Gezond in een paar seconden per dag

Gezond in een paar seconden per dag

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
‘Geen tijd’ of ‘te druk’ zijn veel gehoorde excuses waarom mensen er niet toe komen om op hun gewicht te letten of te sporten. Met een paar slimme trucs kan je al aardig op weg zijn naar een gezonder leven. Ze kosten weinig tijd.
David Zinczenko van de New York Times geeft in zijn boek Zero Belly Diet tips om een gezonde manier van leven in te passen in de dagelijkse drukte van het bestaan. Het kost maar een paar seconden per dag, zegt hij.

In 2 seconden
Bestel een zwarte koffie, zonder suiker of melk. Zwarte koffie bevat 0 calorieën. Een kop koffie met melk en suiker bevat 80 calorieën. Door het weglaten van suiker en melk uit je koffie, kan je met twee kopjes koffie per dag in een jaar al 6 kilo kwijtraken. Als je niet van koffie houdt, of de suiker en melk niet kan missen, dan is thee een goede optie. Uiteraard ook zonder suiker. Het kost hooguit even nadenken.

In 5 seconde
Snuif de geur op van verse groene appels, bananen en peren. Uit studies blijkt dat de geur hiervan je hongergevoel vermindert en suikerrijke toetjes minder aantrekkelijk maakt. Volgens wetenschappers komt dit omdat deze fruitsoorten je onbewust herinneren aan het maken van gezondere voedselkeuzes. Een fruitschaal met vers fruit werkt natuurlijk het best – en vergroot de kans dat je kiest voor fruit als tussendoortje – maar ook een kunstmatige nabootsing van de geur kan hetzelfde effect hebben.

In 15 seconden
Dagdroom van je favoriete snoep. Uit een studie blijkt dat als je eerst fantaseert over het leegeten van een zak van je favoriete snoep of snack, je er uiteindelijk minder van eet. De proefpersonen moesten denken aan het eten van 3 of 30 M&M’s. Daarna mochten ze M&M’s proeven onder het mom van een smaaktest. De mensen die hadden gedacht aan het eten van 30 M&M’s aten minder dan de mensen die fantaseerden over 3 M&M’s.

In 60 seconden
Plan een moment om te sporten. Tussen drukke afspraken schiet het sporten er vaak bij in. Een beter idee is om het sporten te combineren met een afspraak. Dus als je met vrienden wat wilde gaan drinken, verander dit dan naar een afspraak om samen te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan. Je brengt tijd met elkaar door, wordt fit en kan achteraf altijd nog samen wat gaan drinken. Dit werkt ook goed met je partner. Stellen die samen sporten houden het langer vol dan mensen die alleen gaan. Uit onderzoek onder 4.000 stellen blijkt dit ook te werken voor andere gezonde gewoontes.

In 75 seconden
Gebruik diepvriesgroente. Deze groenten bevatten minstens zoveel nutriënten als verse, zelf bereide groenten en zijn makkelijk en snel in gebruik. Het kost nauwelijks tijd om te bereiden en de vriezer is altijd geduldig met een voorraadje.

In 100 seconden
Kies voor steenvruchten. Nieuwe studies suggereren dat fruit als pruimen, perziken en nectarines helpen tegen buikvet, hoog cholesterol en insulineresistentie. Deze vruchten lijken stofjes te bevatten waardoor de vetopslag minder op de buik plaatsvindt. Lekker voor tussendoor of bij de maaltijden.

In twee minuten
Neem een voorschot op het avondeten. Studies tonen aan dat als je voor het avondeten een calorie-arme snack neemt, zoals een appel of een kop bouillon, je 20% minder calorieën eet bij het avondeten.

In 10 minuten
Dat laatste tip kost wat meer tijd en is daarom meer geschikt voor in het weekend. Slow cook een maaltijd. Bak wat rundvlees 10 minuutjes en stop het met wat ui, champignons, laurierbladeren, rode wijn azijn, Worcestershire saus en wat bier in een slow cooker. Laat dit een paar uur zo staan en ’s avonds heb je een heerlijk diner met maar 345 calorieën per portie. Tien minuutjes werk, de slow cooker doet de rest, waardoor je gewoon door kan gaan met je geplande activiteiten.

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Wees gewaarschuwd: E621(MSG) is een sluipmoordenaar
Next Natuurlijk Drankje voor het reinigen van een vette lever

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Gevaccineerde mensen sterven aan auto-immuunaanvallen tegen hun eigen organen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Het immuunsysteem, niet het COVID-virus, kan het grootste risico vormen voor zwangere vrouwen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Bij hoge doses doodt kurkuma-verbinding virusdeeltjes

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later