Eerste diagnostische test voor long covid, detectie van spike-eiwit in bloed, start in september. Of is het ‘long vaccin’?

Eerste diagnostische test voor long covid, detectie van spike-eiwit in bloed, start in september. Of is het ‘long vaccin’?

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De eerste diagnose die is ontworpen om patiënten met Long Covid te identificeren, heeft de CE-IVD-markering in Europa gekregen, wat betekent dat deze klaar is voor zijn formele lancering in landen die de aanduiding deze maand accepteren. Het werkt door te zoeken naar “patronen van expressie van ontstekingsmarkers” in het bloed, en in het bijzonder naar het Covid-spike-eiwit dat aanhoudt in witte bloedcellen.

Business Wire heeft het verhaal: De eenvoudige bloedtest kan helpen bij het objectief diagnosticeren van patiënten die lijden aan Post-Acute Sequelae of COVID-19 (PASC), algemeen bekend als Long Covid. De test, ontwikkeld door IncellDx, zal in september beschikbaar zijn voor voorschrijvers en patiënten via een van ‘s werelds grootste aanbieders van diagnostische diensten.

Een CE-markering geeft aan dat de incellKINE Long Covid In Vitro Diagnostic voldoet aan de vereisten van relevante Europese productrichtlijnen en voldoet aan alle vereisten van de relevante erkende Europese geharmoniseerde prestatie- en veiligheidsnormen…
De CE-markering wordt ondersteund door gegevens van een validatieonderzoek uitgevoerd door een van ‘s werelds grootste aanbieders van diagnostische diensten, waaruit blijkt dat de test een nauwkeurigheid van meer dan 90% biedt voor alle Covid-stammen.

De test is ontwikkeld op basis van klinische onderzoeken die zijn gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Frontiers in Immunology, waaruit bleek dat IncellDx-onderzoekers geloofwaardige, objectieve ziektescores voor Long Covid genereerden met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie om sets ontstekingsmarkers, cytokines en chemokines genaamd, te meten en te analyseren. . De onderzoeken toonden ook aan dat patiënten met een eerdere COVID-19-infectie en aanhoudende symptomen een duidelijk immunologisch profiel hadden dat werd gekenmerkt door patronen van expressie van ontstekingsmarkers. In een daaropvolgende publicatie vond IncellDx SARS CoV-2 S1-spike-eiwit in monocytische reservoirs van Long Covid-patiënten tot 15 maanden na acute infectie. Deze documenten zijn hier en hier te vinden.

Patterson voegde toe: “Long Covid vormt een aanzienlijke diagnostische en behandelingsuitdaging voor patiënten. Veel van de symptomen die gepaard gaan met langdurige Covid, waaronder vermoeidheid, hersenmist, kortademigheid, slapeloosheid en een breed scala aan cardiovasculaire problemen, kunnen gemakkelijk worden verward met andere aandoeningen zoals post-Lyme, ME-cvs, fibromyalgie of zelfs verkoudheid Het hebben van een effectief – en vooral een objectief – hulpmiddel om de aandoening te diagnosticeren is absoluut essentieel Een objectieve test die immuunsignaturen kan detecteren die specifiek zijn voor Long Covid is van vitaal belang voor een effectieve diagnose en om patiënten in staat te stellen een effectieve behandeling te zoeken.”

Patiënten die Long Covid hebben of denken te hebben, kunnen hier meer informatie vinden en zich aanmelden voor een test.

Een vraag is hoe het Long Covid zal onderscheiden van ‘Long Vaccine’. Hetzelfde onderzoeksteam achter deze test onderzocht ook of vaccinatie een soortgelijk syndroom veroorzaakte dat wordt gekenmerkt door aanhoudend spike-eiwit, immuunontsteking en de typische symptomen. Ze ontdekten dat dit het geval was: de persistentie van spike-eiwitten door vaccinatie bleek, zeiden ze, een “grote bijdrage” te zijn aan symptomen die vergelijkbaar zijn met Long Covid na vaccinatie. Verder, aangezien het spike-eiwit “alleen geleverd door vaccinatie vergelijkbare pathologische kenmerken kan veroorzaken”, concludeerden ze dat het ook een “belangrijke bijdrage” kan leveren aan Long Covid-symptomen na infectie. Met andere woorden, Long Covid na infectie kan worden veroorzaakt of verlengd door spike-eiwit uit het vaccin in plaats van door de infectie. Het is niet duidelijk of de nieuwe diagnostische test onderscheid zal maken tussen deze oorzaken (of dat dat mogelijk is).

Bronnen: Daily Sceptic


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous FDA geeft groen licht aan COVID-19-boostershots van Moderna, Pfizer
Next Wetenschappers reverse engineeren de Spaanse griep en klagen dat het niet dodelijk genoeg is

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Als een kind of dier in een snikhete auto opgesloten zit, zou deze eenvoudige truc een leven kunnen redden!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Kazachse universiteit ontdekt ‘levenselixer’

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Light producten, Aspartaam gekoppeld aan vroegtijdige sterfgevallen bij vrouwen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat