Statinegeneesmiddelen beweren dat ze het cholesterol verlagen, maar zijn INEFFECTIEF bij het voorkomen van hartziekten

Statinegeneesmiddelen beweren dat ze het cholesterol verlagen, maar zijn INEFFECTIEF bij het voorkomen van hartziekten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

We hebben allemaal in ons hoofd geboord gekregen dat een hoog cholesterolgehalte slecht is en het verlagen met statines kan een hartaanval voorkomen. Dat verklaart echter niet waarom veel mensen die statines gebruiken, toch hart- en vaatziekten ontwikkelen. Een recente studie toont aan dat de vergelijking van hart- en vaatziekten veel meer inhoudt dan alleen cholesterol; het immuunsysteem speelt ook een rol en statines doen niets om deze factor aan te pakken.

Nederlandse onderzoekers voerden een studie uit die het verband tussen het immuunsysteem en cholesterol onderzocht. Ze ontdekten dat specifieke immuuncellen, bekend als monocyten, meer werden geactiveerd bij mensen met een hoog cholesterolgehalte dan bij mensen met een normaal niveau. Deze cellen produceren meer ontstekingsmoleculen die een grote rol spelen bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Nadat patiënten in het onderzoek met hoog cholesterol gedurende drie maanden met statines werden behandeld en de metingen werden herhaald, daalde hun cholesterolgehalte, maar vertoonde de hyperactiviteit van hun immuuncellen geen tekenen van vermindering. De onderzoekers zeggen dat de immuuncellen het hoge cholesterol waaraan ze waren blootgesteld “lijken te” herinneren en dienovereenkomstig blijven handelen. Dit noemen ze ‘getrainde immuniteit’ en dit was de eerste studie die het effect onder deze omstandigheden illustreerde.

Vervolgens willen de onderzoekers onderzoeken hoe lang dit geheugen kan blijven bestaan en of er andere manieren zijn om de hyperactiviteit van de monocyten te verminderen, zoals via ontstekingsremmende medicijnen.

Meer medicijnen zijn niet het antwoord

Maar zijn meer medicijnen hier echt het antwoord? Alle medicijnen hebben bijwerkingen, en statines zijn zeker geen uitzondering. Bekend onder merknamen zoals Zocor, Lipitor en Crestor, zijn ze de meest gebruikte medicijnen ter wereld voor het verlagen van cholesterol. Ze zijn in verband gebracht met een ernstige aandoening die bekend staat als rabdomyolyse waarbij de cellen van spieren worden beschadigd. Ze kunnen ook de leverenzymen verhogen die de spijsvertering bevorderen, wat leidt tot leverschade.

Bovendien zijn ze onder andere in verband gebracht met een hogere bloedsuikerspiegel, diabetes type 2 en geheugenproblemen. Ze zijn niet aan te raden voor mensen die zwanger zijn, borstvoeding geven, een actieve leverziekte hebben of bepaalde medicijnen gebruiken. Ze staan er ook om bekend dat ze het aantal andere medicijnen dat mensen nemen verhogen.

Eén studie toonde aan dat ze zelfs het proces van veroudering kunnen versnellen omdat ze het vermogen van cellen om zichzelf goed te repareren, belemmeren, wat leidt tot zenuwproblemen en het geheugen vernietigt.

Dus laten we dit duidelijk maken: een medicijn dat al deze bijwerkingen veroorzaakt, blijkt niet eens de taak te volbrengen waarvoor het zogenaamd is gemaakt, en de oplossing is om nog een ander medicijn te vinden dat mensen er bovenop kunnen nemen om hun resultaten te verbeteren? Wat is er mis met deze foto?

Het feit is dat statines enorme geldmakers zijn. Lipitor maakt zelfs nog steeds $ 2 miljard omzet per jaar, ondanks het patent dat meer dan acht jaar geleden afliep. De totale verkoop van statines zal naar verwachting $ 1 triljoen bereiken tegen 2020, zelfs nu de bezorgdheid is gegroeid dat de voordelen overdreven zijn en de risico’s worden gebagatelliseerd.

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke manieren waarop u uw risico op hartaandoeningen laag kunt houden die veilig en effectief zijn. Een gezond gewicht blijven is van groot belang, en regelmatig sporten kan ook ongelooflijk voordelig zijn omdat het je hart versterkt en de bloedsomloop stimuleert, naast het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Een gezond voedingspatroon kan ook het risico op hart- en vaatziekten beperken. Beperk voedsel met toegevoegde suikers en verzadigde vetten en houd het bij volle granen en vers fruit en groenten.

Het gebruik van statines lijkt misschien een gemakkelijkere manier om uw cholesterol te verlagen, maar het doet niet zoveel voor uw risico op hartaandoeningen als u misschien denkt. Of u nu statines neemt of niet, het nemen van maatregelen om uw risico op natuurlijke wijze te verminderen kan een redder in nood zijn.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Studie: meer aardbeien consumeren kan Alzheimer bij ouderen helpen voorkomen
Next Gebruik zuiveringszout om verkoudheid en griep te bestrijden (video)

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Aspartaam de stille moordenaar

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Dit gebeurt er met je lichaam als je een blikje Coca-Cola drinkt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Glyfosaat veilig? Pannellid beoordelingsgroep nam 500.000 dollar aan van Monsanto

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat