DIT suikeralternatief kan de aanval tegen dodelijke antibioticaresistentie leiden

DIT suikeralternatief kan de aanval tegen dodelijke antibioticaresistentie leiden

Luister naar dit artikel

Elk jaar ontwikkelen minstens 2,8 miljoen Amerikanen een antibioticaresistente infectie – en meer dan 35.000 van hen verliezen het leven. Wetenschappers waarschuwen dat bepaalde bacteriën resistent zijn geworden tegen bestaande antimicrobiële behandelingen, waardoor veel voorkomende infecties moeilijk of zelfs onmogelijk te behandelen worden. Deze beangstigende situatie heeft de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ertoe gebracht antibioticaresistentie te bestempelen als een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid van onze tijd – en heeft geleid tot een strijd tussen onderzoekers om alternatieve antimicrobiële strategieën te ontwikkelen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu blijkt dat een gewone voedingsstof en zoetstof de sleutel zou kunnen zijn. Een recensie uit 2020, gepubliceerd in Antibiotics, werpt nieuw licht op de antibacteriële eigenschappen van honing en stelt het voor als een effectieve alternatieve therapie tegen multiresistente bacteriën. Laten we eens kijken hoe honing ziekteverwekkende microben bestrijdt.

De intelligentie van de natuur in actie: de bestanddelen van honing werken samen om ziekteverwekkers te vernietigen

Onderzoekers zeggen dat geen enkel ingrediënt de opmerkelijke antibacteriële eigenschappen van honing kan verklaren. In plaats daarvan werken tientallen verbindingen synergetisch, waarbij elk de kracht van de anderen vergroot.

Honing bevat bijvoorbeeld meer dan 30 organische zuren, waaronder azijnzuur, boterzuur en gluconzuur. De resulterende zuurgraad en lage pH creëren vanaf het begin een ongunstige omgeving voor microbiële groei. Diverse polyfenolen en flavonoïden dragen ook bij aan antimicrobiële effecten. Bovendien zorgen het hoge suiker- en het lage watergehalte van honing voor osmotische druk en stress voor micro-organismen. Honing produceert ook waterstofperoxide – een krachtig antibacterieel middel op zich – en bevat een verbinding die bekend staat als methylglyoxal (MGO). MGO, de belangrijkste antibacteriële stof in Manuka-honing, wordt beschouwd als een van de meest effectieve pathogeen-vernietigende bestanddelen van honing.

Ten slotte bevat honing een antimicrobieel peptide dat bekend staat als bijen-defensine-1. Onderzoekers denken dat defensine van bijen werkt door poriën te creëren in bacteriële celmembranen, waardoor celdood wordt veroorzaakt. Hoewel het doel van defensine bij bijen is om verwoestende larvale infecties te bestrijden, remt dit opmerkelijke peptide ook sterk een verscheidenheid aan pathogenen, waaronder B. subtilis en Staphylococcus aureus.

De krachtige antibacteriële eigenschappen van honing strekken zich uit tot MRSA en moeilijk te behandelen biofilms

Volgens de auteurs van de recensie kan honing een breed scala aan pathogenen remmen, waaronder E. coli, multiresistente P. aeruginosa en methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Het is veelbelovend dat honing zelfs werkt tegen vancomycine-resistente S. aureus – momenteel een van de belangrijkste ziekteverwekkers om chronische wonden te infecteren.

En niet alleen in reageerbuizen toonde honing zijn krachten. Het team haalde een geval aan waarin Manuka-honing effectieve wondgenezing bevorderde tegen een beenulcus gekoloniseerd door MRSA.

Van honing is ook aangetoond dat het werkt tegen biofilms, gelaagde bacteriegemeenschappen die notoir moeilijk te verwijderen en te behandelen zijn. “Honing is effectief in het verstoren van de biofilmversterking in zowel medicijngevoelige als medicijnresistente bacteriën”, verklaarden de auteurs. Naast het helpen voorkomen van de vorming van gemeenschappen van bacteriesoorten, remt honing significant de metabolische activiteit van bestaande biofilms.

Hoewel de onderzoekers adviseerden om Manuka-honing van medische kwaliteit te gebruiken, merkten ze op dat ‘gewone’ honingmonsters – waaronder Canadese zoete klaver, bosbessen en boekweithoning – ook als antibacteriële middelen werkten, met een werking tegen E. coli, S. aureus en MRSA. .

Onderzoek suggereert overigens dat bacteriën niet resistent worden tegen honing. De honderden verbindingen van honing, die allemaal synergetisch werken, maken de ontwikkeling van “honingresistentie” moeilijk, zo niet onmogelijk.

Onderzoek heeft aangetoond dat medicinale honing genezing van brandwonden en andere wonden bevordert

In een recensie uit 2011 evalueerden de auteurs 26 verschillende onderzoeken en concludeerden dat honing voor milde tot matige oppervlakkige en gedeeltelijke dikte brandwonden effectiever was dan conventionele behandeling voor het verminderen van microbiële kolonisatie en het versnellen van genezing.

Nu, een decennium later, heeft zich nog meer onderzoek naar de therapeutische effecten van honing verzameld.

Honing wordt momenteel erkend als een effectieve behandeling voor diabetische voetulcera (ernstige complicaties van diabetes die tot amputatie kunnen leiden). In een studie gepubliceerd in International Wound Journal, genas verbandmiddelen met Manuka-honing zelfs maar liefst 97 procent van de diabetische ulcera van patiënten – en lukte dit sneller en effectiever dan conventionele verbanden!

Sommige natuurlijke gezondheidsdeskundigen adviseren om honing van medische kwaliteit te gebruiken bij inflammatoire huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Uiteraard dient u uw eigen integratieve arts te raadplegen voordat u actuele honing gebruikt om huidaandoeningen of een andere aandoening te behandelen. Houd er rekening mee dat de auteurs van de recensie benadrukten dat honing die voor medische doeleinden wordt gebruikt, vrij moet zijn van pesticiden, zware metalen en sporen – en gegarandeerd moet zijn in zijn antibacteriële werkzaamheid en veiligheid voor patiënten.

De heerlijke conclusie: het consumeren van honing loont in zoete gezondheidsvoordelen
Natuurlijk kunt u ook gezondheidsvoordelen halen uit honing door het alleen maar te eten.

Studies hebben aangetoond dat honing krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. In twee afzonderlijke onderzoeken bleek zelfs dat boekweithoning de antioxiderende eigenschappen van het lichaam aanzienlijk stimuleerde. Honing kan ook de bloeddruk verlagen, schadelijk LDL-cholesterol verlagen en vetten in het bloed verlagen, terwijl het gehalte aan heilzaam HDL-cholesterol wordt verhoogd. Verrassend genoeg tonen sommige onderzoeken aan dat honing zelfs een rol kan spelen bij het bevorderen van gewichtsverlies.

Als honing in bescheiden hoeveelheden wordt geconsumeerd, kan het een onderdeel zijn van een gezond dieet, vooral als het wordt gebruikt als alternatief voor witte suiker. (Als u prediabetes of diabetes heeft, dient u advies in te winnen bij uw voedingsdeskundige of arts.)

Veel natuurlijke gezondheidsdeskundigen adviseren Manuka-honing als de meest therapeutische, maar van andere soorten is aangetoond dat ze ook de gezondheid ten goede komen. Omdat honing calorieën en suikers bevat, mogen de dagelijkse hoeveelheden niet meer zijn dan twee eetlepels voor vrouwen en drie voor mannen.

Over het algemeen: hoe donkerder de honing, hoe meer polyfenolen het bevat – en hoe hoger de antioxidantwaarde.

Terwijl onderzoekers werken aan effectievere manieren om de groeiende dreiging van antibioticaresistentie te bestrijden, lijdt het weinig twijfel dat honing een belangrijke rol zal spelen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Voor de mannen: Thaise ginseng verbetert de seksuele gezondheid, behandelt erectiestoornissen
Next Pittige voedselkeuze biedt 5 VERRASSENDE gezondheidsvoordelen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Waarom bifidobacteriën gezond voor je zijn

Luister naar dit artikel Er leven biljoenen bacteriën in en op je lichaam en die zijn enorm belangrijk voor je gezondheid. Een van de belangrijkste soorten is de Bifidobacterium. Deze gunstige bifidobacteriën

Onderzoek

Zeezout verontreinigd met microplastics, slechts een merk test schoon

Luister naar dit artikel Zeezout wordt door velen gezien als een gezonder alternatief voor geraffineerd keukenzout. Maar een recent onderzoek naar gemeenschappelijke merken zeezout uit de hele wereld heeft aangetoond

Onderzoek

GLOEDNIEUW ONDERZOEK vindt dat mensen met tandvleesaandoeningen een verhoogd risico hebben op psychische aandoeningen

Luister naar dit artikel Zou je mond de aanwijzing kunnen bevatten voor je toekomstige geestelijke gezondheid? Nieuw onderzoek van de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk wijst op een