Voor de mannen: Thaise ginseng verbetert de seksuele gezondheid, behandelt erectiestoornissen

Voor de mannen: Thaise ginseng verbetert de seksuele gezondheid, behandelt erectiestoornissen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Kaempferia parviflora, ook wel Thaise ginseng genoemd, is een medicinale plant die behoort tot de gemberfamilie (Zingiberaceae). Het groeit in tropische gebieden in Azië, zoals Maleisië, Sumatra, Borneo en Thailand.

Al eeuwenlang gebruiken traditionele genezers de wortel van Thaise ginseng om natuurlijke medicijnen te maken. Heuvelstammen in Thailand geloven dat het kruid – plaatselijk bekend als krachaidum – de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen kan verbeteren. Door de jaren heen hebben veel onderzoeken verschillende eigenschappen van Thaise ginseng ontdekt die het een uitstekend medicijn maken voor verschillende aandoeningen. Deze eigenschappen omvatten anti-allergene, ontstekingsremmende, antidepressieve, antimicrobiële, kanker-, anti-obesitas- en cardioprotectieve activiteiten.

Volgens chemische analyse dankt Thaise ginseng deze gunstige eigenschappen aan bioactieve stoffen die methoxyflavonen worden genoemd. De twee belangrijkste methoxyflavonen in Thaise ginseng zijn 5,7-dimethoxyflavon (chrysine-dimethylether) en 5,7,4? -Trimethoxyflavon. De eerste zou antidiabetische, ontstekingsremmende en anti-sarcopenische eigenschappen hebben, terwijl de tweede antiplasmatische activiteit vertoonde tegen de malariaparasiet, Plasmodium falciparum, en antiproliferatieve activiteiten tegen menselijke maagkankercellen.

In een recente studie onderzochten Amerikaanse onderzoekers het vermogen van Thaise ginseng om de seksuele functie bij mannen te verbeteren. Een van de traditionele toepassingen van Thaise ginseng is een afrodisiacum dat seksuele prestaties bij zowel mannen als vrouwen stimuleert. De onderzoekers vroegen zich af of het kruid ook erectiestoornissen bij verder gezonde oudere mannen kan verlichten. Ze rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in de Journal of Integrative Medicine.

Thaise ginseng als natuurlijk middel tegen erectiestoornissen

Volgens de onderzoekers correleert seksuele gezondheid positief met algemeen welzijn. De huidige strategieën die bedoeld zijn om de seksuele gezondheid van mannen te verbeteren – met name die van oudere volwassenen – worden echter beperkt door vele factoren, zoals reactievermogen, therapietrouw en nadelige effecten. Onderzoekers begrijpen de behoefte aan veilige en effectieve interventies die de mannelijke seksuele functie kunnen helpen behouden. Daarom zijn ze begonnen met het onderzoeken van het potentieel van kruidengeneesmiddelen die al eeuwenlang worden gebruikt om de seksuele gezondheid te verbeteren.

Thaise ginseng is een populair geneeskrachtig kruid in Azië waarvan is vastgesteld dat het de cardiovasculaire gezondheid ondersteunt. Een groeiend aantal onderzoeken suggereert ook dat het kan worden gebruikt om erectiestoornissen te behandelen. Volgens een studie gepubliceerd in de Journal of Ethnopharmacology, zijn de methoxyflavonen in Thaise ginseng krachtige remmers van fosfodiësterase type 5 en 6, de enzymen waarvan de activiteiten sterk betrokken zijn bij erectiestoornissen. De onderzoekers achter de studie identificeerden specifiek 5,7-dimethoxyflavone als de belangrijkste verbinding in Thaise ginseng die verantwoordelijk is voor het verbeteren van seksuele prestaties bij mannen.

Om het effect van Thaise ginseng op de seksuele prestaties van mannen verder te onderzoeken, voerden de onderzoekers een open-label, eenarmige studie uit onder 14 over het algemeen gezonde mannen van 50 tot 68 jaar met zelfgerapporteerde milde erectiestoornissen. De deelnemers kregen gedurende 30 dagen dagelijks 100 mg extract van de wortelstok van Thaise ginseng. Primaire werkzaamheidsanalyses omvatten de International Index of Erectile Function (IIEF), terwijl secundaire werkzaamheidsanalyses de Global Assessment Question over erectiele functie omvatten.

De onderzoekers meldden dat 13 van de 14 deelnemers het onderzoek voltooiden. Suppletie met het ethanolextract verkregen uit de wortel van Thaise ginseng veroorzaakte statistisch significante verbeteringen in erectiele functie, tevredenheid met geslachtsgemeenschap en totale scores op de IIEF-vragenlijst. Het Thaise ginseng-extract werd goed verdragen door de deelnemers en vertoonde een uitstekend veiligheidsprofiel.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat Thaise ginseng de erectiele functie kan verbeteren bij gezonde mannen van middelbare leeftijd en oudere mannen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Congreslid legt banden van vaccinbedrijf bloot met de feitenchecker van Facebook
Next DIT suikeralternatief kan de aanval tegen dodelijke antibioticaresistentie leiden

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Helpt medicinale cannabis bij fibromyalgie? Eerste onderzoek gestart

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Delen aub: Het is aangetoond dat Injecties van hoge doses vitamine C kanker vernietigen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Iedereen heeft kankercellen in hun lichaam, dit is hoe te voorkomen dat ze TUMOREN worden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat