Veroorzaken bh’s kanker? Verontrustende wetenschappelijke resultaten onthuld

Veroorzaken bh’s kanker? Verontrustende wetenschappelijke resultaten onthuld

Luister naar dit artikel

Het National Cancer Institute heeft een studie door het Fred Hutchinson Cancer Research Center gefinancierd om de link naar bh-kanker te onderzoeken om onderzoek te weerleggen waaruit blijkt dat deze link verantwoordelijk is voor de meeste gevallen van borstkanker. Klinkt als een “redelijk” project – maar er is één probleem.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het onderzoek omvatte geen bh-vrije vrouwen of vrouwen jonger dan 55 jaar. In feite negeerden de auteurs een studie uit China in 2008, een studie uit Venezuela in 2011 en een Schotse studie uit 2014 – die allemaal een significante bustehouder-kanker-verbinding aantoonden. In plaats daarvan noemde het de resultaten van een Harvard-onderzoek uit 1991, dat meer dan 100% hogere borstkankerpercentages aantrof bij jongere vrouwen die beha’s droegen in vergelijking met beha-vrije vrouwen, maar die studie ‘gebrekkig’ noemde.

Doet het National Cancer Institute kwaliteitsonderzoek naar kanker?

In plaats van jongere vrouwen te bestuderen, richtte deze studie zich alleen op vrouwen ouder dan 55 jaar, en alleen op vrouwen die beha’s droegen. Ze ontdekten dat de tijd dat een beha dagelijks werd gedragen niet verschilde tussen de kankergroep en de niet-kankergroep. Zij concludeerden dat vrouwen ‘gerustgesteld’ moeten worden dat beha’s geen borstkanker veroorzaken.

Eigenlijk ondersteunt deze studie de bh-kanker link, omdat alle vrouwen in de kankergroep levenslange bh-dragers waren. Bovendien is de studie nutteloos omdat geen van de vrouwen beha-vrij was, dus het ontbreekt aan een goede controle voor het onderzoeken van effecten van beha dragen.

Geen beha-vrije basislijn. Ze keken ook niet naar de strakheid van de bh – wat een belangrijke factor is in de bh-kanker link. Over het algemeen veroorzaken strakke beha’s lymfatische vernauwing.

Veroorzaken bh’s kanker? En verbergen overheidsinstanties de waarheid?

Laten we eerlijk zijn: deze studie laat echt zien dat sommige vrouwen die 40 jaar of langer bh’s hebben gedragen borstkanker krijgen en anderen niet. Dat wisten we al!

Je kunt zelfs hetzelfde zeggen over rokers en longkanker – met een gebrekkig ‘onderzoeksproject’.

Verbazingwekkend, dit beperkte en misleidende onderzoek werd aangekondigd in kranten over de hele wereld, waarin werd verklaard dat beha’s ‘veilig’ zijn en dat het probleem nu is ‘opgelost’. Geen van de verslaggevers nam de moeite om contact met mij op te nemen voor commentaar, ondanks het feit dat ze naar mij verwezen en mijn onderzoek in hun verhalen.

Het is duidelijk dat dit niet alleen een slecht ontworpen studie was. Dit was een houthakkersbijeenkomst voor public relations dat probeerde de waarheid over de bh-kankerband tot zwijgen te brengen.

Tijd om de ‘verborgen agenda’ achter kankeronderzoek te onthullen

De studie zei dat er geen gerapporteerde belangenconflicten waren, maar vermeldde niet dat het Fred Hutchinson Cancer Research Center jaarlijks geld ontvangt van een ‘Bra Dash’ fondsenwerver, waar roze beha’s aan de buitenkant van kleding worden gedragen tijdens een 5K-race om de borst te verhogen fondsen voor kankeronderzoek.

Het zou heel ironisch zijn om bh’s te bekritiseren voor het veroorzaken van kanker wanneer ze worden gebruikt om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Het feit dat deze slecht opgezette studie zonder de juiste controles wordt gebruikt om te concluderen dat er geen verband tussen BH en kanker is, onthult ook een vertekening. De auteurs hadden om meer onderzoek moeten vragen.

En hier is nog een probleem. Kunnen we eerlijk, betrouwbaar onderzoek verwachten als er zoveel geld en reputatie op het spel staat? De lingerie- en kankerbehandelingsindustrieën zijn zeer machtig en verdienen jaarlijks miljarden dollars.

En aangezien kanker-‘experts ‘van de American Cancer Society, Susan G. Komen en het National Cancer Institute al jaren ontkennen dat er een verband tussen BH en kanker is, hoe kan er dan een onderzoek komen dat bewijst dat ze ongelijk hebben?

Wat zou de reactie van het publiek zijn op het nieuws dat 20 jaar van ontkenning van een verband tussen beha’s en borstkanker door de kankerindustrie verkeerd is geweest, met als gevolg dat honderdduizenden levens onnodig verloren zijn gegaan?

Ze moeten bij hun leugen blijven en hun ‘reputatie’ beschermen

Natuurlijk, omdat de bh-kanker-link steeds meer bekendheid bij het publiek krijgt, zijn er zeker studies die proberen het te weerleggen. Er zijn ook onderzoeken die de link tussen sigaretten en kanker proberen te weerleggen. Dus ik beschouw dit alles als een goed teken van vooruitgang, omdat het het onderwerp in het reguliere bewustzijn brengt en deze pogingen tot ontkenning worden verwacht.

In zekere zin was deze studie en de snelle acceptatie ervan door de media als een redding. Geconfronteerd met een groeiend bewustzijn van de bh-kankerband en een toenemend aantal vrouwen die hun beha’s afwierpen, stapte de overheid in met een subsidie voor een snelle dood van de kwestie. De media voldeden hieraan door bevooroordeelde, onevenwichtige aankondigingen van de bevindingen te verspreiden.

Het was alsof de reguliere cultuur collectief in ontkenning ging, de beha en alles wat het cultureel vertegenwoordigt vertegenwoordigt, zijn geloof in de kankerindustrie opnieuw bevestigde en de lingerie-industrie hielp.

Het alternatief zou een transformatie zijn van het kledinggedrag en het lichaamsbeeld en de gezondheid van vrouwen, class action-rechtszaken tegen de lingerie-industrie en ernstige spot en mogelijk misdrijf tegen de kankerindustrie. Het zou ons cultureel vertrouwen in de industrie, mode en medicijnen doen failliet gaan.

Het lijkt erop dat ‘Big B’ en ‘Big C’ te groot zijn om te mislukken.

Over de auteur: Sydney Ross Singer is een wereldberoemde medische antropoloog, auteur en directeur van het Institute for the Study of Culturogenic Disease, gevestigd in Hawaii. Soma Grismaijer, een pionier op het gebied van toegepaste medische antropologie, heeft samen met zijn vrouw en co-auteur Soma Grismaijer talloze baanbrekende boeken geschreven die nieuwe theorieën, onderzoek en onthullingen over ziekteveroorzaking en -preventie bieden, waaronder het internationaal befaamde boek, Dressed To Kill: The Link Between Breast Cancer and Bras.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarom zijn deze krachtige natuurlijke antibiotica beter dan een giftige pil slikken?
Next Gebrek aan energie in verband gebracht met slechte levergezondheid

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Baanbrekend onderzoek linkt fluoride aan suikerziekte

Luister naar dit artikel Het aantal mensen met diabetes is sinds 1980 bijna verviervoudigd tot 422 miljoen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) berekend. In veel landen poetsen mensen hun tanden

Onderzoek

Simpele dna-injectie helpt tegen huidkanker

Luister naar dit artikel Huidkankerpatiënten die dna krijgen ingespoten dat lijkt op dat van bacteriën, hebben veel betere overlevingskansen, zo lijkt het. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige

Onderzoek

Tieners ontwikkelen hartbeschadiging maanden nadat ze de tweede Pfizer-covid-injectie hebben gekregen, blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel Uit Nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of Pediatrics blijkt dat meer dan 66 procent van alle adolescenten die coronavirus (Covid-19) “vaccin”-gerelateerde myopericarditis ontwikkelen na de tweede