Veranderingen in serotonineniveaus veroorzaken GEEN depressie, concluderen wetenschappers

Veranderingen in serotonineniveaus veroorzaken GEEN depressie, concluderen wetenschappers

Luister naar dit artikel

Het is nog niet zo lang geleden dat Big Pharma als een welwillende kracht werd beschouwd. De tijden zijn duidelijk veranderd. Tegenwoordig staat zowat iedereen met kritische denkvaardigheden achterdochtig over de rol die Big Pharma de komende jaren zal spelen in het leven van gewone mensen. Degenen die sceptisch staan ​​tegenover Big Pharma vragen zich af of de industrie snode bedoelingen heeft, vooral bij de behandeling van depressie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wetenschappers zeggen nu dat de theorie van chemische onevenwichtigheden die de industrie stabiele inkomsten opleverde, onwettig is. De bevindingen komen voort uit onderzoek uitgevoerd door academici aan het University College London. De wetenschappers beoordeelden tientallen jaren van onderzoek en stelden vast dat veranderingen in serotonineniveaus geen depressie veroorzaken. Hier is een nadere blik op de bevindingen en hun belang.

Is de chemische onbalanstheorie gewoon een zoveelste uitvinding van Big Pharma?

De medische en wetenschappelijke gemeenschappen waren het er ooit over eens dat een chemische onbalans in de hersenen de waarschijnlijke oorzaak van depressie was. Nu er echter aanvullende onderzoeken zijn uitgevoerd, lijkt het erop dat veranderingen in de “gelukkige chemische stof” in de hersenen die serotonine worden genoemd, niet tot depressie leiden.

Met andere woorden, de chemische onbalanstheorie die Big Pharma heeft gemaakt tot wat het nu is, lijkt een halve waarheid of zelfs een kille leugen.

Antidepressiva hebben Pharma miljoenen verdiend zonder de oorzaak aan te pakken

Keer terug naar de jaren tachtig en negentig, en de meeste mensen vonden manieren om depressie te verslaan. Het duurde echter tot eind jaren negentig en begin 2000 voordat antidepressiva bijna alomtegenwoordig werden. Depressieve mensen stroomden bijvoorbeeld naar Zoloft. Het probleem met Zoloft is echter dat het probeert vermeende chemische onevenwichtigheden in de hersenen te verhelpen die zogenaamd verband hielden met depressiesymptomen, in plaats van de oorzaak van het verdriet aan te pakken.

Lexapro is een ander uitstekend voorbeeld van een antidepressivum dat angst en depressie verlicht door middel van serotonine-boosts. Een ander populair medicijn dat wordt voorgeschreven om depressie te behandelen, Paxil CR, voorkomt dat serotonine teruggaat naar de zenuwcel die het heeft overgedragen. Een dergelijk proces verhoogt de toegang tot serotonine en geeft het door aan zenuwcellen, waardoor de patiënt mogelijk van een depressieve toestand naar een normale toestand kan verschuiven.

Wetenschappers moeten terug naar de tekentafel en zoeken naar echte oplossingen

Samenvattend hebben objectieve, onbevooroordeelde en schijnbaar welwillende wetenschappers vastgesteld dat chemische onevenwichtigheden niet de oorzaak zijn van depressie. Hoewel er een potentieel is voor chemische onevenwichtigheden in de hersenen om bij te dragen aan depressie en andere psychische problemen, gelooft de academische gemeenschap dat andere factoren, zoals de omgeving, eerder het begin van depressie zullen veroorzaken. En laten we het belang van een betere darmgezondheid niet vergeten om het risico op depressie te voorkomen.

Een verstoorde serotoninebalans in de hersenen lijkt een natuurlijk verschijnsel te zijn dat geen verband houdt met depressie, wat de medische gemeenschap ertoe aanzet een stap terug te doen en de voorzichtigheid van het voorschrijven van antidepressiva met zo’n hoge frequentie te herzien. Misschien is de betere aanpak om depressies te overwinnen, de voedselvoorzieningsproblemen van het land aan te pakken … vooral, de oprichting van meer biologische boerderijen te ondersteunen en de decentralisatie van onze voedselproductiesystemen te stimuleren.

Het is duidelijk dat het mysterie van de menselijke depressie niet is opgelost. De zilveren rand van de hierboven benadrukte bevinding is dat het degenen die verslaafd zijn aan antidepressiva van de medicatie zou kunnen spenen, en uiteindelijk die ongelukkige zielen zou helpen de ware oorzaak van hun depressie aan te pakken. Het is ook vermeldenswaard dat sommige medicijnen, waaronder bepaalde antidepressiva, het potentieel hebben om de spijsvertering in gevaar te brengen en het risico op depressie te vergroten.

Blijf op de hoogte, want meer informatie over het hierboven beschreven onderzoek naar antidepressiva wordt in de komende weken vrijgegeven.

Bronnen: ChildrensHealthDefense.org

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Natuurlijke verbinding in boomschors kan antibioticaresistente superbacteriën doden
Next WINST Bloedklonten: Medicare besteedde vorig jaar meer dan $ 15 miljard aan bloedverdunners, nadat covid-prikken klonten in het bloed veroorzaakten

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Laat naar bed kan leiden tot gewichtstoename

Luister naar dit artikel Tieners en volwassenen die doordeweeks laat naar bed gaan hebben een verhoogde kans op gewichtstoename. Dit blijkt uit een nieuwe studie van UC Berkeley, die een

Psychisch

Wat is het verband tussen aspartaam, depressie en Prozac?

Luister naar dit artikel In de jaren tachtig werden de kunstmatige zoetstof aspartaam en het antidepressivum Prozac goedgekeurd door de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA. Drie feiten over aspartaam: het is de

Onderzoek

Nieuwe behandeling tegen dementie herstelt geheugen volledig

Luister naar dit artikel Hoopvol Australische onderzoekers zijn met een niet-invasieve ultrasone technologie gekomen die de hersenen ontdoet van neurotoxische amyloïde plaatjes. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige