Regelmatig gebruik van een gewone pijnstiller verhoogt het cardiovasculaire risico

Regelmatig gebruik van een gewone pijnstiller verhoogt het cardiovasculaire risico

Luister naar dit artikel

Als je bent zoals de meeste mensen, als je hoofdpijn, chronische pijn, spierpijn of pijn door een blessure hebt, grijp je naar paracetamol en denk je er niet over na. Het is tenslotte een van de meest voorkomende eerstelijnsbehandelingen voor pijn, voornamelijk vanwege de overtuiging dat het veilig is en geen significante nadelige gezondheidseffecten veroorzaakt. Maar sommige onderzoeken suggereren dat er een probleem is.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er komen nu aanwijzingen dat regelmatig gebruik van paracetamol een negatief effect kan hebben op de bloeddruk bij mensen met hypertensie.

Nieuwe studie zet vraagtekens bij de veiligheid van veel voorkomende pijnstillers

Resultaten van een proef die in februari 2022 in Circulation werd gepubliceerd, toonde aan dat regelmatig gebruik van paracetamol de bloeddruk kan verhogen.

110 personen namen deel aan de placebogecontroleerde, dubbelblinde cross-overstudie. Ze werden in twee groepen verdeeld. De een kreeg de placebo en de ander kreeg twee weken lang vier keer per dag 1 gram paracetamol. Dit werd gevolgd door een “wash-out” -periode van twee weken en ze gingen over op een alternatieve behandeling.

De 24-uurs ambulante bloeddruk werd voor elke deelnemer aan het begin en einde van elk deel van de behandelingssegmenten genomen. Op het hoogtepunt van het onderzoek hebben 103 personen het volledig voltooid. Na bestudering van de gegevens concludeerden de auteurs dat het dagelijks innemen van 4 gram paracetamol de systolische bloeddruk bij mensen met hypertensie verhoogt in vergelijking met degenen die een placebo gebruiken.

Dit geeft aan dat regelmatig gebruik van paracetamol een negatieve invloed kan hebben op de cardiovasculaire gezondheid. Wat echter nog zorgwekkender kan zijn, is dat de bloeddrukstijging binnen een zeer korte periode plaatsvond.

Hier zijn enkele natuurlijke manieren om pijn te verlichten:

Aangezien NSAID’s en naproxen ook de bloeddruk verhogen, lijkt het erop dat er niet veel (of geen) geschikte methoden zijn om pijn te verlichten. De waarheid is dat er verschillende manieren zijn om pijn te verlichten zonder schadelijke medicijnen te gebruiken. Quercetine, Boswellia, moederkruid, hoefblad, kurkuma, witte wilgenbast en duivelsklauwwortel staan ​​er bijvoorbeeld om bekend dat ze pijnstillende natuurlijke verbindingen bevatten.

Actuele pijnstillers

Veel crèmes en zalven op de markt werken uitstekend tegen pijn. Zoek naar degenen die smeerwortel, kaneel of paprika / capsaïcine bevatten.

Fysiotherapie

Fysiotherapie, stretching en/of massage kan wonderen doen bij veel verschillende soorten pijn. Veel mensen denken dat het alleen de moeite waard is om pijn door verwondingen of na een operatie te onderzoeken, maar het helpt ook bij chronische pijn veroorzaakt door verschillende ziekten en aandoeningen, evenals pijn door aandoeningen veroorzaakt door veroudering.

Glucosamine chondroïtine

Dit wordt vaak gebruikt voor artritispijn en gewrichtspijn.

RICE

Rust, ijs, compressie, hoogte. Dit is waar RICE voor staat en is geschikt voor blessures zoals verstuikte enkels of pijnlijke knieën. Maar als het binnen 24 uur niet beter is, wilt u misschien uw arts raadplegen.

Verlies gewicht

Als u te zwaar bent, kan het verliezen van een paar kilo wat druk op uw gewrichten en ruggengraat wegnemen, wat uw pijn kan verlichten.

Oefen regelmatig

Het menselijk lichaam is ontworpen om te bewegen, dus als het niet beweegt, kan het natuurlijk pijn doen. Regelmatig sporten helpt je flexibel te blijven en versterkt de spieren die je kern, ruggengraat en ledematen ondersteunen.

Eet gezond

Een gezond dieet is altijd een goed idee, maar het eten van biologisch voedsel wordt geassocieerd met een verminderd risico op pijn. Natuurlijk zal deze manier van eten je lichaam helpen beter te functioneren en bepaalde soorten stress te verlichten.

Als je te zwaar bent, is het eten van veel biologische groenten en fruit een geweldige manier om ongewenste kilo’s van je lichaam af te werpen. Houd er rekening mee dat het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen, zoals sterk bewerkte voedingsmiddelen die suiker, natrium en chemicaliën bevatten, op natuurlijke wijze het risico op verdriet en angstige gedachten zal verminderen.

Beheer je stress

Stress zorgt ervoor dat je pijn meer acuut voelt. Het kan minimale pijn vergen en het behoorlijk opdrijven. Neem stappen om uw stress te beheersen met ontspanningstechnieken, meditatie, lichaamsbeweging en counseling.

Pak elke depressie of angst aan

Depressie en angst verhogen je perceptie van pijn. Het zien van een hulpverlener en het zorgen voor je geestelijke gezondheid zal je gelukkiger maken en kan je pijn verminderen of zelfs wegnemen.

Omega-3 vetzuur

Omega-3 biedt tal van gezondheidsvoordelen, waaronder minder pijn bij regelmatige inname en het helpen van het lichaam om op een meer optimaal niveau te functioneren. En het is perfect voor uw hartgezondheid.

Krijg genoeg slaap

Slaaptekort legt stress op uw lichaam en stress verhoogt uw pijngevoeligheid. Zorg er dus voor dat je 7 of 8 uur slaap per nacht krijgt.

Blijf gehydrateerd

Zelfs lichte uitdroging kan spierkrampen, pijntjes en pijn veroorzaken … drink dus dagelijks veel water.

Raadpleeg altijd uw arts voordat u natuurlijke pijnstillers gebruikt om er zeker van te zijn dat ze uw andere medicijnen niet verstoren. Veel van deze natuurlijke remedies zullen ook uw bloeddruk verlagen en uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren, wat meerdere voordelen heeft.

De sleutel is om goed voor je lichaam te zorgen en lief voor jezelf te zijn.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ontdek 3 dwingende redenen om zwarte komijnzaadolie te nemen
Next DNA-schade ONTHULT: Dr. Peter McCullough praat over de grootste medische doofpot in de geschiedenis

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Kijk hoe we een sok verwarmen met zeezout om oorpijn en infectie te behandelen

Luister naar dit artikel Oorinfecties kunnen erg lastig en pijnlijk zijn, en als ze niet genoeg en op tijd behandeld worden, kunnen ze zelfs uitzonderlijk ontstoken raken. Steun Health Bytes: alleen

Natuurlijk

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag havermout eet.

Luister naar dit artikel Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je de dag vol energie begint. Hoewel de meeste mensen een simpel sneetje

Natuurlijk

Boerenwormkruid op je bord

Luister naar dit artikel Boerenwormkruid werd in vroeger eeuwen veel en vaak geplukt, gedroogd en gebruikt. Men wist deze plant naar waarde te schatten in een tijd waarin de apotheek