Senioren die elke dag dit soort sap drinken, hebben een sterker geheugen

Senioren die elke dag dit soort sap drinken, hebben een sterker geheugen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Scherp sap gemaakt van Montmorency-kersen, het meest voorkomende type zure kersen dat in de Verenigde Staten wordt geteeld, wordt al lang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals jicht of slapeloosheid. Een recent onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Delaware heeft bewijs gevonden dat een dagelijkse portie kersensap het cognitief functioneren en de prestaties bij oudere volwassenen kan verbeteren.

Volwassenen tussen de 65 en 73 jaar behaalden verbeterde scores op geheugen- en cognitietests nadat ze elke dag Montmorency-kersensap hadden gedronken, blijkt uit de studie.

In totaal namen 34 deelnemers deel aan het onderzoek; de helft werd in een experimentele groep geplaatst die gedurende 12 weken elke dag 472 ML ounce Montmorency-kersensap dronk (236 ML ‘s morgens en 236 ML ‘s avonds), en de andere helft werd in een controlegroep geplaatst die dezelfde hoeveelheid dronk van een placebo-drankje. Voor en na de proefperiode van 12 weken werden het cognitief functioneren en de geheugenprestaties van elke volwassene getest met behulp van een reeks vragenlijsten en examens.

Alle deelnemers waren over het algemeen gezond, gebruikten geen medicatie die de cognitie verstoort, en werden gevraagd om tijdens de studie hun gebruikelijke dieet en lichamelijke activiteitsregimenten aan te houden.

‘Effecten van zure kersen kunnen verband houden met bioactieve stoffen die ze bevatten’

Na 12 weken ontdekten onderzoekers dat degenen binnen de experimentele groep hoger scoorden op zowel cognitief functioneren als subjectief geheugen. Meer specifiek vertoonden deze deelnemers een toename van 5% in tevredenheid met betrekking tot hun vermogen om dingen te onthouden, een verbetering van 4% in bewegingstijd (reactie op visuele prikkels) en een vermindering van 23% in episodische geheugenfouten in vergelijking met de controlegroep die alleen een placebo dronk.

Naast deze verbeteringen vertoonde de experimentele groep ook een toename van 3% in aanhoudende visuele aandacht en informatieverwerking, en een afname van 18% in werkgeheugenfouten.

“Cognitieve functie is een belangrijke bepalende factor voor onafhankelijkheid en kwaliteit van leven bij oudere volwassenen”, legt hoofdauteur Sheau Ching Chai uit in een release. “De potentiële gunstige effecten van zure kersen kunnen verband houden met de bioactieve stoffen die ze bevatten, waaronder polyfenolen, anthocyanines en melanine. Ze kunnen ook verband houden met de potentiële bloeddrukverlagende effecten van zure kers, zoals uiteengezet in een eerdere studie die we bij dezelfde populatie hebben uitgevoerd, aangezien bloeddruk de bloedtoevoer naar de hersenen kan beïnvloeden.”

Onderzoekers zeggen dat ze graag langere, grotere onderzoeken zouden willen uitvoeren met scherp kersensap om hun eerste bevindingen te bevestigen en erop voort te bouwen.

De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Food & Function.

Onderzoek toont ook aan dat scherp kersensap de slaap net zo goed of misschien zelfs beter kan verbeteren dan melatoninesupplementen. Hier is meer over die bevinding:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Droge ogen kunnen het risico op verlies van gezichtsvermogen door hoornvliesletsel vergroten
Next Sociale media kunnen de hersenen van kinderen veranderen - studie

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Zout Doet Wonderen Bij Migraine: Natuurlijk en Snel Verlichting!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Als je knie pijn hebt, geeft deze eenvoudige truc direct verlichting(VIDEO)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Last van snurken? Dit is het perfecte middeltje om het op natuurlijke wijze te stoppen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat