Walnoten vertragen de cognitieve achteruitgang bij ouderen met een verhoogd risico

Walnoten vertragen de cognitieve achteruitgang bij ouderen met een verhoogd risico

Luister naar dit artikel

Walnoten eten kan de cognitieve achteruitgang in risicogroepen van de oudere bevolking helpen vertragen, volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers in Californië en Spanje.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Walnuts and Healthy Aging Study, die deze maand werd gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, ontdekte dat walnootconsumptie door gezonde, oudere volwassenen gedurende twee jaar weinig effect had op de cognitieve functie, maar het had meer effect op oudere volwassenen die meer hadden gerookt en een lagere baseline neuropsychologische testscores hadden.

De studie onderzocht bijna 640 vrijlevende ouderen in Loma Linda, Californië, VS, en in Barcelona, Catalonië, Spanje. Gedurende twee jaar nam de testgroep walnoten op in hun dagelijkse voeding, en de controlegroep onthield zich van walnoten.

Walnoten bevatten omega-3-vetzuren en polyfenolen, waarvan eerder is gevonden dat ze oxidatieve stress en ontsteking tegengaan, die beide de oorzaak zijn van cognitieve achteruitgang.

Joan Sabaté, MD, DrPH, hoogleraar voeding en epidemiologie aan de Loma Linda University School of Public Health en de hoofdonderzoeker van de studie, zei dat dit de grootste en meest goed gecontroleerde studie was die ooit is uitgevoerd naar de effecten van noten op de cognitie.

“Hoewel dit een ondergeschikt resultaat was, zou het kunnen leiden tot betere resultaten wanneer het gedurende langere tijd wordt uitgevoerd,” zei Sabaté. “Verder onderzoek is absoluut gerechtvaardigd op basis van onze bevindingen, vooral voor kansarme bevolkingsgroepen, die misschien het meeste te winnen hebben door het opnemen van walnoten en andere noten in hun dieet.”

Sabaté en zijn onderzoeksteam aan de Loma Linda University ontdekten als eerste het cholesterolverlagende effect van notenconsumptie – in het bijzonder walnoten – met verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed. De bevindingen werden voor het eerst gepubliceerd in het New England Journal of Medicine in 1993.

Vervolgens hebben bevindingen van Loma Linda University-onderzoekers notenconsumptie gekoppeld aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bronnen:

Loma Linda University Adventist Health Sciences Center

Journal article

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gebrek aan energie in verband gebracht met slechte levergezondheid
Next De overdiagnose van kanker

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Een onderzoek uit 2020 onthulde: niet-gevaccineerde kinderen zijn gezonder dan gevaccineerde kinderen

Luister naar dit artikel In mei van dit jaar heeft het Children’s Medical Safety Research Institute (CMSRI), een “medisch en wetenschappelijk samenwerkingsverband opgericht om onderzoeksfinanciering te verstrekken voor onafhankelijke studies

Onderzoek

Bij hoge doses doodt kurkuma-verbinding virusdeeltjes

Luister naar dit artikel Onderzoek heeft uitgewezen dat curcumine, een natuurlijke stof die voorkomt in het kruid kurkuma, kan helpen bepaalde virussen te elimineren. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of

Onderzoek

Vier symptomen bij gebrek aan magnesium!

Luister naar dit artikel Heel waarschijnlijk houd u niet zo in het oog of u wel voldoet aan de norm van uw dagelijkse magnesium behoeften. U zult ongetwijfeld meer aandacht