Onderzoekers bestuderen het voorkomen van kanker en diabetes met de Chileense maquibes

Onderzoekers bestuderen het voorkomen van kanker en diabetes met de Chileense maquibes

Luister naar dit artikel

Aristotelia chilensis, ook bekend als maquibes of Chileense wijnbes, is een vruchtdragende struik afkomstig uit Zuid-Amerika, met name in Chili en Argentinië. Het is populair onder de lokale bevolking als een bron van voedsel, natuurlijke kleurstof en medicijnen. De maquiboom wordt ook veel gekweekt als sierplant in tuinen en zou potentieel hebben als pionier voor het herstel van inheems bos.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytochemical Analysis zijn maquibessen rijk aan anthocyanen, die de vruchten hun donkerpaarse kleur geven. Anthocyanen zijn plantenpigmenten met veel opmerkelijke biologische eigenschappen, zoals antioxiderende, ontstekingsremmende, antivirale en kankerbestrijdende activiteiten.

In een recente studie bespraken onderzoekers van de NOVA Southeastern University in Florida het potentieel van Chileense maquibes voor gebruik als voedingssupplement dat kan helpen bij de behandeling van hyperinsulinemie en aanverwante ziekten. Hyperinsulinemie, of hoger dan normale insulinespiegels, wordt vaak veroorzaakt door insulineresistentie, waarvan wordt gezegd dat het de voorloper is van diabetes. Chronische hyperinsulinemie bevordert ook de groei van kanker door insuline zijn oncogene effecten te laten uitoefenen, waaronder het versterken van onder meer groeifactor-afhankelijke celproliferatie.

De onderzoekers bespraken hoe Chileense maquibes kan helpen bij insulineresistentie en het risico op kanker kan verminderen in een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Food Science and Human Wellness.

De medicinale voordelen van Chileense maquibes

Onderzoekers hebben voedingssupplementen lang beschouwd als een mogelijk alternatief of aanvullende behandeling voor conventionele therapieën voor veelvoorkomende aandoeningen en ziekten. Volgens recente studies kunnen maquibessen het postprandiale insulinegehalte met maar liefst 50 procent verlagen en zijn ze net zo effectief als metformine bij het verhogen van de insulinegevoeligheid en het stabiliseren van de bloedglucosespiegels.

Het werkingsmechanisme van maquibessen omvat het remmen van natriumafhankelijke glucosetransporters in de dunne darm en het vertragen van de snelheid waarmee glucose in de bloedbaan terechtkomt. Dankzij deze acties kunnen maquibessen de kans op pieken in de bloedsuikerspiegel effectief verminderen en de bijbehorende stijging van het insulinegehalte die daarop volgt, voorkomen.

Tegelijkertijd dragen maquibessen bij aan de preventie van kanker, aangezien chronisch hoge bloedglucosespiegels – naast chronische hyperinsulinemie – ook verband houden met het ontstaan van kanker. Talrijke onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat diabetici en prediabetici een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van kankergezwellen.

Op basis van de bevindingen van eerdere studies, zijn de onderzoekers van mening dat consistente suppletie met Chileense maquibessen indirect het risico op kanker en andere ziekten die worden bevorderd door hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel) en hyperinsulinemie kunnen verminderen.

Traditioneel gebruik van maquibessen en bladeren

Traditionele genezers in Zuid-Amerika gebruiken maquibessen om verschillende ziekten te behandelen. Een verfrissend drankje gemaakt met maquibessen is bijvoorbeeld geweldig om koorts te verminderen. Maquibessen kunnen ook worden geroosterd, gemalen en aan heet water worden toegevoegd om een remedie te maken voor ernstige gevallen van diarree, dysenterie en cholera.

Naast de vruchten hebben de bladeren van de maquiboom ook verschillende medicinale toepassingen. Gorgelen met een aftreksel gemaakt van maquibladeren zou effectief zijn bij het verlichten van keelklachten en amandelontsteking. Bij inslikken kan dit infuus ook helpen bij de behandeling van darmtumoren. Je kunt het zelfs op brandwonden aanbrengen om ze te kalmeren en te helpen genezen.

Ondertussen kan een kompres gemaakt van maquibladeren worden gebruikt om koorts te verminderen. Het sap van maquibladeren kan helpen bij de behandeling van zweren en keelaandoeningen. Gedroogd en omgezet in poeder, kunnen maquibladeren ook worden gebruikt om een zalf te maken die wondgenezing bevordert.

Bronnen:

Science.news

Temperate.TheFerns.info

AnalyticalScienceJournals.OnlineLibrary.Wiley.com

VeryWellHealth.com

MayoClinic.org

Hindawi.com

ScienceDirect.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Big Pharma bereidt al vaccins voor de volgende wereldwijde pandemie
Next Geneeskrachtige kruiden behandelen effectief duizenden covid-19-patiënten in Chinese ziekenhuizen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Rick Simpson zegt al 5000 mensen van kanker te hebben genezen: “Dit recept doodt alle tumoren in 90 dagen”

Luister naar dit artikel De Canadese activist Rick Simpson zou met zijn medicinale cannabis al 5000 mensen hebben genezen van kanker. Hij zegt een recept te hebben ontwikkeld dat alle

Natuurlijk

Dit is ’s Werelds Nummer Een Voedsel Tegen Hart Aanval, Hypertensie en Cholesterol

Luister naar dit artikel Moeder Natuur verstrekt natuurlijke kuren voor bijna alle ziektes en aandoeningen waar we last van zouden kunnen hebben, dus is het eigenlijk absurd om ons gezondheid niet op

Natuurlijk

Wat zijn de voordelen van plantaardige melk?

Luister naar dit artikel Plantaardige melk – de naam zegt het zelf – is een drank op basis van planten. Het kan een gezond en valabel alternatief zijn voor koemelk.