Natuurlijke verbinding in boomschors kan antibioticaresistente superbacteriën doden

Natuurlijke verbinding in boomschors kan antibioticaresistente superbacteriën doden

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Stammen van bacteriën en virussen die zijn geëvolueerd om de medicijnen te overwinnen die zijn ontworpen om ze te doden, vormen een grote wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Volgens de CDC is antimicrobiële resistentie verantwoordelijk voor miljoenen doden per jaar over de hele wereld. Nu kan er echter binnenkort hulp komen uit een onverwachte bron – boomschors.

Wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth en de Universiteiten van Naresuan en Pibulsongkram Rajabhat in Thailand hebben ontdekt dat een van nature voorkomende stof die in de bast van bepaalde bomen wordt aangetroffen, bacteriedodend is tegen tal van micro-organismen. Artsen gebruiken de verbinding, bekend als hydrokinine, al om malaria bij mensen te behandelen, maar dit is een van de eerste projecten die zich richten op de resistente eigenschappen ervan.

Over het algemeen concludeert het onderzoeksteam dat de antimicrobiële eigenschappen van hydrochinine het een ideale kandidaat maken voor toekomstig klinisch onderzoek.

“Met behulp van experimenten met het doden van bacteriën, ontdekten we dat hydrochinine verschillende micro-organismen kon doden, waaronder de veelvoorkomende multiresistente ziekteverwekker pseudomonas aeruginosa”, zegt Dr. Robert Baldock van de School of Pharmacy and Biomedical Sciences van Portsmouth in een universitaire publicatie. “Kenmerkend ontdekten we ook dat een van de belangrijkste mechanismen die door deze bacteriën worden gebruikt om te ontsnappen aan de dodelijke activiteit van het medicijn,  opgereguleerd werd met de behandeling – wat wijst op een robuuste reactie van de bacteriën.”

“Door deze verbinding verder te bestuderen, hopen we dat het in de toekomst een andere behandelingslijn kan bieden bij het bestrijden van bacteriële infecties”, voegt de onderzoeker toe.

Sommige superbacteriën kunnen tot 50 procent van de patiënten doden

Alleen al in de Verenigde Staten zijn resistente bacteriën verantwoordelijk voor 35.000 sterfgevallen per jaar en meer dan 2,8 miljoen infecties. De meest voorkomende antibioticaresistente “superbacteriën” veroorzaken ziekten zoals longontsteking, urineweginfecties en sepsis. Met name bloedbaaninfecties met de bacterie P. aeruginosa hebben een verband met bijzonder hoge sterftecijfers tussen 30 en 50 procent.

In de toekomst willen studieauteurs meer onderzoek zien naar de antimicrobiële resistentie-eigenschappen en bijwerkingen van hydrokinine.

“Ons toekomstig onderzoek heeft tot doel het moleculaire doelwit van hydrochinine te ontdekken. Dit zou ons helpen te begrijpen hoe de verbinding werkt tegen pathogene bacteriën en hoe deze mogelijk in een klinische omgeving kan worden gebruikt”, concludeert Dr. Jirapas Jongjitwimol van de afdeling Medische Technologie van de Universiteit van Naresuan.

De bevindingen verschijnen in het tijdschrift Tropical Medicine and Infectious Disease.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Internationaal onderzoek van niet-gevaccineerde 'controlegroep' rapporteert zijn bevindingen
Next Veranderingen in serotonineniveaus veroorzaken GEEN depressie, concluderen wetenschappers

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

De 15 beste geneeskrachtige kruiden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Je koop direct dit middeltje als je weet wat het voor je kan betekenen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat