116 wetenschappers beschuldigen de WHO ervan de chemische risico’s van PFAS voor de menselijke gezondheid te negeren

116 wetenschappers beschuldigen de WHO ervan de chemische risico’s van PFAS voor de menselijke gezondheid te negeren

Luister naar dit artikel

Het lijkt erop dat de Environmental Protection Agency (EPA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opnieuw terugkomen op beweringen die ze eerder maakten over “Forever Chemicals” en de schade die ze aan mensen toebrengen. Rond juni 2022 kondigde de EPA aan dat de chemicaliën gevaarlijker waren dan aanvankelijk werd aangenomen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In de aankondiging beweerde de EPA dat het “agressieve actie” zou ondernemen om Amerikanen tegen deze chemicaliën te beschermen. Vervolgens kondigde Rob Billett, een milieuadvocaat, plannen aan om een landelijke class action-rechtszaak aan te spannen namens de Amerikanen die al schade van hen hebben geleden.

Wat zijn ‘voor altijd chemicaliën’ en hoe wordt u eraan blootgesteld?

Per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) bestaan uit twee verbindingen, PFOS en PFOA. Deze chemicaliën zitten in bijna elk product in de Amerikaanse winkelschappen, inclusief afhaalcontainers, schooluniformen, pannen met anti-aanbaklaag en regenjassen. Ze helpen de producten bestand te maken tegen water, olie, hitte en vlekken.

Met meer dan twee decennia aan studies achter deze chemicaliën, zijn ze in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen en problemen, waaronder verschillende vormen van kanker. In de afgelopen jaren is de incidentie van PFAS die worden gedetecteerd in drinkwater in de hele Verenigde Staten gestaag toegenomen, wat sommige staten ertoe heeft aangezet om limieten voor drinkwater aan te nemen of voor te stellen om de consumptie van de giftige chemicaliën te beteugelen.

Uiteindelijk kan er echter geen echte actie worden ondernomen om het probleem op te lossen totdat de EPA haar definitieve voorschriften heeft ingevoerd. Dan worden de PFAS-normen in drinkwater federaal afdwingbaar. Nu zou het plan van de WHO echter alle inspanningen kunnen laten ontsporen omdat het in strijd zou zijn met de EPA-voorschriften, waardoor ze ondoeltreffend en niet-afdwingbaar zouden worden.

Wetenschappers verenigen zich in verzet tegen de WHO

Op 10 november 2022 bundelden meer dan 100 wetenschappers hun krachten om te protesteren tegen de richtlijnen van de WHO en op te roepen tot strengere richtlijnen voor deze kwestie. De brief gericht aan Bruce Gordon, Unit Head, Water, Sanitation, Hygiene and Health van de Wereldgezondheidsorganisatie, citeerde verschillende van de belangrijkste zorgen van de wetenschappers, waaronder de kankerverwekkendheid van de chemicaliën, het verband met leverschade, verhoogd cholesterol en verminderde antilichamen. wat leidt tot verminderde immuniteit.

In de brief werd de WHO op het matje geroepen omdat ze het beleid inzake belangenverstrengeling niet handhaafde, waardoor degenen die mogelijk een belangenverstrengeling hebben, mogelijk een collegiale toetsing, adviserende of besluitvormingsrol op zich kunnen nemen. Het betwistte ook dat de hoge kosten van waterzuiveringsmaatregelen geen geldige rechtvaardiging zijn voor het verlagen van de normen van de richtlijnen voor de bescherming van het publiek tegen schadelijk drinkwater. Ze eisten op wetenschap gebaseerde richtlijnen met een sterke wetenschappelijke onderbouwing en bewezen technologie of voorgestelde richtlijnen die zouden worden ingetrokken.

De richtlijnen van de WHO zijn niet opgewassen tegen het jarenlange wetenschappelijk onderzoek naar PFAS. De reactie van de organisatie komt traag met slechts een paar concessies, zoals akkoord gaan met het vermelden van de bijdragers van het document in het definitieve document en het plaatsen op de WHO-website.

Alleen de tijd zal leren hoeveel de WHO zal geven, maar het lijkt erop dat de wetenschappelijke gemeenschap geen plannen heeft om zich terug te trekken.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Toxicologie-expert waarschuwt dat mRNA COVID-prikken 'een hele generatie kunnen steriliseren'
Next Diabetes medicijnen kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Van 100 epileptische aanvallen per dag naar nul. Jongen (11) leeft nog dankzij dit wondermiddel

Luister naar dit artikel Een 11-jarige jongen met een ernstige vorm van epilepsie leeft nog dankzij het ‘wondermiddel’ cannabis, zo claimt zijn familie. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of

Overig

Als je een van deze verschijnselen vertoont dan lopen je nieren misschien ernstig gevaar!

Luister naar dit artikel Je nieren bevinden zich onder je ribbenkast. Ze zijn verantwoordelijk voor het zuiveren van vele liter bloed per dag. Het is onmisbaar voor alle lichaamsfuncties om

Overig

Hartaanval risico verbonden aan ongezonde tanden en tandvlees

Luister naar dit artikel Hartziekten – waaronder een hartaanval – is de nummer één doodsoorzaak in het westen. Hoewel er veel factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van hart-