Eenvoudige manier om geheugen en leervermogen te verbeteren, gebaseerd op nieuwe studie

Eenvoudige manier om geheugen en leervermogen te verbeteren, gebaseerd op nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Als je niet kunt stoppen met het kwijtraken van je sleutels of moeite hebt om speciale datums te onthouden, kan een beetje slaap helpen. Een recente studie dook diep in het menselijk brein om te ontdekken hoe slaap het geheugen kan verbeteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie was de eerste in zijn soort omdat het elektrische activiteit registreerde met behulp van elektrodesondes die in de hersenen waren geïmplanteerd. Hoewel het oorspronkelijke doel van de elektrodesondes was om mogelijke therapieën en behandelingen voor epileptische aandoeningen te onderzoeken, konden onderzoekers gebruikmaken van de technologie en de gegevens die ze verzamelden in het onderzoek opnemen.

Onderzoek onthult dat slaap een rol speelt bij de consolidatie van het geheugen

Hoewel de studie klein was, waren de bevindingen significant. Onder de deelnemers bevonden zich vijf vrijwilligers die patiënt waren van het University of Chicago Epilepsy Center, dat samenwerkte met neurowetenschappers van de Northwestern University. De onderzoekers wilden de elektrische activiteit in de hersenen van de patiënten bestuderen en observeren hoe de hersenactiviteit veranderde of reageerde op geluiden die het onderzoeksteam toediende als onderdeel van een leeroefening.

Traditioneel werd de manier waarop de hersenen geheugen verwerken tijdens de slaap gedaan door EEG-opnamen te gebruiken die elektroden gebruikten die op het hoofd waren bevestigd. Deze studie was de eerste in zijn soort die daadwerkelijk keek naar de activiteit van de hersenen in de hersenen.

Het opmerkelijke resultaat was dat hoewel het aantal deelnemers aan het onderzoek vrij klein was, alle vijf dezelfde geheugenverbeteringspatronen en elektrische activiteit vertoonden, wat aangeeft dat slaap bijdraagt aan het vermogen om dingen die een persoon heeft geleerd te onthouden in plaats van ze te vergeten.

Slaap vergemakkelijkt het proces van het versterken van neurale verbindingen die herinneringen vormen

De studie werd ‘s nachts uitgevoerd in een ziekenhuiskamer. Elke patiënt sliep terwijl het onderzoeksteam de elektrofysiologische reacties van de hersenen op specifieke geluidsstimuli registreerde die gedurende de nacht werden herhaald.

De geluiden werden de hele nacht gespeeld, maar ze waren erg zacht zodat de patiënten niet wakker zouden worden of uit hun slaap zouden worden gewekt. Van de 10 tot 20 geluiden was de helft gekoppeld aan bepaalde objecten en hun specifieke locaties die elke patiënt op een laptop leerde voordat hij ging slapen.

Nadat de patiënten hadden geslapen, vertoonden ze duidelijke verbeteringen in hun ruimtelijk geheugen. Deze bevindingen waren bijna identiek aan eerdere studies die gebruik maakten van EEG-opnamen via hoofdhuidelektroden. Bij het testen hadden de patiënten hun nauwkeurigheid vergroot bij het oproepen van locaties op de computerschermen.

Vermijd slaapgebrek om uw geheugen te verbeteren

Objectgeluiden die tijdens het slapen aan de patiënt worden gepresenteerd, stimuleren een toename van de oscillerende activiteit. Dit omvat verhoogde gamma-, sigma- en theta-EEG-banden. Deze elektrofysiologische activiteit vindt zowel plaats in de hippocampus als in het mediale temporale gebied van de hersenschors van de patiënt. De geluiden die tijdens het slapen aan de patiënt werden gepresenteerd, weerspiegelden een versterking en reactivering van ruimtelijke herinneringen die overeenkwamen met de geluiden, zoals het rinkelen van sleutels.

Het bewijs dat door de hersenen werd geproduceerd via elektrofysiologische respons en gamma-responsen, gaf onderzoekers een sterk verband tussen de verbetering van geheugenopslag die op slaap is gebaseerd en de observatie dat beide hersengebieden erbij betrokken zijn.

Hoewel traditioneel werd gedacht dat mensen deze geluiden blokkeren terwijl ze slapen, begrijpen onderzoekers nu dat deze hersenstructuren niet alleen de geluiden horen, maar erop reageren, en dat die geluiden herinneringen activeren die helpen bij het vasthouden van kennis tijdens het wakker zijn.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Geef je immuunsysteem een boost en bescherm je tegen kanker met intermitterend vasten
Next FDA roept bloeddrukmedicatie terug vanwege kankerrisico's

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De verrassende link tussen stress, kankercellengroei en vitamine C

Luister naar dit artikel We horen vaak dat ‘kanker dodelijk is’ – maar dat geldt ook voor stress! Hoewel de meesten van ons weten dat kanker een van de leidende

Onderzoek

Gezond eten met mate: heb jij last van orthorexia?

Luister naar dit artikel Voel je je schuldig na een paar sliertjes spaghetti? Kijk je verafschuwd naar een taartje? Wil je eigenlijk alleen nog maar je thuis klaar gemaakte quinoasalade

Onderzoek

COVID-19 Lockdown verminderde geestelijke gezondheid, slaap en lichaamsbeweging

Luister naar dit artikel Een eerste wereldwijd onderzoek in zijn soort toont aan dat de beginfase van de COVID-19-lockdown onze persoonlijke gewoonten drastisch heeft veranderd, grotendeels ten kwade. Steun Health