Krijg verlichting van geïrriteerde en droge ogen met dit bessenextract

Krijg verlichting van geïrriteerde en droge ogen met dit bessenextract

Luister naar dit artikel

De gemiddelde westerling besteedt nu meer dan zes uur per dag starend naar het scherm van een laptop, tablet of smartphone – en onze ogen betalen de prijs. Experts zeggen dat het “droge ogen” -syndroom – gekenmerkt door ongemakkelijke droogheid, branderig gevoel, jeuk en oogvermoeidheid – gemeengoed is geworden, met een beoordeling waarin wordt opgemerkt dat de aandoening 34% van de bevolking treft.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De westerse geneeskunde zal het droge-ogen-syndroom meestal behandelen met medicijnen op recept en commerciële oogsmeermiddelen, maar deze bieden meestal alleen verlichting van korte duur en kunnen ongewenste bijwerkingen hebben. Maar nu ondersteunt een gloednieuw klinisch onderzoek het vermogen van een “superfruit”, bekend als maquibes, om het droge-ogen-syndroom te verlichten – natuurlijk en veilig!

Houd in gedachten dat het droge-ogen-syndroom meer is dan alleen een oppervlakkige ergernis. Het kan een aanzienlijke invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Verschillende onderzoeken tonen bijvoorbeeld aan dat oogirritatie wordt geassocieerd met lagere scores op tests voor geestelijke gezondheid. Laten we ons dus op een oplossing concentreren.

Wat veroorzaakt het droge-ogen-syndroom?

Hoewel lang staren naar mobiele telefoons, computers, flatscreen-tv’s en tablets een primaire trigger is voor het droge-ogen-syndroom, kunnen ook andere factoren een rol spelen. Deze omvatten luchtvervuiling, sigarettenrook, overmatige blootstelling aan UV-licht, airconditioning, contactlenzen en medicijnen – vooral antihypertensiva en antidepressiva.

Soms is de oorzaak gerelateerd aan een medische aandoening. Allergieën en verschillende auto-immuunziekten kunnen droge ogen veroorzaken, evenals visiecorrectie en staaroperaties. En ten slotte is geslacht een factor – vrouwen hebben vaker dan mannen last van het droge-ogen-syndroom.

Droge ogen syndroom omvat een tekort aan beschermende tranen

Tranen spelen een cruciale rol bij het beschermen, reinigen, smeren en voeden van het hoornvlies en het bindvlies (het membraan dat de oogbol en de binnenoogleden bekleedt). Natuurlijke tranen helpen niet alleen om vreemde materie en puin weg te spoelen, maar ze hebben ook een aanzienlijk genezend effect op kleine krassen en kleine verwondingen aan het hoornvlies en het bindvlies.

Bovendien zijn tranen antimicrobieel – wat betekent dat ze helpen beschermen tegen ooginfecties. In feite bestaan tranen eigenlijk uit drie verschillende bestanddelen: olie, water en slijm. Normaal gesproken worden dagelijks tussen 1 ml en 3 ml tranen in elk oog geproduceerd.

Er doen zich problemen voor wanneer onvoldoende hoeveelheden tranen worden aangemaakt – of als hun watercomponent te snel verdampt. Dit kan ervoor zorgen dat de tranen te geconcentreerd worden en daardoor het oog niet langer kunnen beschermen.

Het resultaat: “droge ogen syndroom” en de gevolgen daarvan.

Het droge-ogen-syndroom kan niet alleen ongemak, oogvermoeidheid en gevoeligheid voor licht veroorzaken, maar het kan zelfs leiden tot visuele beperkingen en schade aan het hoornvlies. De oplossing?

Het blijkt dat het verhogen van de productie van gezonde, hoogwaardige natuurlijke tranen de eerste en beste verdediging is tegen droge ogen en de gevolgen daarvan. Dit is waar de maqui bes in het spel komt.

Maquibessenextracten beschermen de ogen en bevorderen de productie van natuurlijke tranen, zegt de studie
Maquibessen, donkerpaars fruit afkomstig uit Zuid-Amerika, hebben wetenschappers onder de indruk gebracht met hun opmerkelijk krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Deze kleine “superfruits” bevatten veel ziektebestrijdende plantenpigmenten bekend als anthocyanen, die verantwoordelijk zijn voor de donkere indigotint van bosbessen en bramen. Een specifieke groep anthocyanen in maquibessen, bekend als delphinidines, is in onderzoeken bijzonder gunstig gebleken voor de ogen. Niet alleen vangen delphinidines schadelijke vrije radicalen op, maar ze verminderen schade door lichtstimulatie.

Studies hebben aangetoond dat delphinidins de traanklieren kunnen beschermen die water voor tranen produceren – waardoor de productie van hoogwaardige, effectieve tranen wordt gestimuleerd. Ook zijn er veel onderzoeken die deze veelbelovende resultaten bevestigen.

In een onderzoek uit 2014 namen deelnemers met een droge-ogen-symptoom dagelijks 30 mg of 60 mg maquibes-extract gedurende 60 dagen. Na 30 dagen hadden beide groepen een verbetering van 50 procent in traanproductie!

Dat is niet alles.

De meest overtuigende bevinding had te maken met een verbeterde kwaliteit van leven. En dit was waar de hogere dosis maquibes-extract echt scheen. Het team ontdekte dat patiënten die 60 mg van het extract gedurende twee maanden innamen, een indrukwekkende verbetering van 72 procent hadden in de symptomen van ‘droge ogen-geïnduceerde’ kwaliteit van leven – zonder bijwerkingen gemeld.

Nieuw klinisch onderzoek: extracten van Maqui-bessen bieden snelle, veilige en langdurige verlichting van droge ogen

In een Japans onderzoek gepubliceerd in 2019 in Journal of Traditional and Complementary Medicine, verdeelden onderzoekers een groep van 74 patiënten met matig droge-ogen-syndroom in twee secties. De ene groep kreeg gedurende vier weken 60 mg maquibes-extract per dag, terwijl de andere een placebo kreeg.

De resultaten waren duidelijk – en overtuigend: de maqui-bessengroep genoot een vermindering van droge ogen en vermoeidheid van de ogen, samen met een verbeterde kwaliteit van leven.

Bovendien had de maqui-bessengroep een aanzienlijk hogere productie van traanvocht – zoals bepaald door de Schirmer’s test, een erkende meting van traanvorming. Bovendien ondervond de maqui-bessengroep zelfs meer uitgesproken verminderingen in schouderstijfheid in vergelijking met de placebogroep.

Het onderzoek was gerandomiseerd, placebogecontroleerd en dubbelblind – wat betekent dat het werd uitgevoerd volgens de strengste wetenschappelijke normen. En het liet weinig twijfel bestaan dat extracten van maquibessen veilig het droge-ogen-syndroom konden aanpakken.

Veelzijdige maquibessen bieden een groot aantal gezondheidsvoordelen

De beschermende effecten van maquibessen stoppen niet bij de ogen. Door de oxidatieve schade en ontsteking die de oorzaak zijn van degeneratieve chronische ziekten te verminderen, kunnen maquibes-extracten helpen beschermen tegen kanker, hartziekten, auto-immuunziekten en artritis.

Ze blijken sterk geassocieerd te zijn met een verminderd risico op een hartaanval – en kunnen zelfs schadelijk LDL-cholesterol verlagen. En met een klein maar aanzienlijk effect op het verlagen van de bloedsuikerspiegel, kunnen maquibessen de progressie van prediabetes naar diabetes type 2 helpen vertragen.

Maquibessenextracten zijn commercieel verkrijgbaar in tabletten, capsules en poeders. Natuurlijke gezondheidsexperts bevelen meestal doseringen aan in hoeveelheden variërend van 60 mg tot 450 mg per dag – maar neem eerst contact op met uw vertrouwde integrerende arts voordat u ze aanvult.

Kortom: de ziektebestrijdende, zeer antioxiderende maquibes kan de productie van natuurlijke tranen bevorderen, waardoor onze ogen worden beschermd tegen de dagelijkse belasting van zeer intensieve turen op schermen. Zeker, onze hardwerkende ogen zullen de hulp van deze natuurlijke bondgenoot waarderen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kruiden om te helpen bij schimmelblootstelling
Next CT-scans: een nieuwe cardiovasculaire dreiging

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges

Luister naar dit artikel Vorige maand is het aspergeseizoen geopend en liggen de asperges weer volop in de schappen. Het aspergeseizoen loopt jaarlijks van april tot juni. Veel mensen weten

Onderzoek

Nierproblemen? Drink meer water

Luister naar dit artikel Meer water drinken is de sleutel tot gezonde nieren, en een nieuw onderzoek versterkt deze claim verder. Een studie gepubliceerd in PLOS ONE ontdekte dat het

Natuurlijk

VIDEO: Cannabisactivist Rick Simpson haalt fel uit naar Big Pharma en door Rockefeller gevormde moderne geneeskunde

Luister naar dit artikel Farmaceutische bedrijven maken ons kapot met hun chemicaliën en gif, bestraling, chemotherapie en al hun mooie CT- en PET-scans,” vertelt cannabisactivist Rick Simpson aan Mint Press