Voorjaarsschoonmaak van de lever

Voorjaarsschoonmaak van de lever

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De lente is begonnen!

‘Dit is het seizoen voor wedergeboorte en regeneratie.

De lente wordt geregeerd door het houten element dat wordt geassocieerd met de lever en zijn complementaire orgaan, de galblaas. Wat is een beter moment om lichaam, geest en ziel te resetten en te verjongen dan via de lever, een orgaan waarvan bekend is dat het zichzelf regenereert als een deel operatief wordt verwijderd?

Het werd ooit beschouwd als de zetel van het leven; vandaar de naam – lever, het ding waarmee we leven. -Ambrose Bierce, The Devil’s Dictionary, Tales and Memoirs

Als het grootste filter en de grootste klier van het lichaam, is de lever een krachtpatser voor detox die verantwoordelijk is voor meer dan 500 – mogelijk 5000 – functies. Je lever filtert elke minuut 1 liter bloed uit het spijsverteringskanaal voordat het naar de rest van het lichaam stroomt. De lever bevat op elk moment ongeveer één pint, of 13%, van het bloed van je lichaam. Het ontgift, voedt, vult en slaat bloed op. Het geeft ook energie aan het bloed door opgeslagen suiker (glycogeen) als glucose vrij te geven. Andere taken van uw lever zijn onder meer:

metaboliseren van medicijnen en ontgiftende chemicaliën,
synthetiseren van glutathion, een belangrijke antioxidant die gifstoffen (zware metalen en chemicaliën) verwijdert,
het omzetten van zonlicht in vitamine D3, cruciaal voor de werking van het immuunsysteem,
gal produceren, wat helpt bij het afbreken van vetten in de dunne darm tijdens de spijsvertering, en het afvoeren van afvalstoffen,
aminozuren maken die eiwit worden,
het omzetten van T4-schildklierhormoon naar T3,
het maken van steroïden en geslachtshormonen die het libido, de menstruatiecyclus en de timing van de menopauze beïnvloeden,
spijsverteringsenzymen en immuuncellen maken en vitamines opslaan.

De lever is ook verantwoordelijk voor de vlotte doorstroming van Qi (energie) door het lichaam en het in evenwicht brengen van emoties. De lever verzamelt emoties van woede, prikkelbaarheid, wrok en frustratie, allemaal tekenen dat onze Qi niet soepel verloopt. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde werkt het lichaam volgens de meridiaanklok wanneer elk orgaan het meest actief is. Als je merkt dat je ‘s ochtends tussen 01.00 en 03.00 uur wakker wordt, kan het zijn dat je lever je iets probeert te vertellen.

01:00 – 03:00 – Lever
03:00 – 05:00 – Longen
05:00 – 07:00 – Dikke darm
7 uur – 9 uur – Maag
9.00-11.00 uur – Milt en alvleesklier
11.00 – 13.00 uur – Hart en geest
13.00 – 15.00 uur – Dunne darm
15.00 – 17.00 uur – Blaas
17u-19u – Nieren
19.00 – 21.00 uur – Pericardium
21.00 – 23.00 uur – Drievoudige verwarming (gerelateerd aan metabolisme)
23.00 – 01.00 uur – Galblaas

Levercongestie

De lever verzamelt gifstoffen door blootstelling aan voedsel, pesticiden, GGO’s, water, lucht, aluminium en kwik door injecties, medicijnen, tandamalgaam, make-up, lotions, alcohol, bijproducten van metabolisme, evenals emoties door de effecten van stress. Als je lever niet gelukkig is, ben jij dat ook niet. Tekenen van een trage lever zijn onder meer:

Vale huidskleur en slechte huidskleur
Donkere kringen onder de ogen
Geel gecoate tong
Bittere smaak in de mond
Hoofdpijn
Constipatie
Maagpijn die verergert door woede
PMS of prikkelbaarheid
Onregelmatige of pijnlijke menstruatie
Depressie
Pijn of ongemak langs de zijkanten van het lichaam
Artritis
Onvermogen om vetten te verteren

Als u een van deze symptomen ervaart, is het tijd om uw lever te bedanken voor het feit dat het zo hard heeft gewerkt en om enkele protocollen voor voorjaarsschoonmaak en ontgifting te overwegen. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van ontgifting zijn:

Voel je jong, zie er geweldig uit
Verhoog vitaliteit, energie en uithoudingsvermogen
Verminder allergische symptomen
Verbetering van de spijsvertering
Verbeter de concentratie, helderheid en mentale focus
Verbeter mentale prestaties
Geniet van een gevoel van rust en gemak
Verhoog de weerstand tegen ziekten
Verminder het risico op veel chronische ziekten
Symptomen van chronische toxiciteit verminderen
Gewichtsverlies

Gemakkelijke manieren om de lever te reinigen

Koffieklysma: gebruik gedestilleerd water en biologische, cafeïnehoudende (licht gebrande) koffie. Nadat de koffie is afgekoeld tot de lichaamstemperatuur, wordt het klysma toegediend en tot 10-20 minuten vastgehouden terwijl u op uw rechterzij ligt, en vervolgens ontlast met een stoelgang. Overweeg minstens één keer per week een klysma totdat de symptomen verdwijnen, terwijl u ervoor kiest om gezonder te eten.

Citroen / limoenwater: van voedsel en dranken met een zure smaak wordt gedacht dat ze de Qi van de lever stimuleren. Drink ‘s morgens het sap ½ citroen of limoen in warm water. Citroen wordt een alkalische as in het lichaam om de pH in evenwicht te brengen. Garneer je lunch met een augurk met dille.

Eet groen: Chlorella en andere groene superfoods: Groen is de kleur van de lente en de lever. Chlorella zuivert de lever en het bloed, voedt de darmbacteriën en bevordert de galproductie. Groen sap met selderij, komkommer, peterselie, citroen, gember (voeg bieten toe) ondersteunt ook de lever. Eet groenten zoals broccoli, spruitjes (brassica-familie) en artisjok, en drink groene thee.

Voedingsmiddelen: knoflook, grapefruit, bieten, kersen, wortelen, avocado’s, appels, tofu, mosterdzaad, pompoen, karwijzaad, groene munt, oregano, zoete basilicum, rode bonen en een kleine hoeveelheid lever (orgaan) van met gras gevoede dieren , allen komen de lever ten goede. Het eten van de lever van gezonde dieren werd ooit als een heilig voedsel beschouwd. Lever bevat meer voedingsstoffen, gram voor gram, dan welk ander voedsel dan ook.

Klis- en paardebloemtheeën (of als tincturen): versterken en ondersteunen de lever om het bloed te reinigen.

Bentonietklei: kleien binden positief geladen gifstoffen en voeren ze uit het lichaam. Je kunt in een bak met bentonietwater weken of 1 theelepel gehydrateerde bentonietklei in water drinken voor het slapengaan.

Mariadistel en bittere kruiden: kruiden zoals Mariadistel kunnen enkele weken als versterkende tonic worden gebruikt en worden al eeuwenlang gebruikt voor levercirrose in de vroege stadia. Mariadistel helpt de levercellen te beschermen tegen gifstoffen en stimuleert de lever om zichzelf te reinigen. Bittere kruiden zoals paardenbloemwortel, artisjokblad en kurkuma kunnen bij de maaltijd worden ingenomen om de spijsvertering, galproductie en galafgifte uit de galblaas te stimuleren.

Ricinusoliepakketten: uitwendig op de lever aanbrengen om ontstekingen te verminderen voor een optimale leverfunctie, om de spijsvertering en de genezing van weefsels te verbeteren, en nog veel meer. Gemakkelijk aan te brengen voor kinderen.

Oogoefeningen: de lever opent zich voor de ogen.

Rek: de lever controleert de pezen. De lever geeft bloed af aan de pezen in tijden van activiteit om de peesgezondheid en flexibiliteit te behouden. Neem een ochtendstretch in uw routine op. Yoga kan helpen bij het loslaten van emoties. Acupunctuur kan ook helpen bij het openen van de levermeridiaan om emoties los te laten.

Water: Drink bronwater (schoon) tegen uitdroging.

Kurkuma: dit ontstekingsremmende kruid is uitstekend geschikt voor levervirus of infecties. Kook met kurkuma of bekijk dit recept voor gouden melk. Maar voel je vrij om elke melk of een andere versie te gebruiken.

Tijd buitenshuis doorbrengen: Schone buitenlucht helpt Qi te leveren.

Wanneer niet-alcoholische leververvetting 30% van de westerse bevolking treft, is het tijd voor wat voorjaarsschoonmaak. Als je van je lever houdt, zal je lever je er dankbaar voor zijn.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Historische rechtszaak onthult dat er gedurende tweeëndertig jaar GEEN veiligheidsonderzoeken zijn uitgevoerd naar welk vaccin dan ook, zoals wettelijk verplicht was
Next De Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant kan vaccins 30% minder effectief maken, waarschuwt SAGE

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Ginseng: Het verkennen van de voordelen bij diabetes, dementie, de ziekte van Alzheimer, Kleurherstel van Grijs haar, en een lang leven

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

7 gezondheidsvoordelen van broccoli

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De combinatie van een actieve plantensamenstelling en een vorm van vitamine E is veelbelovend als behandeling tegen kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat