Senioren die elke dag dit soort sap drinken, hebben een sterker geheugen

Senioren die elke dag dit soort sap drinken, hebben een sterker geheugen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Scherp sap gemaakt van Montmorency-kersen, het meest voorkomende type zure kersen dat in de Verenigde Staten wordt geteeld, wordt al lang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals jicht of slapeloosheid. Een recent onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Delaware heeft bewijs gevonden dat een dagelijkse portie kersensap het cognitief functioneren en de prestaties bij oudere volwassenen kan verbeteren.

Volwassenen tussen de 65 en 73 jaar behaalden verbeterde scores op geheugen- en cognitietests nadat ze elke dag Montmorency-kersensap hadden gedronken, blijkt uit de studie.

In totaal namen 34 deelnemers deel aan het onderzoek; de helft werd in een experimentele groep geplaatst die gedurende 12 weken elke dag 472 ML ounce Montmorency-kersensap dronk (236 ML ‘s morgens en 236 ML ‘s avonds), en de andere helft werd in een controlegroep geplaatst die dezelfde hoeveelheid dronk van een placebo-drankje. Voor en na de proefperiode van 12 weken werden het cognitief functioneren en de geheugenprestaties van elke volwassene getest met behulp van een reeks vragenlijsten en examens.

Alle deelnemers waren over het algemeen gezond, gebruikten geen medicatie die de cognitie verstoort, en werden gevraagd om tijdens de studie hun gebruikelijke dieet en lichamelijke activiteitsregimenten aan te houden.

‘Effecten van zure kersen kunnen verband houden met bioactieve stoffen die ze bevatten’

Na 12 weken ontdekten onderzoekers dat degenen binnen de experimentele groep hoger scoorden op zowel cognitief functioneren als subjectief geheugen. Meer specifiek vertoonden deze deelnemers een toename van 5% in tevredenheid met betrekking tot hun vermogen om dingen te onthouden, een verbetering van 4% in bewegingstijd (reactie op visuele prikkels) en een vermindering van 23% in episodische geheugenfouten in vergelijking met de controlegroep die alleen een placebo dronk.

Naast deze verbeteringen vertoonde de experimentele groep ook een toename van 3% in aanhoudende visuele aandacht en informatieverwerking, en een afname van 18% in werkgeheugenfouten.

“Cognitieve functie is een belangrijke bepalende factor voor onafhankelijkheid en kwaliteit van leven bij oudere volwassenen”, legt hoofdauteur Sheau Ching Chai uit in een release. “De potentiële gunstige effecten van zure kersen kunnen verband houden met de bioactieve stoffen die ze bevatten, waaronder polyfenolen, anthocyanines en melanine. Ze kunnen ook verband houden met de potentiële bloeddrukverlagende effecten van zure kers, zoals uiteengezet in een eerdere studie die we bij dezelfde populatie hebben uitgevoerd, aangezien bloeddruk de bloedtoevoer naar de hersenen kan beïnvloeden.”

Onderzoekers zeggen dat ze graag langere, grotere onderzoeken zouden willen uitvoeren met scherp kersensap om hun eerste bevindingen te bevestigen en erop voort te bouwen.

De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Food & Function.

Onderzoek toont ook aan dat scherp kersensap de slaap net zo goed of misschien zelfs beter kan verbeteren dan melatoninesupplementen. Hier is meer over die bevinding:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Droge ogen kunnen het risico op verlies van gezichtsvermogen door hoornvliesletsel vergroten
Next Sociale media kunnen de hersenen van kinderen veranderen - studie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

3 ingrediënten die verstopte slagaders, vetgehalte in het bloed, infecties en verkoudheid genezen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

De Duitse Dr Johanna Budwig deelde Het recept dat kanker natuurlijk genas!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Het effect van water drinken op de nuchtere maag

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat