Gebrek aan energie in verband gebracht met slechte levergezondheid

Gebrek aan energie in verband gebracht met slechte levergezondheid

Luister naar dit artikel

Je lever – een groot wigvormig orgaan in de rechterbovenhoek van je buik – heeft veel belangrijke rollen. Naast het filteren en ontgiften van bloed uit je spijsverteringskanaal, scheidt het ook gal af in de darmen, maakt het eiwitten die je bloedstolsel helpen, en meer. Het lijdt geen twijfel dat uw levergezondheid essentieel is voor het algehele welzijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Helaas is niet-alcoholische leververvetting een veel voorkomend probleem voor westerlingen(om maar te zwijgen van leverziekte veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik). En nieuw onderzoek laat zien waarom zoveel mensen met deze aandoening veel vermoeidheid ervaren.

Niet-alcoholische leververvetting neemt toe

We hebben onlangs gemeld dat de prevalentie van leververvetting in de VS toeneemt. De implicatie hier is verschrikkelijk, omdat onbehandelde en progressief verslechterende leveraandoeningen het risico op littekens op de lever (cirrose), leverkanker en zelfs hartaanvallen kunnen vergroten.

Helaas ondervinden veel mensen met een leveraandoening extreme vermoeidheid, waardoor zelfs dagelijkse taken (laat staan oefenen) een uitdaging zijn. De nieuwe studie, gepubliceerd in Clinical Gastroenterology and Hepatology, biedt een nieuw inzicht in waarom:

Vette leverziekte lijkt het vermogen van het lichaam om voldoende ijzer in het bloed te krijgen, te verminderen, wat leidt tot een “functioneel” ijzertekort. En een tekort aan dit mineraal kan leiden tot aanzienlijke hoeveelheden lethargie en vermoeidheid, onder andere symptomen.

7 manieren om uw levergezondheid te beschermen

Het voorkomen van leverziekte is eenvoudiger, leuker en laten we eerlijk zijn, veel goedkoper dan de behandeling ervan!

Natuurlijk kan een goede levergezondheid een positieve invloed hebben op alle andere systemen in uw lichaam – en u ook helpen om levensveranderende chronische vermoeidheid te voorkomen. Dus om dit belangrijke orgaan te beschermen, bekijk je zeven van deze door onderzoek ondersteunde gezonde tips van de Liver Foundation:

Handhaaf een gezond gewicht: Maar liefst 80 procent van de mensen met overgewicht of obesitas leeft ook met niet-alcoholische leververvetting, hetgeen een sterke correlatie tussen de twee aandoeningen suggereert.
Eet dingen waarvan je weet dat die goed voor je zijn: bijvoorbeeld fruit en groenten, complexe koolhydraten die rijk zijn aan vezels (zoals sommige volle granen), magere eiwitten en gezonde vetten. De bovengenoemde studie suggereert dat als je moest kiezen tussen het verbeteren van je dieet of het toevoegen van oefeningen om de gezondheid van de lever te verbeteren, je dieet de prioriteit zou moeten zijn.
Train op de meeste of alle dagen van de week: Regelmatige fysieke activiteit helpt u een gezond lichaamsgewicht te behouden en kan helpen overtollige triglyceriden te verbranden die anders in uw lever zouden worden opgeslagen.
Gebruik geen drugs en als u ervoor kiest drink met mate: de maximale aanbevolen hoeveelheid voor mannen en vrouwen is respectievelijk maximaal twee porties en één portie alcohol per dag.
Gebruik uw medicijnen zoals voorgeschreven: vraag uw arts natuurlijk naar alternatieven voor agressieve (levergiftige) geneesmiddelen op recept.
Deel geen artikelen voor persoonlijke hygiëne: om voor de hand liggende redenen, scheerapparaten, nagelknipper of iets anders dat sporen van besmet bloed kan bevatten.
Beoefen veilige seks: zorg ervoor dat u bescherming gebruikt en vermijd meerdere seksuele partners om uw risico op hepatitis B of hepatitis C (leverinfecties) te verminderen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Veroorzaken bh's kanker? Verontrustende wetenschappelijke resultaten onthuld
Next Walnoten vertragen de cognitieve achteruitgang bij ouderen met een verhoogd risico

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Elke vinger is verbonden met 2 organen

Luister naar dit artikel De Japanners hebben een geweldige, op vingers gebaseerde uithardingsbehandeling die slechts vijf minuten van uw tijd in beslag neemt. Eigenlijk is het gebaseerd op de gedachte

Natuurlijk

Dit is wat elke dag een glas karnemelk drinken kan doen met je lichaam! Verbluffend!

Luister naar dit artikel Melk komt de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het drinken van magere melk of halfvolle melk schadelijk is.

Natuurlijk

Heel Nederland aan de avocado

Luister naar dit artikel Opvallend. In Amsterdam zijn avocado’s niet aan te slepen terwijl de vrucht in de rest van Nederland amper wordt gegeten. Dat blijkt uit een lijst van