Blijvende herseneffecten van COVID-19 staan gelijk aan decennia van veroudering

Blijvende herseneffecten van COVID-19 staan gelijk aan decennia van veroudering

Luister naar dit artikel

Danilo Vitorovic, MD, een neuroloog aan de Loma Linda University Health, ondersteunt beweringen dat ernstige COVID-19 de hersenen tientallen jaren kan verouderen. “Het is behoorlijk verwoestend om deze effecten op de jongere bevolking te zien.”


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hersenmist, angst en slaapstoornissen zijn enkele langdurige COVID-19-symptomen, maar recente onderzoeken hebben aangetoond dat ernstige COVID-19 blijvende cognitieve en mentale gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Vitorovic zegt dat het belangrijk is om te begrijpen dat het virus niet in de hersenen zit, maar dat de hersenen in plaats daarvan de gevolgen plukken van ernstige COVID-19-geassocieerde ontsteking van het hele lichaam.

Het verouderingsproces van de hersenen wordt op cellulair niveau aangedreven door moleculaire veranderingen die zich langzaam ophopen met de leeftijd. De veranderingen gaan gepaard met een verhoogde ontsteking, de neiging van neuronen om af te sterven en een verminderd vermogen om nieuwe verbindingen tussen neuronen in de hersenen te vormen. Hoewel cellen mechanismen hebben om schade te herstellen of te verwijderen, zijn ze niet 100% efficiënt en neemt hun efficiëntie af met de leeftijd.

De schadelijke effecten van een ernstige COVID-19-infectie kunnen dezelfde moleculaire kenmerken van het natuurlijke verouderingsproces in de frontale cortex en de cognitieve functie induceren.

Studies tonen aan dat bij patiënten van 65 jaar en jonger hersenveranderingen kunnen worden waargenomen bij veel oudere personen, dan bij anderen van hun leeftijd die niet leden aan een ernstige COVID-19-infectie.

“Het is behoorlijk verwoestend om deze effecten op de jongere bevolking te zien. Het proces van hersenveroudering moet passen bij de leeftijd. Nu hebben sommige jonge mensen hun hele leven voor zich, en we weten nog steeds niet hoeveel herstel deze mensen op de lange termijn zullen hebben.”

Hij zegt dat veroudering het moeilijker maakt om informatie te onthouden, te denken en te verwerken. Langetermijnoplossingen worden nog bestudeerd, maar Vitorovic verwijst naar andere ontstekingsziekten, zoals multiple sclerose, en hun behandelingen als leidraad.

“De gezondheid van de darm heeft een relatie met de gezondheid van de hersenen. Het optimaliseren van de gezondheid van het darmmicrobioom kan nuttig zijn bij elk hersengerelateerd proces dat verband houdt met ontstekingen.”

Veranderingen in levensstijl om de darmgezondheid te herstellen en mogelijk ontstekingen in de hersenen te beïnvloeden, zijn onder meer sporten, gezond eten, je lichaam laten rusten en niet roken of alcohol drinken.

Bronnen: news.llu.edu

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous ICAN verkrijgt gerechtelijk bevel waarin wordt geëist dat CDC geheime gegevens over bijwerkingen van COVID-vaccins vrijgeeft die zijn verkregen in het 'V-Safe'-programma
Next Vaccinatie verhoogt infectierisico met 44%, blijkt uit onderzoek in Oxford

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: Patiënten sterven aan chemotherapie, niet aan kanker

Luister naar dit artikel Patiënten moeten worden gewaarschuwd over de gevaren van chemotherapie, zo schrijft de Britse Daily Telegraph. Nieuw onderzoek laat zien dat kankermedicijnen in sommige ziekenhuizen tot wel

Overig

Ook zo vaak last van kalk in de douche? Met dit middel ben je er super makkelijk vanaf!

Luister naar dit artikel Het is natuurlijk prachtig, van die glazen mooie douchedeuren. Maar praktisch is het niet echt.. Binnen de kortste keren heb jij er kalkaanslag op zitten en

Overig

LET OP: Gevaarlijke zonnebrandcrème! Deze veroorzaakt brandwonden!

Luister naar dit artikel Van de week heeft een vrouw zonnebrandcrème gekocht. Dit heeft ze gebruikt voor haar 3 kinderen en haar man. Later zag ze iets erg verontrustend. Er