De Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant kan vaccins 30% minder effectief maken, waarschuwt SAGE

De Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant kan vaccins 30% minder effectief maken, waarschuwt SAGE

Luister naar dit artikel

De Scientific Advisory Group for Emergency (SAGE) heeft het Verenigd Koninkrijk gewaarschuwd dat de huidige vaccins tegen het corona virus (COVID-19) tot wel 30 procent minder effectief kan zijn in het omgaan met de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een analyse uitgevoerd door SAGE wees uit dat de Zuid-Afrikaanse stam, bekend als B.1.351, de antilichamen die worden geproduceerd door eerder geïnfecteerde mensen of door mensen die een corona virus vaccin hebben gekregen, 10 keer minder effectief kan maken.

Tijdens een bijeenkomst op 12 maart zeiden SAGE-wetenschappers dat de daling van het aantal antilichamen zich vertaalde in “een potentiële daling van 30 procent in de werkzaamheid van het vaccin.”

Uit de evaluatie van de gegevens van de groep bleek dat B.1.351 in staat was om veel mensen in Zuid-Afrika te infecteren die al de oorspronkelijke stam van het corona virus hadden opgelopen. De gegevens suggereren ook dat veel mensen die zijn gevaccineerd, het nog steeds zullen oplopen.

SAGE voegde er snel aan toe dat het nog steeds niet duidelijk is wat de implicaties zijn voor het vermogen van de vaccins om mensen te beschermen tegen een ernstig geval van COVID-19.

De B.1.351-variant is gevonden in 48 landen, waaronder het VK en 23 Amerikaanse staten. Het werd voor het eerst ontdekt in monsters van het corona virus uit Zuid-Afrika in oktober 2020.

Meerdere andere gevallen met de handtekening van B.1.351 zijn gevonden in verschillende delen van Londen. De Britse regering heeft in delen van Londen schommelingsproeven ingezet als reactie op de verspreiding van de soort.

De gebruikelijke corona virus-tests kunnen echter niet detecteren of de case van de persoon afkomstig is uit de Zuid-Afrikaanse variant. Om dit tegen te gaan, heeft het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg verklaard dat positieve gevallen “zullen worden gesequenced voor genomische gegevens” om te helpen identificeren welke stam van het coronavirus een persoon heeft.

Britse gezondheidsautoriteiten zijn bang voor de verspreiding van B.1.351 vanwege de drie mutaties op het spike-eiwit – bekend als E484K, K417N en N501Y. Deze mutaties zouden de soort helpen om zich te ‘verbergen’ voor het immuunsysteem van het lichaam.

Studies bevestigen dat vaccins tegen het coronavirus minder effectief zijn tegen de Zuid-Afrikaanse variant

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature, ontdekten wetenschappers dat de corona virus vaccins ontwikkeld door Pfizer-BioNTech en Moderna significant minder effectief zijn tegen B.1.351.

De studie verzamelde bloedmonsters van vrijwilligers die al waren gevaccineerd om te vergelijken hoe de antilichamen van de persoon reageerden op de oorspronkelijke stam van het coronavirus en op de B.1.351-variant.

Uit het onderzoek bleek dat degenen die waren gevaccineerd met de Pfizer- en Moderna-vaccins aanzienlijk minder antilichamen hadden die de B.1.351-coronavirusvariant konden bestrijden.

Uit ander onderzoek is gebleken dat de door Johnson & Johnson en AstraZeneca ontwikkelde coronavirusvaccins ook minder effectief zijn tegen variant B.1.351.

In januari 2021 zeiden zowel Pfizer als Modern dat ze van plan waren “booster shots” te ontwikkelen en te testen die zogenaamd de effectiviteit van hun vaccins tegen de B.1.351-variant kunnen verbeteren. Dit betekent dat mensen die het regime van twee doses al hebben voltooid, moeten inchecken om een vervolgshot te krijgen.

Totdat de booster-injectie is ontwikkeld, hebben Pfizer en Moderna mensen die eerder zijn gevaccineerd, gewaarschuwd dat ze nog steeds het risico lopen op infectie door de B.1.351- of de P.1-variant die voor het eerst in Brazilië werd aangetroffen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Voorjaarsschoonmaak van de lever
Next Duitse onderzoekers hebben met succes valse herinneringen in de hoofden van mensen geïmplanteerd en vervolgens verwijderd

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Ouders opgelet: Studie laat zien waarom veel artsen HPV-vaccinatie niet aanbevelen

Luister naar dit artikel Uit een nieuwe studie in het tijdschrift Pediatrics blijkt dat er veel kinderartsen zijn die niet nadrukkelijk aandringen op HPV-vaccinatie. Het HPV-vaccin is ontwikkeld ter bescherming

Overig

Officiële overheidsgegevens uit Duitsland suggereren dat volledig gevaccineerde mensen aids zullen krijgen

Luister naar dit artikel Tegen het einde van de maand zullen de meeste mensen die “volledig gevaccineerd” zijn, een volledig door injectie geïnduceerd verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS) door corona virus (Covid-19)

Vaccinaties

Vaccins barstensvol gevaarlijke deeltjes. Als je dit weet denk je wel twee keer na voordat je ze in je kinderen laat spuiten

Luister naar dit artikel Tijdens het productieproces van onder meer HPV- en BMR-vaccins blijken er vreemde deeltjes in terecht te komen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift