Een natuurlijk alternatief voor statines: het combineren van citroensap en knoflook helpt het cholesterolgehalte te verlagen en uw bloeddruk te verbeteren

Een natuurlijk alternatief voor statines: het combineren van citroensap en knoflook helpt het cholesterolgehalte te verlagen en uw bloeddruk te verbeteren

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een studie van de Isfahan University of Medical Sciences (MUI) wees uit dat het combineren van rauwe knoflook en citroensap het cholesterol- en bloeddrukniveau kan verlagen bij mensen met hyperlipidemie – een aandoening waarbij hoge niveaus van triglyceriden, cholesterol en andere lipiden in het bloed betrokken zijn. Deze natuurlijke remedie biedt een alternatief voor medicijnen zoals statines, die ook het cholesterolgehalte verlagen, maar zonder het extra voordeel van het verlagen van de bloeddruk.

Hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn twee van de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben respectievelijk 37 en 48 miljoen volwassenen met hoge bloeddruk en hoog cholesterol hun aandoening niet onder controle.

De voordelen van gecombineerd knoflook en citroensap

Eerdere studies hadden al aangetoond dat knoflook het cholesterolgehalte kan verlagen.

In een studie gepubliceerd in het International Journal of Preventive Medicine keken onderzoekers van MUI naar hoe rauwe knoflook in combinatie met citroensap de bloeddruk en het cholesterolgehalte kan beïnvloeden. Als onderdeel hiervan hebben ze 112 mensen met hyperlipidemie bemonsterd en in vier groepen verdeeld.

De vier groepen moesten acht weken lang verschillende hoeveelheden knoflook en citroensap eten. De ene groep moest 20 gram knoflook eten plus een eetlepel citroensap, de rest had alleen knoflook of citroensap, een vierde groep had geen van beide. Daarnaast moesten de deelnemers in de loop van de acht weken ook gegevens over voeding en lichaamsbeweging bijhouden.

Op basis van bloedmonsters en het begin en einde van de test vonden de onderzoekers een significante afname van het totale cholesterol- en bloeddrukniveau in de groep die zowel knoflook als citroensap gebruikte in vergelijking met de andere groepen. Daarnaast vertoonde deze groep ook een afname van fibrinogenen, eiwitten in het bloedplasma die essentieel zijn voor een goede bloedstolling. Abnormale niveaus van fibrinogenen en andere vergelijkbare stollingsfactoren kunnen leiden tot de vorming van bloedstolsels of trombose.

Knoflook als natuurlijk alternatief voor statines

Behandeling voor hoog cholesterol omvat meestal een groep geneesmiddelen die statines worden genoemd. Deze verminderen lipoproteïnen met een lage dichtheid – ook bekend als slechte cholesterol – waarvan een hoge concentratie kan opbouwen als plaque in de wanden van de slagaders.

Statines verlagen het cholesterolgehalte door een enzym genaamd HMG-CoA-reductase te blokkeren, dat betrokken is bij de synthese van cholesterol. Studies hebben echter aangetoond dat statines bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals spierpijn, leverschade, zelfs geelzucht en rabdomyolyse – de vernietiging van spiercellen.

Bovendien wordt statinegebruik niet aanbevolen voor mensen met diabetes en actieve leverziekte, recente beroerteslachtoffers of zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Uit het MUI-onderzoek blijkt daarentegen dat knoflook kan worden gebruikt om het cholesterol te verlagen. Dit komt bovenop eerdere studies die de bevindingen van de onderzoekers ondersteunen.

In een ander onderzoek vonden onderzoekers van de Pennsylvania State University een verbinding in knoflook genaamd S-allylcysteïne die werkt als een krachtige remmer van de cholesterolsynthese. Een vervolgstudie van hetzelfde team wees uit dat deze S-allylcysteïneverbinding de activiteit van HMG-CoA-reductase verder vermindert.

Deze onderzoeken tonen aan dat knoflook op zichzelf, of in combinatie met citroensap, mensen een veilige natuurlijke methode kan bieden om het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te verbeteren.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Big Pharma is druk bezig de wetenschap te verdraaien tijdens de pandemie
Next 6 Vitamine C-mythen ONTKRACHT: Dit is waarom de voedingsstof effectief, niet giftig en veilig is

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Oefening kan de symptomen van reumatoïde artritis helpen verbeteren – hier is waarom:

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Drink elke dag kokoswater om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en vet te verbranden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Acht makkelijke yogaoefeningen om van je rugpijn af te komen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat