Oefening kan de symptomen van reumatoïde artritis helpen verbeteren – hier is waarom:

Oefening kan de symptomen van reumatoïde artritis helpen verbeteren – hier is waarom:

Luister naar dit artikel

Veel mensen met reumatoïde artritis vermijden lichaamsbeweging uit angst dat het hun artritis kan verergeren. Hoewel het misschien moeilijk is om te oefenen met artritis, is aangetoond dat zo actief mogelijk blijven de pijn vermindert en de symptomen verbetert. Dit komt omdat ons lichaam gemaakt is om te bewegen.
Reumatoïde artritis, die ongeveer 400.000 volwassenen in het VK treft, is een langdurige aandoening die pijn, zwelling en stijfheid in de gewrichten veroorzaakt als gevolg van een ontsteking. Spierzwakte en vermoeidheid zijn ook vaak gemelde symptomen. Mensen kunnen ook opflakkeringen ervaren, dit zijn perioden waarin hun symptomen erger worden.
Hoewel er geen remedie is voor reumatoïde artritis, zijn er veel behandelingen beschikbaar, zoals ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen. Deze verlichten de symptomen, vertragen de voortgang van de aandoening en verminderen gewrichtspijn en -ontsteking. Veranderingen in levensstijl kunnen ook worden aanbevolen – inclusief het veranderen van dieet of het bijwonen van fysiotherapie, wat kan helpen de conditie, flexibiliteit en kracht te verbeteren.
Maar er zijn ook aanwijzingen dat fysieke activiteit en lichaamsbeweging kunnen helpen bij het beheersen van reumatoïde artritis. Omdat mensen met reumatoïde artritis vaak een slechtere spiergezondheid hebben, zelfs wanneer ze in klinische remissie zijn dan mensen zonder de aandoening, kan lichaamsbeweging helpen de kracht te verbeteren en zwakte te verminderen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Kom in beweging

Volgens onderzoek heeft lichaamsbeweging ontstekingsremmende effecten. Dit is belangrijk omdat chronische ontstekingen kunnen leiden tot bepaalde ziekten, zoals diabetes. Lichaamsbeweging vermindert ontstekingen door vet te verminderen en de productie en afgifte van ontstekingsremmende moleculen uit onze spieren te verhogen. Aangezien ontsteking een primaire oorzaak is van gewrichtspijn bij reumatoïde artritis, kan dit de reden zijn waarom lichaamsbeweging de symptomen verbetert.
Een in 2013 gepubliceerd onderzoek naar de effecten van lichaamsbeweging op reumatoïde artritis toonde aan dat slechts 12 weken regelmatige lichaamsbeweging de fysieke functie en kwaliteit van leven verbeterde voor patiënten met reumatoïde artritis. De studie keek in totaal naar 108 patiënten – van wie de helft alleen standaardbehandelingen voor reumatoïde artritis kreeg en de andere helft die naast de standaardbehandeling een trainingsregime volgde. Oefenplannen omvatten cardiovasculaire oefeningen en krachttrainingsoefeningen voor zowel het boven- als het onderlichaam.
Na 12 weken waren er statistisch significante verschillen in fysiek functioneren – zoals blijkt uit hun handgreepsterkte (een meting van de kracht van het bovenlichaam en de algehele kracht) – tussen degenen die aan lichaamsbeweging deden en degenen die dat niet deden. Degenen die aan lichaamsbeweging deden, hadden ook een lagere ziekteactiviteit dan degenen die dat niet deden, wat betekent dat ze minder gezwollen gewrichten en tekenen van ontsteking in hun bloed hadden.
eara
Een in 2020 gepubliceerde studie vond hetzelfde: sporten naast de standaardbehandeling helpt de symptomen te verbeteren. De studie keek naar 66 mensen met reumatoïde artritis, van wie de helft een persoonlijk trainingsprogramma van drie maanden volgde. Degenen die oefenden, hadden een vermindering van ontstekingen in het bloed en hadden een betere handgreepkracht en cardiovasculaire conditie naast een verbeterde cognitie.
Op basis van al het beschikbare bewijs wordt aanbevolen dat mensen met reumatoïde artritis minstens 150 minuten matige intensiteit of 75 minuten intensieve lichamelijke activiteit per week krijgen. Het type oefening kan van alles zijn, van stevig wandelen tot fietsen. Maar om de voordelen te zien, is het belangrijk dat deze oefening op zijn minst krachtig genoeg is om je enigszins buiten adem te laten.
Patiënten moeten ook een verscheidenheid aan versterkings-, rek- en evenwichtsoefeningen doen om kracht en flexibiliteit te verbeteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn pilates, yoga of zwemmen.
Er zijn nog steeds veel vragen die we moeten beantwoorden, waaronder welk type oefening het beste is om de symptomen te beheersen en de minimale hoeveelheid die nodig is om ontstekingen te verminderen. We weten ook niet welke soorten oefeningen beter geschikt zijn voor patiënten in verschillende stadia van de ziekte. Maar hoewel onderzoekers naar deze antwoorden blijven zoeken, weten we dat lichaamsbeweging kan worden gebruikt om het leven van mensen die aan deze slopende aandoening lijden te helpen verbeteren.
Bronnen:  The Conversation

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dr. Bryan Ardis: Er is een goedkoop, effectief en GOEDGEKEURD medicijn voor COVID-19
Next Vergelijking van officiële overheidsrapporten suggereert dat volledig gevaccineerd het verworven immunodeficiëntiesyndroom veel sneller ontwikkelt dan verwacht

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Wat je moet weten over vitamine D

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel eens van vitamine D gehoord. En dat zonlicht de belangrijkste bron is van vitamine D is je vast ook bekend. Maar weet

Onderzoek

Natuurlijk chemisch product in moedermelk lost kanker-tumoren op

Luister naar dit artikel Een recent onderzoek heeft aangetoond dat een chemische stof die wordt aangetroffen in de moedermelk van mensen kan helpen tumoren op te delen in kleinere fragmenten

Natuurlijk

De etherische olie die tegen angst werkt, verlicht artritis pijn en helpt bij het slapen

Luister naar dit artikel Er zijn tal van variëteiten van kamille, en degenen met de meest medicinale kwaliteiten omvatten Duits en Romeins. Romeinse kamille essentiële olie wordt al eeuwenlang gebruikt