DOORBRAAK: Eenvoudige blootstelling aan zonlicht kan beschermen tegen ernstige en dodelijke COVID-19-infecties – studie

DOORBRAAK: Eenvoudige blootstelling aan zonlicht kan beschermen tegen ernstige en dodelijke COVID-19-infecties – studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het ontvangen van voldoende niveaus van omgevings-ultraviolet B (UVB) straling in de woonplaats van een persoon in de weken voorafgaand aan een corona virus (COVID-19) infectie een sterk beschermend effect heeft tegen een ernstig geval van het virus en zelfs de dood . Deze studie verstevigt de rol van vitamine D bij de bescherming van mensen tegen COVID-19.
De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van Trinity College Dublin in Ierland en de University of Edinburgh (UoE) in Schotland. Het is gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.
Eerdere studies hebben een sterk verband gevonden tussen vitamine D-tekort en verhoogde gevoeligheid voor virale en bacteriële luchtweginfecties. Andere studies hebben ook een sterke correlatie gevonden tussen COVID-19 en vitamine D-tekort.
Maar veel van deze onderzoeken zijn genegeerd of gekleineerd, waarbij wetenschappers probeerden te beweren dat de verhoogde vatbaarheid te wijten zou kunnen zijn aan andere factoren, zoals hogere leeftijd, obesitas of chronische ziekte.
Om ervoor te zorgen dat tegenstanders de effecten van vitamine D niet kunnen verwarren met andere demografische, gezondheids- en levensstijlfactoren, hebben de onderzoekers een manier gevonden om de vitamine D-spiegels van de deelnemers aan het onderzoek te berekenen op basis van hun genetica.
Deze methode staat bekend als Mendeliaanse randomisatie. Volgens The BMJ “gebruikt het genetische variatie om de relaties tussen aanpasbare risicofactoren en gezondheidsresultaten in observatiegegevens te onderzoeken.”
Deze aanpak gaf de onderzoekers een manier om elk causaal verband tussen vitamine D en COVID-19 goed te onderzoeken.
Bij het onderzoek waren bijna een half miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk betrokken. De onderzoekers keken naar de vitamine D-spiegels van de deelnemers zoals voorspeld door hun genetica en door UVB.
UVB-stralen zijn erg belangrijk voor de aanmaak van vitamine D in de huid. UVB-stralen van de zon raken cholesterol in huidcellen, wat de energie levert voor vitamine D-synthese.

Onderzoek toonde aan dat vitamine D beschermt tegen ernstige en dodelijke COVID-19-infectie

De Mendeliaanse randomisatie-analyse was niet overtuigend en de onderzoekers zijn van mening dat het aantal COVID-19-gevallen in het onderzoek te klein is om overtuigend een causaal effect tussen genetisch voorspelde vitamine D-spiegels en COVID-19 vast te stellen.
Maar de onderzoekers ontdekten wel dat omgevings-UVB-straling op de woonplaats van een persoon vóór een COVID-19-infectie hielp bij het bepalen van iemands kansen om in het ziekenhuis te worden opgenomen of zelfs te overlijden aan het corona virus.
Dit suggereert sterk dat blootstelling aan zonlicht, en dus vitamine D, mensen beschermt tegen ernstige gevallen van COVID-19 en zelfs de dood.
Evropi Theodoratou, senior onderzoeker en hoogleraar kankerepidemiologie en mondiale gezondheid aan de UoE, is van mening dat de studie de reguliere medische gemeenschap moet overtuigen dat ze meer moeten accepteren van studies die de effecten van vitamine D tegen COVID-19 aantonen.
“Gezien het gebrek aan zeer effectieve therapieën tegen COVID-19, denken we dat het belangrijk is om open te staan voor nieuwe resultaten van rigoureus uitgevoerde onderzoeken naar vitamine D”, zei Theodoratou.
Lina Zgaga, senior onderzoeker van de studie en universitair hoofddocent epidemiologie aan de School of Medicine van Trinity College, is van mening dat er nog een studie moet worden uitgevoerd. Ze is van mening dat deze studie een gerandomiseerde gecontroleerde studie moet zijn die de relatie tussen vitamine D-suppletie en COVID-19-infecties bestudeert.
“Onze studie voegt verder bewijs toe dat vitamine D zou kunnen beschermen tegen ernstige COVID-19-infectie”, zei Zgaga. “Het uitvoeren van een goed ontworpen experiment is van cruciaal belang. Aangezien vitamine D-supplementen veilig en goedkoop zijn, is het tot die tijd zeker aan te raden om supplementen te nemen en te beschermen tegen vitamine D-tekort, zeker met de winter in aantocht.”
Bronnen: ScienceDaily.comBMJ.comHealthline.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Covid-vaccins hebben in 2021 meer tieners geschaad en gedood dan alle andere door de FDA goedgekeurde vaccins samen
Next 3 eenvoudige manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

De kracht van gedachten: placebo helpt tegen rugpijn, zelfs als je weet dat het een placebo is

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Vezels uit granen dragen bij aan lang en gezond leven

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Waarom moeten we meer bonen eten?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat