Bloedgroep kan de kans vergroten op bepaalde gezondheidsproblemen

Bloedgroep kan de kans vergroten op bepaalde gezondheidsproblemen

Luister naar dit artikel

Bepaalde bloedgroepen kunnen het risico van een persoon op verschillende gezondheidsproblemen verhogen, suggereert een nieuwe studie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het onderzoek bevestigt enkele eerdere bevindingen en onthult nieuwe verbanden tussen bloedgroepen en ziekten, aldus de auteurs van de studie die op 27 april in het tijdschrift eLife is gepubliceerd.

“Er is nog steeds zeer weinig informatie beschikbaar over de vraag of mensen met RhD-positieve of RhD-negatieve bloedgroepen het risico lopen op bepaalde ziekten, of hoeveel meer ziekten er door de bloedgroep of groep kunnen worden beïnvloed”, zei eerste auteur Torsten Dahlén, een doctoraatsstudent aan het Karolinska Instituut in Stockholm.

Om die leemte te helpen opvullen, onderzochten de onderzoekers het verband tussen bloedgroepen, RhD-status en meer dan 1.000 ziekten. (Een persoon die RhD-positief is, heeft een eiwit dat het D-antigeen wordt genoemd op zijn rode bloedcellen; RhD-negatief betekent dat het eiwit afwezig is.)

De analyse van gezondheidsgegevens van meer dan 5 miljoen mensen in Zweden identificeerde 49 ziekten die verband houden met bloedgroepen en één die verband houdt met de RhD-groep.

De bevindingen toonden aan dat mensen met type A-bloed meer kans hadden op bloedstolsels; mensen met type O-bloed hadden een grotere kans op een bloedingsstoornis; en vrouwen met type O-bloed hadden een grotere kans op het ontwikkelen van door zwangerschap veroorzaakte hoge bloeddruk (“hypertensie”).

De onderzoekers vonden ook een nieuw verband tussen type B-bloed en een lager risico op nierstenen, en merkten op dat vrouwen die RhD-positief zijn, een grotere kans hebben om door zwangerschap geïnduceerde hypertensie te ontwikkelen.

Volgens de auteurs van het onderzoek is meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en om meer te weten te komen over de verbanden tussen bloedgroep en ziekterisico’s.

“Onze bevindingen benadrukken nieuwe en interessante relaties tussen aandoeningen zoals nierstenen en door zwangerschap veroorzaakte hypertensie en bloedgroep of groep”, zegt senior auteur Gustaf Edgren, universitair hoofddocent epidemiologie aan het Karolinska Instituut.

“Ze leggen de basis voor toekomstige studies om de mechanismen achter de ontwikkeling van ziekten te identificeren, of om nieuwe manieren te onderzoeken om individuen met bepaalde aandoeningen te identificeren en te behandelen”, voegde Edgren toe in een persbericht in een tijdschrift.

Bronnen: eLife, news release, April 27, 2021

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous COVID-19-vaccins kunnen de wereldbevolking decimeren, waarschuwt microbioloog ... en het gebeurt al in India en Brazilië
Next Terrassen mogen weer open. Tips voor nieuwe menukaarten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: Cannabis beste medicijn voor fibromyalgie

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Amerikaanse National Pain Foundation blijkt dat medicinale cannabis het beste medicijn is tegen fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met spierpijn, slaapstoornissen

Onderzoek

Ook moeders hebben baat bij borstvoeding

Luister naar dit artikel Vrouwen die hun pasgeboren kind borstvoeding geven, halen daar zelf ook verschillende voordelen uit. In heel wat debatten over wat nu precies de beste voeding is

Onderzoek

Cannabinoïden uit hennep voorkomen dat covid-19 coronavirus menselijke cellen binnendringt

Luister naar dit artikel Hennepverbindingen die zijn geïdentificeerd door onderzoek van de Oregon State University via een chemische screeningstechniek die is uitgevonden bij OSU, tonen het vermogen om te voorkomen