Waarschuwing: dit onverwachte fysieke probleem kan betekenen dat u een tekort aan vitamine C in uw dieet heeft

Waarschuwing: dit onverwachte fysieke probleem kan betekenen dat u een tekort aan vitamine C in uw dieet heeft

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Als uw tandvlees bloedt, kunt u zich in de vroege stadia van gingivitis bevinden, een ontstekingsaandoening die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van bacteriën en tandplak in de mond. Maar een studie die zojuist in Nutrition Reviews is gepubliceerd, suggereert dat slechte tandgewoonten en orale bacteriën misschien niet de enige verklaring zijn voor bloedend tandvlees.

Ongelooflijk, een vitaminetekort – vitamine C-tekort, om precies te zijn – kan de schuld zijn.

Nieuw onderzoek suggereert dat lage niveaus van vitamine C in het bloed de oorzaak kunnen zijn van dit veel voorkomende mondgezondheidsprobleem

De auteurs van de baanbrekende studie, getiteld “Bloedingstendens en ascorbinezuurvereisten: systematische review en meta-analyse van klinische onderzoeken”, beoordeelden 15 klinische onderzoeken uit zes landen, die 1.140 mensen vertegenwoordigden. De onderzoekers verzamelden en analyseerden ook gegevens van meer dan 8.200 Amerikanen van de Centers for Disease Control and Prevention’s Health and Nutrition Examination Survey.

Op basis van hun analyse concludeerden de onderzoekers dat mensen die last hadden van bloedend tandvlees en zelfs bloedingen in het oog (retinale bloeding), meer kans hadden op een laag vitamine C-gehalte (ascorbinezuur) in hun bloed. Bovendien leek het verhogen van de vitamine C-inname de bloedingsproblemen te helpen verminderen!

Het verband tussen gezond tandvlees en vitamine C is geen geheel nieuwe ontdekking. Gezwollen, bloedend en verkleurd tandvlees is een van de meest bekende tekenen van scheurbuik, een mogelijk dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door zeer lage vitamine C-waarden. Maar deze nieuwe gegevens suggereren dat “het stellen van menselijke [vitamine C] -behoeften op basis van scheurbuikpreventie leidt tot [vitamine C] plasmaspiegels die mogelijk te laag zijn om een verhoogde neiging tot tandvleesbloeding te voorkomen ”, aldus de auteurs van het onderzoek.

Met andere woorden, alleen omdat we voldoende vitamine C kunnen krijgen om scheurbuik te voorkomen, betekent niet noodzakelijk dat we voldoende vitamine C binnenkrijgen voor een optimale gezondheid.

Hoeveel van deze vitamine heb je nodig? Hier is een snelle inleiding (en een voorbeeld van een boodschappenlijst)

Als u last heeft van bloedend tandvlees (of als u ooit merkt dat uw sputum of tandpasta een roze tint heeft), kan het tijd zijn om naar de tandarts of arts te gaan voor een controle. Bloedend tandvlees is ook een goede herinnering om uw gewoonten voor mondhygiëne te verbeteren (bijv. Tweemaal daags poetsen en flossen, het vermijden van suikerhoudend voedsel en dranken, enz.).

Maar je moet ook naar je dieet kijken en ervoor zorgen dat je veel vitamine C-rijk voedsel eet. Als lage vitamine C-spiegels leiden tot bloedend tandvlees, zal geen enkele hoeveelheid flossen en poetsen de onderliggende oorzaak van uw tandvleesproblemen volledig oplossen.

Volgens Mayo Clinic ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een doorsnee volwassene tussen 65 en 90 milligram (of tot 120 mg voor zogende vrouwen), terwijl de bovengrens 2.000 mg per dag is. Behalve door een supplement te gebruiken, kunt u gemakkelijk uw aanbevolen hoeveelheid bereiken door meer van deze voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:

Zoete rode paprika (een half kopje heeft 95 mg)
Aardbeien (een half kopje heeft 49 mg)
Grapefruit (de helft van de ene heeft 39 mg)
Kiwi’s (1 heeft 64 mg)
Spruitjes (een half kopje heeft 48 mg)
Trouwens, voor het geval je nog een reden nodig hebt om te stoppen met roken: de National Institutes of Health zeggen dat onderzoek consequent aantoont dat rokers lagere plasmaspiegels van vitamine C hebben vanwege door roken veroorzaakte oxidatieve stress. Om deze reden zouden rokers ongeveer 35 mg meer moeten consumeren dan niet-rokers (of beter nog, helemaal stoppen met roken).

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Sheba-onderzoeker: Antiparasitaire drug ivermectine vermindert de duur van COVID-19-infectie
Next Een Vaccinproducent die jaarlijkse COVID-19-shots voor iedereen pusht ... de propaganda (en winst) houdt nooit op

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Artemisia capillaris (alsem) bleek mineralisatie van bot te stimuleren, en botverlies te voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Voor het eerst aangetoond: alcohol en verwerkt vlees vergroten kans op maagkanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Chemotherapie verspreidt kanker en veroorzaakt meer agressieve tumoren. Dit nieuwe onderzoek bewijst het

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat