EXPLOSIEF NIEUW Onderzoek: mobiele telefoons bedreigen de hersenen, maar de ‘experts’ blijven het een complottheorie noemen

EXPLOSIEF NIEUW Onderzoek: mobiele telefoons bedreigen de hersenen, maar de ‘experts’ blijven het een complottheorie noemen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De telecommunicatie-industrie zou graag zien dat we geloven dat het verband tussen mobiele telefoons en kanker niet doorslaggevend is. Maar de wetenschap geeft ons zeker een goede reden om erg bezorgd te zijn.

Om het nog verwarrender maken voor het grote publiek: de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en andere organisaties verzekeren het publiek allemaal snel dat het gebruik van mobiele telefoons niet schadelijk is en niet een van de vele oorzaken van kanker.

Maar een onlangs bijgewerkte meta-analyse draagt bij aan de groeiende stapel gegevens die iets anders zeggen. In feite suggereren veel rationele mensen dat beleidsmakers het voorzorgsprincipe moeten gebruiken – als het gaat om het reguleren van draadloze apparaten.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

EXPLOSIEF systematische review waarschuwt het publiek voor mobiele telefoons en hersenschade

Op 2 november 2020 publiceerde het International Journal of Environmental Research and Public Health een open access-artikel met de titel “Cellular Phone Use and Risk of Tumors: Systematic Review and Meta-Analysis.” Daarin analyseerden de auteurs gegevens van 46 case-control-onderzoeken die keken naar de relatie tussen mobiele telefoons en kanker. De studie is een update van een eerdere meta-analyse die in 2009 werd gepubliceerd in de Journal of Clinical Oncology.

De nieuwe meta-analyse onthulde “significant bewijs dat het gebruik van mobiele telefoons in verband staat met een verhoogd tumorrisico, vooral onder gebruikers van mobiele telefoons met een cumulatief gebruik van hun mobiele telefoon van 1.000 of meer uren in hun leven.” Mensen die zoveel tijd mobiele telefoons gebruikten, hadden zelfs een 60 procent verhoogd risico op het ontwikkelen van hersentumoren.

1.000 of meer uur is ongeveer gelijk aan 17 minuten per dag gedurende een periode van 10 jaar. Waarom de betreffende connectie?

Mobiele telefoons zenden radiofrequente energie uit, een soort niet-ioniserende straling. In-vitro-onderzoeken tonen aan dat dit soort straling kanker kan bevorderen door oxidatieve stress en DNA-schade te verhogen en de eiwitstructuur en expressie te veranderen.

De onderzoekers erkennen dat aanvullende studies van hogere kwaliteit gerechtvaardigd zijn om hun bevindingen te bevestigen en sterker bewijs te leveren. Maar ze wijzen ook op een huidige uitdaging om het verband tussen mobiele telefoons en het risico op kanker te begrijpen – namelijk dat veel van de huidige onderzoeken die de associatie onderzoeken, van mindere kwaliteit zijn.

De recensenten noemden bijvoorbeeld een groep onderzoeken die bekend staat als INTERPHONE en die naar verluidt aantoonde dat het gebruik van mobiele telefoons geassocieerd was met een verminderd tumorrisico. Deze INTERPHONE-onderzoeken “werden echter gedeeltelijk gefinancierd door de mobiele industrie, hadden een slechte methodologische kwaliteit … en maakten geen gebruik van blindering bij sollicitatiegesprekken”, die allemaal belangrijke beperkingen vormen waarmee rekening moet worden gehouden bij het interpreteren van hun resultaten.

Deze meta-analyse staat niet alleen in zijn bevindingen. Zowel Mayo Clinic als het National Cancer Institute noemen studies die een verband aantonen tussen zwaar gebruik van mobiele telefoons en een verhoogde incidentie van gliomen en speekselklierkanker.

Volgens de American Cancer Society wordt radiofrequente straling door het International Agency for Research on Cancer (IARC) beoordeeld als “mogelijk kankerverwekkend voor mensen”. American Cancer Society voegt eraan toe dat gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door draadloze koptelefoons op dit moment ook niet kunnen worden uitgesloten, hoewel deze apparaten over het algemeen veel lagere radiofrequentie-energie uitstralen dan mobiele telefoons zelf.

Maakt u zich zorgen over uw blootstelling aan draadloze straling? Hier zijn een aantal eenvoudige tips om uw blootstellingsrisico te verkleinen

Hoewel de Federal Communications Commission (FCC) deze volgende preventiestappen niet ‘onderschrijft’, bieden ze ze wel aan voor iedereen die sceptisch is of zich zorgen maakt over de impact van het gebruik van mobiele telefoons op hun gezondheid. Effectief en eenvoudig, de tips zijn onder meer:

  • Minder tijd besteden aan uw mobiele telefoon (gebruik een vaste telefoon die rechtstreeks op een wandcontactdoos kan worden aangesloten)
  • Gebruik de speakerphone-functie om de telefoon verder van uw hoofd te houden
  • Houd uw mobiele telefoon waar mogelijk verder weg van uw lichaam (bewaar hem bijvoorbeeld niet tegen uw huid of in uw zak)
    Sms in plaats van praten

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Watermeloen VERLAAGT de bloeddruk: kijk hoe u het risico op hartbeschadiging kunt vermijden
Next Bescherming tegen griep: ontdek hoe ginseng een sterk immuunsysteem ondersteunt

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studie: meer dan 100.000 gevallen van kanker door giftige chemicaliën in Amerikaans leidingwater

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Epilepsie bij kinderen effectief te bestrijden met natuurlijk middel. Deze professor levert meer bewijs dan we ooit hebben gehad

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Maagzuur medicijnen kunnen het risico op nierziekte en falen verhogen met maar liefst 20% – studie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat