Chili leert op de harde manier dat Chinese COVID-19-vaccins niet veel bescherming bieden

Chili leert op de harde manier dat Chinese COVID-19-vaccins niet veel bescherming bieden

Luister naar dit artikel

Wetenschappers in Chili waarschuwen dat het COVID-19-vaccin, ontwikkeld door het Chinese bedrijf Sinovac, “zeer zwakke” bescherming biedt tegen het virus tot na de tweede dosis. Het is een belangrijke waarschuwing aangezien het vaccin op grote schaal wordt gebruikt in ontwikkelingslanden. Landen als Brazilië, Colombia, Indonesië en Turkije introduceren momenteel allemaal het Sinovac-vaccin.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In een onderzoek onder 10,5 miljoen mensen ontdekten onderzoekers dat het vaccin na één dosis slechts 16 procent effectief is in het beschermen tegen het virus. De werkzaamheid stijgt pas na de tweede dosis tot 67 procent.

Het is een les die Chili op de harde manier heeft geleerd nadat het land een dramatische toename van het aantal gevallen had meegemaakt ondanks het uitvoeren van een van de snelste vaccinaties ter wereld. In maart werd Chili getroffen door een tweede golf van coronavirus toen de zomervakantie op het zuidelijk halfrond ten einde liep en meer besmettelijke varianten van het virus die in Brazilië en het VK werden ontdekt, begonnen te circuleren.

Bars, stranden en restaurants zaten vol met mensen, van wie velen geen maskers droegen. Jongeren tartten beperkingen en hielden huisfeesten, waarbij ze hun families besmetten. Toen theaters weer in volle gang waren, vloog het virus door één toneelstuk en infecteerde bijna elke acteur, waarbij er twee omkwamen.

De Chileense hoofdstad Santiago en vele andere delen van het land worden momenteel streng geblokkeerd en ze registreren elke dag ongeveer 7.000 nieuwe gevallen van COVID-19, aangezien de kritieke bedbezetting 95 procent bereikt. Zeventig procent van de 19 miljoen mensen in het land zit opgesloten in huis vanwege de strengere maatregelen, waardoor ze hun recht verloren om in het weekend naar de supermarkt te gaan.

Een vals gevoel van veiligheid

Velen zijn van mening dat het snelle vaccinatieprogramma van Chili resulteerde in een vals gevoel van veiligheid dat het land ertoe aanzette om een aantal van zijn beperkingen te snel te versoepelen, omdat mensen het aanhoudende risico onderschatten. In november heropende het land zijn grenzen en konden Chilenen vanaf januari op zomervakantie gaan. Door een gebrek aan strikte controles op mensen die het land binnenkomen en op het traceren van contacten, hadden reizigers mogelijk infecties opgelopen en naar nieuwe gebieden gebracht. Ondertussen gaven de heropening van scholen, sportscholen, restaurants en winkels het virus volop kans om zich te verspreiden.

Chileense Vereniging voor Infectieziekten Vicepresident Dr. Claudia Cortes vertelde NBC News: “De regering was te optimistisch en er was een verkeerde omgang met informatie rond de goede eerste introductie van het vaccin.”

Ze voegde eraan toe: “Het lijkt erop dat mensen de indruk kregen dat alles nu in orde is, maar er moet een duidelijke boodschap komen dat de vaccins slechts een onderdeel zijn van de bestrijding van de pandemie. Het betekent niet dat we de basisprincipes zoals sociale afstand nemen en het dragen van maskers kunnen vergeten. ”

Van alle vaccins die momenteel over de hele wereld worden gebruikt, wordt Sinovac’s beschouwd als een van de armste opties met de minst consistente resultaten. In januari gaf een Braziliaans onderzoek aan dat de werkzaamheid ervan bij het voorkomen van symptomatische ziekten slechts 50,4 procent was, wat ruim onder de 95 procent ligt die is gerapporteerd voor het vaccin van Pfizer.

Bezorgdheid over de lage bescherming die het Chinese vaccin biedt, in combinatie met een tekort aan aanbod, hebben Chili ertoe aangezet zijn vaccinatiestrategie te verschuiven naar het geven van tweede doses aan mensen, terwijl de toediening van nieuwe injecties wordt vertraagd. Klinieken in de buurt van Santiago hebben mensen weggestuurd omdat hun vaccinvoorraden afnemen. Ze streven ernaar om de komende week 760.000 tweede shots af te nemen.

De Chileense viceminister van Handel Rodrigo Yanez, die de taak heeft vaccins te kopen, vertelde Reuters dat de snelle vaccinatiecampagne van het land het een aantrekkelijke plek maakte voor vaccinproducenten om hun injecties te testen. Met andere woorden, het Chileense volk is het onderwerp van een enorm experiment, en velen betalen met hun leven. (Maar nogmaals, Amerikanen, Canadezen en Europeanen ook als het gaat om experimentele vaccins gemaakt door bedrijven als AstraZeneca, Pfizer en Johnson & Johnson.)

Bronnen: WSJ.comNBCNews.comNBCNews.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Het eigen vaccin van het leger dat COVID-varianten zou kunnen bestrijden, begint met klinische proeven
Next Covid19: eerdere infectie versus vaccinatie

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Vaccinindustrie onthult nieuwe “alles-in-één superinjectie” die meerdere vaccins tegelijk aflevert, “geprogrammeerd” om op verschillende tijdstippen te worden afgebroken

Luister naar dit artikel Als het krijgen van meerdere vaccins in slechts een paar korte jaren niet genoeg schadelijk was, heeft de vaccinindustrie een nieuw plan bedacht om ervoor te

Natuurlijk

Jesse werd ernstig ziek na een poliovaccin. Hij stapte over op rauw voedsel en herstelde volledig

Luister naar dit artikel Jesse Bogdanovitsj komt uit Kroatië. Toen hij als baby een poliovaccin kreeg, raakte hij verlamd en werd hij ernstig ziek. De behandelingen in het ziekenhuis maakten

Nieuws

Chiropractor moet 100k betalen om anti-vax overtuiging

Luister naar dit artikel Dena Churchill, een Canadese chiropractor, voorheen gevestigd in Halifax, Nova Scotia, is veroordeeld tot het betalen van 100.000 dollar als schikking met het Nova Scotia College