Volledige lijst van voedselproducten en merken die vol zitten met populaire kanker veroorzakende onkruidverdelger Glyfosaat

Volledige lijst van voedselproducten en merken die vol zitten met populaire kanker veroorzakende onkruidverdelger Glyfosaat

Luister naar dit artikel

Ondanks het feit dat Cheerios zo populair zijn bij zowel kinderen als volwassenen en een supergemakkelijke snack is voor peuters vanaf 9 maanden, is dit merk voor volkoren granen het tegenovergestelde van gezond. De oh zo bekende knapperige O’s zijn gemaakt van bijna niets dan rietsuiker en maïszetmeel. Niet echt gezond voedsel, als je het mij vraagt. Of zie je groenten, fruit, gezonde vetten of eiwitten op die lijst? Ik dacht van niet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nog meer verontrustend, bevatten Cheerios en zijn eveneens populaire voedselvrienden, Oreos en Doritos, glyfosaatresidu.

Wat is glyfosaat?

Glyphosaat is een herbicide die, wanneer toegepast op de bladeren van planten, breedbladige planten en grassen doodt en wordt gebruikt voor het rijpen van fruit en het reguleren van plantengroei. Het is ook een actief ingrediënt in herbicide Monsanto’s Roundup. Deze chemische stof wordt gebruikt tot kort voor de oogst op verschillende gewassen. Monsanto is berucht om zijn genetisch verbeterde (GE) voedingsmiddelen, maar ze gebruiken dit herbicide zelfs op niet-GE-voedsel, zoals maïs, erwten, vlas, suikerbieten, aardappelen, rogge, gierst, koolzaad, zonnebloemen, linzen en sojabonen. Glyfosaat is gecategoriseerd als een carcinogeen volgens het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC).

Dit klinkt niet als iets dat je op je bord wilt, of in je kom.

Momenteel test het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) op glyfosaat in uw voedsel. Hoewel de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) begin 2016 zou moeten beginnen met testen, werd ze later dat jaar in de wacht gezet.

In plaats daarvan namen enkele particuliere organisaties de zaak in handen. Food Democracy Now en The Detox Project hebben een aantal testen gedaan op 29 verschillende voedingsmiddelen en hebben glyfosaatresidu gevonden op een aantal populaire producten, waaronder General Mills ‘Cheerios, Oreos, Doritos, Stacy’s Pita Chips, Ritz Crackers en Kashi Soft-Baked Oatmeal Dark Chocolate cookies.

Glyfosaat is te vinden in veel andere populaire Amerikaanse voedingsproducten, zoals instant havermout, bagels, koffiemelk, PediaSure enterale voedingsdranken en zelfs biologisch brood, vrije uitloop eieren en biologische wijnen. Europese producten zijn ook geen uitzondering, sommige best verkopende Duitse bieren werden ook getest op glyfosaatresidu.  Zouden we niet allemaal nu kanker moeten hebben?

Verontreinigde voedingsmiddelen (bron):

• Muesli
– Back to Nature Classic Granola
– Quaker Simply Granola Haver, Honing, Rozijnen & Amandelen
– Back to Nature Banaan Walnoot Granola Clusters
– Nature Valley Granola Protein Oats ‘n Honey
– SOORT Vanille, Blueberry Clusters met lijnzaad

• Instant haver
– Giant Instant Havermout, Original Flavour
– Quaker Dinosaur Eggs, Brown Sugar, Instant Oatmeal
– Umpqua Oats, Maple Pecan
– Market Pantry Instant havermout, aardbeien & room

• Haver ontbijtgranen
– Cheerios Toasted Whole Grain Oat Cereal
– Lucky Charms
– Barbara’s Multigrain-lepel, origineel, granen
– Kellogg’s Cracklin ‘Oat Bran havergranen

• Snackrepen
– KIND Oats & Honey with Toasted Coconut
– Nature Valley Crunchy Granola Bars, Oats ‘n Honey
– Quaker Chewy Chocolate Granola-bar
– Kellogg’s Nutrigrain Soft Baked Breakfast Bars, Strawberry

• Hele haver
– Quaker Steel Cut Oats
– Quaker ouderwetse haver
– Bob’s Red Mill Steel Cut Oats
– Nature’s Path Organische ouderwetse biologische haver
– Whole Foods Bulk Bin conventionele gerolde haver
– Bob’s Red Mill organische ouderwetse gerold haver (4 monsters getest)

Milieubescherming (bron):
– Catelli Healthy Harvest Multigrain Spaghetti
– Cheerios-ontbijtgranen
– Fontaine Santé Roasted Garlic Hummus
– Kelloggs Froot Loops Cereal
– Kraft-diner Originele macaroni en kaas
– PC Blue Menu tortilla’s 100% volkoren
– Pogo Original (alleen gepaneerd)
– Quaker grote vlok haver
– Ritz Original-crackers
– Sabra Classic Hummus
– Het originele Oreo-koekje
– Tim Hortons Chocolate Glazed Timbit
– Tim Hortons Sesamzaad Bagel
– Unico-kikkererwten

Moeders in heel Amerika (bron):
– Tropicana-sinaasappelsap
– Minute Maid Orange Juice
– Stater Bros sinaasappelsap
– Signature Farms Orange Juice
– Kirkland-sinaasappelsap

Voedseldemocratie nu! en The Detox Project (bron):
– Originele Cheerios
– Honey Nut Cheerios
– Wheaties
– Trix
– Annie’s Gluten Free Bunny Cookies Cocoa & Vanilla
– Cornflakes van Kellog
– Kellog’s Raisin Bran
– Kashi Organic Promise
– Kellog’s Special K
– Kellog’s Frosted Flakes
– Cheez-It Original
– Cheez-It Whole Grain
– Kashi Soft Bake Cookies, Havermout, Donkere Chocolade
– Ritz Crackers
– Triscuit Crackers
– Oreo Original
– Oreo Double Stuf Chocolate Sandwich-koekjes
– Oreo Double Stuf Golden Sandwich-koekjes
– Stacy’s Simply Naked Pita Chips (Frito-Lay)
– Lay’s: Kettle Cooked Original
Doritos: Cool Ranch
– Fritos (origineel) (100% volkoren)
– Goldfish crackers original (Pepperidge Farm)
– Goudvis crackers kleuren
– Goudvis crackers Geheel graan
– Little Debbie Oatmeal Cream Pies
– Havermoutkoekjes glutenvrij
– 365 organische gouden ronde crackers
– Back to Nature Crispy Cheddar Crackers

Andere merken / producten en diversen:
– Ben & Jerry’s Ice Creams (bron)
– Tampons (bron)
– Kledingproducten van niet-biologisch katoen (bron)
– Regenwater (bron)
– Grondwatervoorraden (bron)

Hoeveel glyfosaat is teveel

In een ideale wereld zou je helemaal geen glyfosaat consumeren, maar alleen natuurlijk, heel voedsel. Hoewel de wereld niet ideaal is, is de VS nog steeds te genereus met haar normen. Amerikaanse regulatoren hebben hun aanvaarde dagelijkse inname (ADI) gesteld op 1,75 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag (mg / kg / bw / dag). Dit is veel hoger dan de 0,3 mg / kg / bw / dag vastgesteld door de Europese Unie (EU). Onafhankelijke instanties zoals de VS De Alliantie voor natuurlijke gezondheid VS (ANH) beveelt 70 maal lagere niveaus aan met niet meer dan 0,025 mg / kg / bw / dag ADI. (8, 9, 10)

Waarom u bezorgd moet zijn over Glyfosaat

Glyfosaat wordt momenteel niet gecontroleerd door de USDA of de FDA, maar het kan dagelijks in uw voedsel worden gevonden. Dus eigenlijk wordt het voedsel dat je eet niet getest om te bepalen of het je gezondheid schaadt of niet.

Volgens de IARC is glyfosaat kankerverwekkend. Onderzoek heeft uitgewezen dat glyfosaat uw microbioom kan verstoren en kan leiden tot een verstoorde balans in uw lichaam. Glyfosaat kan leiden tot ziekte, waaronder enkele ernstige gezondheidsproblemen, zoals autisme, obesitas, IBS, colitis, de ziekte van Crohn, allergieën, hartziekten, depressie, ALS, MS, de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.

Wat u kunt doen voor uw gezondheid

Het elimineren of sterk verminderen van uw verwerkte voedselinname is de beste stap omdat de hoogste niveaus van glyfosaat in deze producten worden gevonden. Streef ernaar om biologisch en niet-GGO-vol voedsel te eten. Dit omvat verse groenten, fruit, noten, zaden, bonen, peulvruchten en volle granen. Enkele andere eenvoudige oplossingen zijn om lokaal te winkelen. Maak kennis met je boer en kruidenier, sluit je aan bij een CSA, verbouw je eigen eten en houd je zoveel mogelijk aan thuis koken. Dit zijn allemaal manieren om de gezondheid van uzelf en uw gezin te waarborgen.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bloedverdunners: een belangrijke doodsoorzaak in spoedeisende hulp
Next 5 manieren om allergiesymptomen te stoppen zonder medicijnen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

EU stelt economische belangen boven volksgezondheid. Dit is waarom onze kinderen hier een hoge prijs voor gaan betalen

Luister naar dit artikel In de EU zijn zulke soepele criteria voor het vaststellen van hormoonverstorende stoffen goedgekeurd, dat ze vrijwel geen effect zullen hebben. Steun Health Bytes: alleen via uw

Onderzoek

GLOEDNIEUW ONDERZOEK vindt dat mensen met tandvleesaandoeningen een verhoogd risico hebben op psychische aandoeningen

Luister naar dit artikel Zou je mond de aanwijzing kunnen bevatten voor je toekomstige geestelijke gezondheid? Nieuw onderzoek van de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk wijst op een

Overig

SCHOKKEND: Pfizer verwacht veel RECHTSZAKEN bij vaccinatieschade, eist wereldwijde schadeloosstelling

Luister naar dit artikel Sinds 11 maart 2021 is volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) naar schatting 10 procent van de Amerikaanse bevolking “volledig gevaccineerd” tegen