Het eigen vaccin van het leger dat COVID-varianten zou kunnen bestrijden, begint met klinische proeven

Het eigen vaccin van het leger dat COVID-varianten zou kunnen bestrijden, begint met klinische proeven

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een uniek vaccin geproduceerd door het Walter Reed Army Institute of Research begon dinsdag met klinische testen en legeronderzoekers hopen dat het varianten van SARS-COV-2, het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt, zal bestrijden.

Het vaccin, genaamd spike ferritin nanodeeltjes, of SpFN, zou ook kunnen helpen bij het bestrijden van andere coronavirussen, een groep verwante RNA-virussen die vaak ademhalingsgerelateerde ziekten bij zoogdieren veroorzaken.

Volgens Kayvon Modjarrad, directeur van opkomende infectieziekten bij Walter Reed, hebben legeronderzoekers de dreiging van nieuwe coronavirussen gevolgd, zelfs vóór de pandemie. Die dreiging is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt.

“Daarom hebben we een vaccin als dit nodig: een vaccin dat het potentieel heeft om breed en proactief te beschermen tegen meerdere coronavirussoorten en -stammen”, zei Modjarrad in een verklaring waarin de SpFN-test werd aangekondigd.

Het ministerie van Defensie heeft in totaal meer dan 271.000 COVID-19-zaken gehad. Daarvan zijn 3.814 mensen in het ziekenhuis opgenomen en zijn 332 mensen overleden. Vierentwintig van de doden waren militairen en 11 waren ten laste.

Vaccins geproduceerd door Pfizer en Moderna zijn goedgekeurd onder een vergunning voor gebruik in noodgevallen door de Amerikaanse Food and Drug Administration en zijn beschikbaar voor troepen.

Het Pentagon heeft het vaccineren tot een paraatheidskwestie gemaakt, zodat militaire operaties kunnen terugkeren naar pre-pandemische normen. Hoewel er wat moeite was bij het lobbyen bij de troepen om al vroeg het vrijwillige vaccin in te nemen, lijkt de vaccinatiegraad de afgelopen weken te stijgen.

“Hoe meer mensen zo snel mogelijk worden gevaccineerd, hoe minder het virus wordt overgedragen, waardoor het minder kans krijgt om door te gaan met muteren”, zei Dr. Steven Cersovsky, adjunct-directeur van het Army Public Health Center, eind februari.

Nieuwe varianten van COVID-19 zijn opgedoken in Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Maar medisch personeel van het leger heeft goede hoop dat de huidige vaccins die nieuwe stammen kunnen bestrijden. Maar als er problemen zijn, kan het vaccin van Walter Reed op het juiste moment komen.

“We hebben dit platform ontworpen en gepositioneerd als het vaccin van de volgende generatie, een vaccin dat de weg effent voor een universeel vaccin dat niet alleen bescherming biedt tegen het huidige virus, maar ook tegen toekomstige varianten, waardoor ze worden gestopt voordat ze een nieuwe pandemie kunnen veroorzaken. ‘Zei Modjarrad.

Preklinische onderzoeken gaven aan dat SpFN zeer sterke antilichaamresponsen induceert bij patiënten, waardoor het virus dat COVID-19-infectie veroorzaakt, wordt afgeremd, evenals drie belangrijke SARS-CoV-2-varianten en het SARS-CoV-1-virus.

De fase 1-studie wordt uitgevoerd in het Walter Reed’s Clinical Trials Center en zal 72 gezonde volwassen vrijwilligers in de leeftijd van 18-55 inschrijven. De deelnemers worden willekeurig in placebo- of experimentele groepen geplaatst.

De klinische proef met SpFN wordt gesponsord door het U.S. Army Medical Research and Development Command.

Het vaccin is ontwikkeld door het Walter Reed Army Institute of Research met steun van de Henry M. Jackson Foundation for the Advancement of Military Medicine, Inc.

Bronnen: Army Times

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De combinatie van een actieve plantensamenstelling en een vorm van vitamine E is veelbelovend als behandeling tegen kanker
Next Chili leert op de harde manier dat Chinese COVID-19-vaccins niet veel bescherming bieden

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Pro-life-groep waarschuwt voor COVID-vaccins gemaakt van geaborteerde baby’s, vaccinmandaten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

VIDEO: “Dit specifieke vaccin kan direct worden gelinkt aan autisme”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Health Bytes Nieuws

Presidentskandidaat Trump: “Vaccins veroorzaken autisme”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat