Ontdek 3 dwingende redenen om zwarte komijnzaadolie te nemen

Ontdek 3 dwingende redenen om zwarte komijnzaadolie te nemen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Voor veel mensen in de Verenigde Staten is zwarte komijnzaadolie niet bepaald een begrip. Maar deze voedingsstof, ook wel zwartzaadolie genoemd, heeft een roemruchte geschiedenis die meer dan 3.500 jaar teruggaat. Het werd naar verluidt vereerd door de oude Egyptenaren – die geloofden dat het hoest, verkoudheid, spijsverteringsproblemen en zelfs de builenpest kon behandelen – en werd geadviseerd door de Griekse arts Hippocrates, de ‘vader van de moderne geneeskunde’, vanwege zijn antiverouderings- en gezondheidsbevorderende werking.

Nu heeft modern wetenschappelijk onderzoek krachtige antioxidanten en therapeutische verbindingen geïdentificeerd in zwarte komijnzaadolie, die wordt gemaakt van de zaden van de Nigella sativa-struik. Een studie toont het vermogen van zwarte zaadolie om de gezondheid van de gewrichten te bevorderen en gewrichtspijn te verlichten, terwijl andere recente beoordelingen de anti-allergie en hart-gezonde effecten hebben erkend.

Laten we eens kijken naar drie van de belangrijkste voordelen van zwarte zaadolie:

Verbinding in zwarte komijnzaadolie kan ontstekingen doven en gewrichtspijn en pijn verzachten
In een studie uit 2019, gepubliceerd in Biomedicine and Pharmacotherapy, ontdekten onderzoekers dat thymoquinon, een bestanddeel van zwarte zaadolie, de expressie van tolachtige receptoren in het lichaam verminderde, waardoor de afgifte van ontstekingsstoffen zoals interleukine-1 werd onderdrukt.

De wetenschappers merkten op dat thymoquinon helpt het immuunsysteem te moduleren, en voegden eraan toe dat het boterosie remde en pijn en zwelling verminderde bij deelnemers met reumatoïde artritis – zonder tekenen van toxiciteit voor de lever en de nieren te vertonen. En dit is niet het enige onderzoek dat gezamenlijke voordelen voor zwarte komijnzaad aantoont. In één placebogecontroleerd onderzoek kregen 42 patiënten met artritis gedurende acht weken 1000 mg zwart zaadpoeder per dag – en ervoeren ze verminderde ontsteking en oxidatieve stress.

Zwartzaadolie ontspant en verwijdt de luchtwegen om een ​​vrije ademhaling te bevorderen
Naast zijn krachtige immuunsysteemverhogende, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, heeft zwarte zaadolie luchtwegverwijdende effecten, wat betekent dat het de luchtwegen verwijdt en een vrije ademhaling vergemakkelijkt. Van zwartzaadolie is aangetoond dat het gunstig is voor hooikoorts, met een onderzoek in de Journal of Pharmacopuncture dat aantoont dat vier weken suppletie de verstopte neus, loopneus en niezen verminderde.

Van neusdruppels met zwarte zaadolie is ook aangetoond dat ze de symptomen van hooikoorts verlichten – en het vermogen van deelnemers om blootstelling aan allergenen te tolereren, vergroten. In één recensie merkten de auteurs op dat thymoquinon in zwarte komijnzaadolie de symptomen bij deelnemers met astma aanzienlijk verbeterde. Als seizoensgebonden allergieën het beste van je krijgen, kan zwarte komijnzaadolie misschien helpen.

Voordelen voor de gezondheid van het hart door te helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte
Zwarte komijnzaadolie is rijk aan hart-gezonde omega-3-vetten, waaronder oliezuur, dat voorkomt in olijfolie, en EPA en DHA, de heilzame vetzuren in visolie. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat zwartzaadolie gedurende acht tot twaalf weken het totale cholesterolgehalte en het ongezonde LDL-gehalte significant verlaagde.

Deze veelzijdige olie kan ook helpen bij het ondersteunen van normale bloeddrukniveaus. Een onderzoek onder 70 gezonde volwassenen toonde aan dat een halve theelepel zwartzaadolie tweemaal daags gedurende acht weken de bloeddruk significant verlaagde. Ten slotte hebben sommige onderzoeken aangetoond dat zwartzaadolie een gezonde bloedsuikerspiegel ondersteunt. Door een gezonde bloedsuikerspiegel, bloeddruk en cholesterolgehalte te ondersteunen, biedt zwarte zaadolie meerdere geschenken voor het cardiovasculaire welzijn.

Bevorder de algehele gezondheid met zwarte komijnzaadolie

Zwarte komijnzaad (waarvan de olie wordt gemaakt) staan ​​ook bekend als zwarte zaden, zwarte karwij, nigellazaden, venkelbloem en Romeinse koriander. Om er zeker van te zijn dat wat je krijgt zwarte komijnzaadolie is, controleer je het etiket om er zeker van te zijn dat het gemaakt is van Nigella sativa-zaden. Kies zoals altijd voor een hoogwaardig product van een gerenommeerde leverancier. (Pro tip: je kunt ook zwarte zaadolie verwerken in sauzen, curry’s en saladedressings).

Natuurlijke genezers adviseren doorgaans een halve tot een theelepel zwarte komijnzaadolie per dag. Neem echter contact op met uw integratieve arts voordat u een supplement aanvult. Hoewel er weinig ernstige bijwerkingen zijn geconstateerd, hebben sommige patiënten spijsverteringsproblemen gemeld, zoals misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Trouwens, zwartzaadolie kan ook een efficiënte nier- en leverfunctie ondersteunen, cognitie en geheugen beschermen, de huid verzachten en hydrateren en een gezond gewicht bevorderen. Met een toenemend aantal bewijzen die de voordelen ervan benadrukken, begint zwarte komijnzaadolie eindelijk de eer te krijgen die het verdient.

Bronnen:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Nieuw bewijs suggereert dat apenpokken een dekmantel is voor een door de COVID-prik veroorzaakt nadelig effect
Next Regelmatig gebruik van een gewone pijnstiller verhoogt het cardiovasculaire risico

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Spierkrampen behandelen en voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Honing vermindert het risico op hartaandoeningen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Wat te doen bij aambeien

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat