116 wetenschappers beschuldigen de WHO ervan de chemische risico’s van PFAS voor de menselijke gezondheid te negeren

116 wetenschappers beschuldigen de WHO ervan de chemische risico’s van PFAS voor de menselijke gezondheid te negeren

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het lijkt erop dat de Environmental Protection Agency (EPA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opnieuw terugkomen op beweringen die ze eerder maakten over “Forever Chemicals” en de schade die ze aan mensen toebrengen. Rond juni 2022 kondigde de EPA aan dat de chemicaliën gevaarlijker waren dan aanvankelijk werd aangenomen.

In de aankondiging beweerde de EPA dat het “agressieve actie” zou ondernemen om Amerikanen tegen deze chemicaliën te beschermen. Vervolgens kondigde Rob Billett, een milieuadvocaat, plannen aan om een landelijke class action-rechtszaak aan te spannen namens de Amerikanen die al schade van hen hebben geleden.

Wat zijn ‘voor altijd chemicaliën’ en hoe wordt u eraan blootgesteld?

Per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) bestaan uit twee verbindingen, PFOS en PFOA. Deze chemicaliën zitten in bijna elk product in de Amerikaanse winkelschappen, inclusief afhaalcontainers, schooluniformen, pannen met anti-aanbaklaag en regenjassen. Ze helpen de producten bestand te maken tegen water, olie, hitte en vlekken.

Met meer dan twee decennia aan studies achter deze chemicaliën, zijn ze in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen en problemen, waaronder verschillende vormen van kanker. In de afgelopen jaren is de incidentie van PFAS die worden gedetecteerd in drinkwater in de hele Verenigde Staten gestaag toegenomen, wat sommige staten ertoe heeft aangezet om limieten voor drinkwater aan te nemen of voor te stellen om de consumptie van de giftige chemicaliën te beteugelen.

Uiteindelijk kan er echter geen echte actie worden ondernomen om het probleem op te lossen totdat de EPA haar definitieve voorschriften heeft ingevoerd. Dan worden de PFAS-normen in drinkwater federaal afdwingbaar. Nu zou het plan van de WHO echter alle inspanningen kunnen laten ontsporen omdat het in strijd zou zijn met de EPA-voorschriften, waardoor ze ondoeltreffend en niet-afdwingbaar zouden worden.

Wetenschappers verenigen zich in verzet tegen de WHO

Op 10 november 2022 bundelden meer dan 100 wetenschappers hun krachten om te protesteren tegen de richtlijnen van de WHO en op te roepen tot strengere richtlijnen voor deze kwestie. De brief gericht aan Bruce Gordon, Unit Head, Water, Sanitation, Hygiene and Health van de Wereldgezondheidsorganisatie, citeerde verschillende van de belangrijkste zorgen van de wetenschappers, waaronder de kankerverwekkendheid van de chemicaliën, het verband met leverschade, verhoogd cholesterol en verminderde antilichamen. wat leidt tot verminderde immuniteit.

In de brief werd de WHO op het matje geroepen omdat ze het beleid inzake belangenverstrengeling niet handhaafde, waardoor degenen die mogelijk een belangenverstrengeling hebben, mogelijk een collegiale toetsing, adviserende of besluitvormingsrol op zich kunnen nemen. Het betwistte ook dat de hoge kosten van waterzuiveringsmaatregelen geen geldige rechtvaardiging zijn voor het verlagen van de normen van de richtlijnen voor de bescherming van het publiek tegen schadelijk drinkwater. Ze eisten op wetenschap gebaseerde richtlijnen met een sterke wetenschappelijke onderbouwing en bewezen technologie of voorgestelde richtlijnen die zouden worden ingetrokken.

De richtlijnen van de WHO zijn niet opgewassen tegen het jarenlange wetenschappelijk onderzoek naar PFAS. De reactie van de organisatie komt traag met slechts een paar concessies, zoals akkoord gaan met het vermelden van de bijdragers van het document in het definitieve document en het plaatsen op de WHO-website.

Alleen de tijd zal leren hoeveel de WHO zal geven, maar het lijkt erop dat de wetenschappelijke gemeenschap geen plannen heeft om zich terug te trekken.

Bronnen:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Toxicologie-expert waarschuwt dat mRNA COVID-prikken 'een hele generatie kunnen steriliseren'
Next Diabetes medicijnen kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Weinig wijzigingen in zorgpolis, wel in kosten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Regeringen schrappen de vrijheid van meningsuiting voor de medische professie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

That Sugar Film: We eten ons letterlijk ziek aan suiker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat