Natuurlijke verbinding in boomschors kan antibioticaresistente superbacteriën doden

Natuurlijke verbinding in boomschors kan antibioticaresistente superbacteriën doden

Luister naar dit artikel

Stammen van bacteriën en virussen die zijn geëvolueerd om de medicijnen te overwinnen die zijn ontworpen om ze te doden, vormen een grote wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Volgens de CDC is antimicrobiële resistentie verantwoordelijk voor miljoenen doden per jaar over de hele wereld. Nu kan er echter binnenkort hulp komen uit een onverwachte bron – boomschors.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth en de Universiteiten van Naresuan en Pibulsongkram Rajabhat in Thailand hebben ontdekt dat een van nature voorkomende stof die in de bast van bepaalde bomen wordt aangetroffen, bacteriedodend is tegen tal van micro-organismen. Artsen gebruiken de verbinding, bekend als hydrokinine, al om malaria bij mensen te behandelen, maar dit is een van de eerste projecten die zich richten op de resistente eigenschappen ervan.

Over het algemeen concludeert het onderzoeksteam dat de antimicrobiële eigenschappen van hydrochinine het een ideale kandidaat maken voor toekomstig klinisch onderzoek.

“Met behulp van experimenten met het doden van bacteriën, ontdekten we dat hydrochinine verschillende micro-organismen kon doden, waaronder de veelvoorkomende multiresistente ziekteverwekker pseudomonas aeruginosa”, zegt Dr. Robert Baldock van de School of Pharmacy and Biomedical Sciences van Portsmouth in een universitaire publicatie. “Kenmerkend ontdekten we ook dat een van de belangrijkste mechanismen die door deze bacteriën worden gebruikt om te ontsnappen aan de dodelijke activiteit van het medicijn,  opgereguleerd werd met de behandeling – wat wijst op een robuuste reactie van de bacteriën.”

“Door deze verbinding verder te bestuderen, hopen we dat het in de toekomst een andere behandelingslijn kan bieden bij het bestrijden van bacteriële infecties”, voegt de onderzoeker toe.

Sommige superbacteriën kunnen tot 50 procent van de patiënten doden

Alleen al in de Verenigde Staten zijn resistente bacteriën verantwoordelijk voor 35.000 sterfgevallen per jaar en meer dan 2,8 miljoen infecties. De meest voorkomende antibioticaresistente “superbacteriën” veroorzaken ziekten zoals longontsteking, urineweginfecties en sepsis. Met name bloedbaaninfecties met de bacterie P. aeruginosa hebben een verband met bijzonder hoge sterftecijfers tussen 30 en 50 procent.

In de toekomst willen studieauteurs meer onderzoek zien naar de antimicrobiële resistentie-eigenschappen en bijwerkingen van hydrokinine.

“Ons toekomstig onderzoek heeft tot doel het moleculaire doelwit van hydrochinine te ontdekken. Dit zou ons helpen te begrijpen hoe de verbinding werkt tegen pathogene bacteriën en hoe deze mogelijk in een klinische omgeving kan worden gebruikt”, concludeert Dr. Jirapas Jongjitwimol van de afdeling Medische Technologie van de Universiteit van Naresuan.

De bevindingen verschijnen in het tijdschrift Tropical Medicine and Infectious Disease.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Internationaal onderzoek van niet-gevaccineerde 'controlegroep' rapporteert zijn bevindingen
Next Veranderingen in serotonineniveaus veroorzaken GEEN depressie, concluderen wetenschappers

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Als je 3 dadels eet elke dag 1 week lang eet is dit wat er met je lichaam gebeurt

Luister naar dit artikel Dadels zijn heerlijke, zeer zoete vruchten, boordevol met voedingsstoffen, vitaminen, evenals antioxidanten, licht verteerbare suikers, micronutriënten, die op verschillende manieren de gezondheid verbeteren. Steun Health Bytes: alleen

Natuurlijk

BEWIJS DAT KLASSIEKE HOMEOPATHIE WERKT (VIDEO)

Luister naar dit artikel In deze documentaire van de Bayerischer Rundfunk (Bayerisches Fernsehen) wordt op indringende wijze aangetoond dat homeopathie werkt, ook wanneer men kritische wetenschappelijke criteria aanlegt. Steun Health

Natuurlijk

Spirulina is ontzettend gezond, en vooral voor vrouwen;

Luister naar dit artikel Spirulina…God heeft het vast met oog op de vrouw geschapen. Het is geladen met voedingsstoffen die krachtige effecten op je lichaam en hersenen kan hebben. Steun