Onderzoekers bestuderen kokosolie als een natuurlijke behandeling voor antibioticaresistente bacteriële infecties, ernstige brandwonden

Onderzoekers bestuderen kokosolie als een natuurlijke behandeling voor antibioticaresistente bacteriële infecties, ernstige brandwonden

Luister naar dit artikel

Antibioticaresistentie is een reële bedreiging voor de gezondheid. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van deze tijd. Slachtoffers van ernstige brandwonden zijn bijzonder vatbaar voor antibiotica-resistente infecties omdat hun lichaamsweefsels een niche-omgeving creëren voor ziekteverwekkers. Antibiotische zalven waren vroeger een effectieve behandeling, maar de toenemende dreiging van antibioticaresistentie maakt veel brandwondenpatiënten kwetsbaar.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gelukkig is kokosolie veelbelovend als een natuurlijk alternatief voor antibiotica. Het bevat 40 tot 50 procent laurinezuur, een krachtig antimicrobieel middel dat voorkomt in de vetten en oliën van dieren en planten. Laurinezuur is vooral bekend als het primaire vet in kokosnoten en palmpitten en kan schadelijke ziekteverwekkers effectief elimineren. In een pilotstudie uit 2020 ontdekten onderzoekers dat laurinezuur infectie helpt voorkomen en wondgenezing bevordert bij patiënten met ernstige brandwonden.

Onderzoek naar de antimicrobiële eigenschappen van laurinezuur

De onderzoekers onderzochten het effect van laurinezuur op bacteriekoloniserende weefsels die tijdens operaties van slachtoffers van brandwonden werden afgenomen. Ze combineerden verschillende verhoudingen laurinezuur met vijf zalfbases, namelijk watervrije eucerin DAB, watervrije eucerin II, hydrofiele vaseline, witte vaseline en Lekobaza. Deze vijf preparaten werden op de weefselmonsters aangebracht.

De onderzoekers stelden de monsters vervolgens bloot aan stammen van de bacteriën Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus en Escherichia coli. Ze ontdekten dat alle preparaten behalve de witte vaseline de bacteriegroei significant remden bij een concentratie van 20 procent laurinezuur. Het effect was het sterkst op S. aureus, een veelvoorkomende oorzaak van sepsis, longontsteking, endocarditis (infectie van de hartkleppen) en botinfectie. Alleen puur laurinezuur remde effectief de groei van P. aeruginosa, een andere veel voorkomende oorzaak van sepsis en longontsteking.

“Vanwege het aseptische en regeneratieve effect op chemisch beschadigde weefsels, kan laurinezuur een veelbelovende modifier zijn van het genezingsproces van brandwonden”, schreven de onderzoekers.

Meer studies over het bacteriedodende effect van laurinezuur

In een studie uit 2017, gepubliceerd in de Annals of Clinical and Laboratory Research, meldden onderzoekers dat laurinezuur infecties met bepaalde bacteriën effectief kan behandelen. De onderzoekers stelden isolaten van Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus pneumonia, Salmonella, E. coli en S. aureus bloot aan veresterd laurinezuur (gecombineerd met alcohol).

De resultaten toonden aan dat hoge concentraties van het zuur de groei van alle bacteriën significant remden, met name M. tuberculosis, S. pneumonia en S. aureus. Deze bacteriën waren ook bij lagere concentraties gevoelig voor het zuur.

In een studie uit 2009, gepubliceerd in de Journal of Investigative Dermatology, ontdekten onderzoekers dat laurinezuur effectiever is in het doden van acne-veroorzakende bacteriën dan benzoylperoxide, een veelgebruikt medicijn tegen acne.

De onderzoekers pasten laurinezuur toe op Propionibacterium acnes, Staphylococcus epidermidis en S. aureus in zowel in vitro als in vivo experimenten. Ze ontdekten dat de minimale remmende concentratie (MIC) van laurinezuur meer dan 15 keer lager is dan de MIC van benzoylperoxide. MIC is de laagste concentratie van een medicijn dat de zichtbare groei van microben voorkomt na incubatie gedurende de nacht. Medicijnen met lagere MIC-scores zijn effectiever in het elimineren van microben.

Laurinezuur kan niet alleen worden ingenomen, omdat het irritatie kan veroorzaken. Je kunt het verkrijgen door zoogdiermelk, kokosolie en verse kokosnoot te consumeren. Houd er echter rekening mee dat kokosolie rijk is aan verzadigde vetten die het cholesterolgehalte kunnen verhogen. Oefen matiging en houd een uitgebalanceerd dieet aan om gezond te blijven.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Johnson & Johnson richt zich vervolgens op pasgeborenen, zuigelingen en zwangere vrouwen voor COVID-vaccinonderzoeken
Next Is het Gardasil-vaccin gekoppeld aan een recorddaling van de geboortecijfers?

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Oud knoflookextract beschermt op meer manieren tegen hartziekten dan eerder werd gedacht

Luister naar dit artikel Als doodsoorzaak nummer één onder zowel mannen als vrouwen blijft de incidentie van hartziekten stijgen. Volgens de American Heart Association (AHA) kosten hart- en vaatziekten elke

Natuurlijk

Hoeveel vitamine D moet je binnenkrijgen voor een optimale gezondheid?

Luister naar dit artikel Vitamine D is absoluut essentieel voor een goede gezondheid. Het staat ook bekend als ‘de zonvitamine’, want het wordt in je huid aangemaakt als je die

Natuurlijk

6 redenen waarom een goede nachtrust belangrijk is

Luister naar dit artikel Nachtrust is van onschatbare waarde voor je doen en laten de volgende dag. Wij vertellen je waarom en geven je tips om lekker door te slapen!