Bescherm uw lever tegen door medicatie veroorzaakte gifstoffen met kruipend moeraskruid

Bescherm uw lever tegen door medicatie veroorzaakte gifstoffen met kruipend moeraskruid

Luister naar dit artikel

De lever speelt een centrale rol in alle metabolische processen die in het lichaam plaatsvinden. Het is ook verantwoordelijk voor het metaboliseren van een aantal xenobiotica of synthetische chemicaliën. Vanwege zijn functies wordt de lever meer blootgesteld aan giftige chemische stoffen – met name moderne medicijnen – dan welk orgaan in het lichaam dan ook.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hepatoxiciteit, of leverschade veroorzaakt door schadelijke chemicaliën, is een enorm probleem dat meestal voortkomt uit het nemen van hoge doses van bepaalde medicijnen. Een van de meest voorkomende zelfzorggeneesmiddelen die in verband worden gebracht met dosisgerelateerde levertoxiciteit is paracetamol (paracetamol).

Paracetamol, een populaire pijnstiller en medicijn tegen koorts, wordt vaak samen met ibuprofen misbruikt voor het codeïne-effect. Helaas raken sommige mensen gemakkelijk verslaafd aan deze giftige medicijnen, en ze lijden aan maagzweren, leverschade en nierfalen, of erger nog, ze zijn dood.

Om het probleem van paracetamolvergiftiging aan te pakken, besloten onderzoekers uit India om een medicinale plant met bekende antioxiderende eigenschappen te onderzoeken. Ze veronderstelden dat deze eigenschappen de plant het vermogen zouden kunnen geven om de lever te beschermen tegen door paracetamol geïnduceerde toxiciteit. Ze kozen voor Limnophila repens, ook wel bekend als kruipend moeraskruid, voor hun experiment vanwege de overvloed aan bioactieve stoffen en het wijdverbreide gebruik als volksgeneesmiddel.

De onderzoekers rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in het International Journal of Green Pharmacy.

Kruipend moeraskruid oefent leverbeschermende effecten uit tegen paracetamol-toxiciteit

Volgens een studie die is gepubliceerd in de European Review for Medical and Pharmacological Sciences, is paracetamol-toxiciteit een van de meest voorkomende oorzaken van vergiftiging wereldwijd. Misbruik van paracetamol is ook verantwoordelijk voor bijna de helft van de gevallen van acuut leverfalen in de Verenigde Staten, terwijl hepatotoxiciteit wordt beschouwd als de hoofdoorzaak.

Kruipend moeraskruid behoort tot het geslacht Limnophila, waarvan de leden traditioneel worden gebruikt voor de behandeling van hart- en vaatziekten, maagaandoeningen, dysmenorroe, olifantsziekte en meer. Kruipend moeraskruid is rijk aan actieve bestanddelen, zoals flavonoïden, tannines, alkaloïden, terpenoïden, steroïden en glycosiden. Vanwege de diversiteit van de fytochemische samenstelling twijfelen onderzoekers niet aan de gerapporteerde medicinale toepassingen.

Om de potentiële hepatoprotectieve eigenschappen van kruipend moeraskruid te evalueren, testten de onderzoekers het methanolextract op ratten met door paracetamol geïnduceerde toxiciteit. De dieren kregen gedurende zeven dagen (2 g / kg) paracetamol om de aandoening op te wekken. Sommige van de ratten werden ook voorbehandeld met 200 of 400 mg / kg / dag van het kruipende moeraskruid-extract voorafgaand aan de paracetamolbehandeling.

Vervolgens analyseerden de onderzoekers bloedmonsters van de ratten om de niveaus van alanineaminotransferase, aspartaataminotransferase, alkalische fosfatase, albumine, totaal bilirubine, cholesterol en proteïnen te meten. Ze voerden ook histopathologische onderzoeken uit met behulp van de levermonsters van de dieren.

De onderzoekers meldden dat voorbehandeling met het methanolextract van kruipend moeraskruid de levertoxische effecten van paracetamol aanzienlijk verminderde en de biochemische parameters in serum herstelde tot bijna normale niveaus. Het zorgde er ook voor dat de meeste levercellen normaal en gezond bleven.

Daarentegen veroorzaakte behandeling met alleen paracetamol een verlies van de normale leverarchitectuur en ernstige congestie van bloedvaten, samen met levercelnecrose, vacuolisatie, infiltratie van plasmacellen, degeneratie van de kernen van hepatocyten en leverfibrose (littekens).

De onderzoekers merkten ook op dat de monsters die waren voorbehandeld met de hoogste dosis van het kruipende moeraskruid-extract goed gerangschikte levercellen hadden in de herstelfase en geen tekenen van necrose vertoonden. Ondertussen onthulde fytochemische analyse dat kruipend moeraskruid rijk is aan bioactieve stoffen, zoals:

Flavonoïden
Alkaloïden
Tannines
Fenolische verbindingen
Fytosterolen
Glycosiden
Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat kruipend moeraskruid significante leverbeschermende eigenschappen heeft, vooral tegen door paracetamol geïnduceerde toxiciteit.

Bronnen:  SMH.com.auEuropeanReview.org [PDF]GreenPharmacy.info

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Rapport vindt gevaarlijke niveaus van arseen, lood, cadmium en kwik in veel populaire babyvoeding
Next De uitvinder van het rubellavaccin geeft toe dat tientallen baby's strategisch werden geaborteerd om een geschikte cellijn voor vaccins op te zetten

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”

Luister naar dit artikel Jezus Christus was bijna zeker een gebruiker van cannabis en een vroege voorstander van de geneeskrachtige eigenschappen die de plant heeft. Dat blijkt uit literair-historisch en

Onderzoek

Studie: kinderen die biologisch eten hebben veel minder pesticiden in hun lijf

Luister naar dit artikel Als kinderen biologische groenten en biologisch fruit eten, neemt de hoeveelheid pesticiden in hun lijf drastisch af. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Californië in

Onderzoek

Gezond in een paar seconden per dag

Luister naar dit artikel ‘Geen tijd’ of ‘te druk’ zijn veel gehoorde excuses waarom mensen er niet toe komen om op hun gewicht te letten of te sporten. Met een