Diabetes medicijnen kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

Diabetes medicijnen kunnen uw risico op multiple sclerose verhogen

Luister naar dit artikel

Diabetes type 2 is een chronische ziekte die alleen al in de VS meer dan 37 miljoen mensen treft. Veel mensen met diabetes zijn afhankelijk van medicijnen om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Helaas brengen deze medicijnen vaak hun eigen risico’s met zich mee. Een recent onderzoek van de University of Arizona Health Sciences toont aan dat bepaalde diabetesmedicatie in verband kan worden gebracht met een hoger risico op multiple sclerose (MS).

Wetenschappers ontdekken een verrassende link tussen anti-hyperglycemische medicijnen en MS

Type 2-diabetes is een endocriene aandoening die zich meestal later in het leven ontwikkelt, hoewel het op elk moment kan optreden. De aandoening treedt op wanneer uw lichaam niet op insuline reageert zoals zou moeten. Insuline is een essentieel hormoon dat wordt geproduceerd door de alvleesklier en dat uw cellen in staat stelt glucose (suiker) te gebruiken voor energie. Wanneer het lichaam resistent wordt tegen insuline, moet de alvleesklier meer insuline aanmaken. Maar uiteindelijk kan het niet bijbenen.

Dit kan leiden tot verhoogde bloedsuikerspiegels en uiteindelijk diabetes type 2. Dus om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, moeten diabetespatiënten vaak anti-hyperglycemische medicatie nemen. Dit omvat insuline-injecties en sommige andere medicijnen. De nieuwe studie suggereert echter dat anti-hyperglycemische medicijnen mensen ouder dan 45 jaar een groter risico kunnen geven om multiple sclerose te ontwikkelen, vooral vrouwen.

Multiple sclerose is een auto-immuunziekte die het centrale zenuwstelsel aantast en ernstige handicaps veroorzaakt. Onderzoekers probeerden de rol tussen leeftijd, geslacht en antihyperglycemische geneesmiddelen op het ziekterisico beter te begrijpen.

MS-risico is niet voor iedereen hetzelfde

Voor het onderzoek evalueerden onderzoekers een database van meer dan 151 miljoen mensen. Vervolgens keken ze nauwkeurig naar 5 miljoen van deze patiënten die naast MS ook een type 2-diabetesdiagnose hadden. Uit de gegevens bleek dat het gebruik van antihyperglykemie bij mensen ouder dan 45 jaar het risico op het ontstaan van MS verhoogde. Bovendien was dit risico significant hoger bij vrouwen dan bij mannen.

Bovendien was blootstelling aan insuline gekoppeld aan de hoogste toename van het MS-risico in vergelijking met andere anti-hyperglycemische therapieën. Interessant is dat het risico op multiple sclerose eigenlijk lager was bij mensen jonger dan 45 jaar die anti-hyperglycemische medicatie gebruikten. Toch is de associatie tussen insuline, bloedglucoseverlagende middelen en het risico op MS opvallend.

Niet alleen dat, maar diabetes begint voor de meeste mensen vaak na de leeftijd van 45 – de tijd waarin ze het meest kwetsbaar zijn voor het verhoogde risico op MS.

Kun je diabetes type 2 voorkomen?

Geneesmiddelen tegen hyperglykemie, zoals insuline-injecties, worden door conventioneel opgeleide artsen vaak als “essentieel” beschouwd voor de gezondheid en het overleven van mensen met diabetes. Toch is het duidelijk dat deze medicijnen ook ongewenste bijwerkingen en risico’s kunnen hebben. Gelukkig kunnen veranderingen in voeding en levensstijl diabetes duidelijk helpen voorkomen. Daarnaast kan lichaamsbeweging zoals krachttraining of aerobe activiteiten zoals wandelen een geweldige manier zijn om uw risico op diabetes en andere chronische ziekten te verlagen.

Het is ook een goed idee om bewerkte voedingsmiddelen, suiker en kunstmatige zoetstoffen te vermijden. Diëten met veel junkfood kunnen na verloop van tijd veel gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder diabetes. Actief blijven en een voedingsrijk, plantaardig dieet volgen, is de beste manier om te gaan.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 116 wetenschappers beschuldigen de WHO ervan de chemische risico's van PFAS voor de menselijke gezondheid te negeren
Next Alle COVID-shots bevatten nanotechnologie en grafeenoxide, beweren wetenschappers

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Gevaccineerde mensen bleken 600% meer kans te hebben om te overlijden aan covid “varianten” dan niet-gevaccineerde mensen

Luister naar dit artikel Degenen die zijn geïnjecteerd tegen het Wuhan-coronavirus (Covid-19) hebben meer dan zes keer meer kans om te overlijden aan een circulerende “variant” zoals “Delta” dan niet-gevaccineerde mensen

Natuurlijk

Darmbacteriën helpen bij het reguleren van allergische reacties: onderzoekers zeggen dat bepaalde microben allergische reacties kunnen voorkomen

Luister naar dit artikel De goede bacteriën die in de darm van mensen leven, spelen een essentiële rol bij het beschermen van hun gastheren tegen voedselallergieën. Een recente internationale studie

Onderzoek

Biomedische wetenskwak, kwak. Kwak.

Luister naar dit artikel Van alle bekende behandelingen is van slechts 13% aan te tonen dan ze een gunstige werking hebben. Van 46% is helemaal niet bekend wat hun uitwerking