De apoptotische en anti-kanker effecten van kaneel

De apoptotische en anti-kanker effecten van kaneel

Luister naar dit artikel

Het aantal kankergevallen neemt toe en onderzoekers zijn benieuwd naar mogelijke alternatieve en kruidenremedies om kanker te voorkomen en te behandelen. Conventionele kankerbehandelingen omvatten chemotherapie en radiotherapie, die beide werken om kankercellen te doden of de groei van kankercellen te stoppen, maar hebben tal van negatieve bijwerkingen. [I], [ii]


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een recente studie gepubliceerd in het European Journal of Medicinal Chemistry concludeerde echter dat eugenol en cinnamaldehyde, twee van de actieve ingrediënten in kaneel, krachtige apoptotische eigenschappen hebben die kunnen worden gebruikt om de groei en regeneratie van kankercellen te bestrijden. Onderzoekers geloven dat kaneel, op grote schaal gebruikt als specerij en smaakstof, een mogelijk preventief middel en behandeling voor kanker kan zijn.

Kaneel’s apoptose-effecten

Apoptose is geprogrammeerde celdood veroorzaakt door biochemische veranderingen en het is een normaal onderdeel van cellulaire groei en ontwikkeling. Te weinig apoptose kan echter leiden tot gevaarlijke aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson, terwijl te veel apoptose kan leiden tot de ongecontroleerde groei van abnormale cellen (kanker). [Iii]

Kankercellen zijn meestal in staat om apoptose te voorkomen, waardoor ze kunnen overleven en snel kunnen groeien. De pro-apoptotische activiteit van kaneel maakt het een potentiële remmende maatregel tegen de groei van kankercellen. [Iv] Onderzoekers hebben geconcludeerd dat er drie manieren zijn waarop een abnormale cel apoptose kan onderdrukken of voorkomen, waaronder:
De verminderde balans van pro-apoptotische en anti-apoptotische eiwitten
Een disfunctie in het vermogen van de cel om signalen van de doodsreceptor te detecteren
Verminderde caspase-activiteit (een enzym dat cellulaire dood initieert)

Kaneel bevat twee verbindingen die deze apoptotische functies kunnen reguleren:

1. Eugenol

Een van de actieve ingrediënten van kaneel, eugenol induceert en reguleert zowel apoptose in kankercellen. Eugenol kan ook de hoeveelheid caspase-activiteit verhogen, waardoor de juiste cellulaire apoptose verder wordt opgeroepen.

In deze studie resulteerden de doses eugenol vóór de behandeling in een 1,5-voudige toename van de apoptotische index van kankercellen. Ten slotte werkt eugenol ook om eventuele onevenwichtigheden tussen de pro-apoptotische en anti-apoptotische eiwitten te verminderen. [v] [vi]

2. Cinnamaldehyde

Net als eugenol is cinnamaldehyde een organische verbinding die kaneel zijn kleur, smaak en geur geeft, pro-apoptotische proteïnen up-reguleert en anti-apoptotische proteïnen down-reguleert. Deze regulering van de balans van deze belangrijke eiwitten geeft cinnamaldehyde zijn anti-proliferatieve effecten op kankercellen. [Vii]

Kaneel onderdrukt tumorgroei

Van aanzienlijk belang is het vermogen van kaneel om tumorgroei te verminderen. Van etherische olie van kaneel is aangetoond dat het de groei van celfactoren in carcinoomcellen onderdrukt. [Viii] Bovendien vonden onderzoekers:

“Orale of intra-tumorale injectie van kaneelextract in een melanomamodel van muizen verminderde de tumorgroei na 22 dagen therapie aanzienlijk, zoals bepaald door meting van het gewicht van de tumor. Kaneelextract onderdrukte het optreden van metastase door het verminderen van het gewicht en de dimensie van miltdrainage en lymfeklieren in vergelijking met de controle.” [Ix]

Naarmate de prevalentie van kanker steeds meer voorkomt, zijn onderzoekers enthousiast over de mogelijkheid om kruiden- of alternatieve medicamenteuze behandelingen te gebruiken om kanker te behandelen en te voorkomen. Dat kaneel zulke krachtige apoptotische en antitumorale effecten bevat en algemeen verkrijgbaar is, is veelbelovend in de voortdurende zoektocht naar behandeling en preventie van kanker.

Bronnen:

[i] Curr Opin Chem Biol. 1999 Feb;3(1):77-83.

[ii] Biomedicine (Taipei). 2017 Dec; 7(4): 23.

[iii] Toxicol Pathol. 2007; 35(4): 495-516.

[iv] BMC Cancer. 2010; 10: 392.

[v] Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:131-140.

[vi] BMC Cancer. 2013; 13: 600.

[vii] Clin Lab Sci. 2008 Summer;21(3):151-7. PMID: 18678136

[viii] J BUON. 2015 Nov-Dec;20(6):1518-25. PMID: 26854449

[ix] J BUON. 2015 Nov-Dec;20(6):1518-25. PMID: 26854449

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kruiden ontworpen om u te helpen de ellende van gewrichtspijn te elimineren
Next Reset uw hele immuunsysteem in 72 uur, het kost u niets

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Labotests tonen de risico’s aan van het gebruik van CRISPR-genbewerking op embryo’s

Luister naar dit artikel Een laboratoriumexperiment gericht op het herstellen van defect DNA in menselijke embryo’s laat zien wat er mis kan gaan met dit soort genbewerking en waarom vooraanstaande

Vaccinaties

ONweerlegbaar bewijs: mRNA COVID-prik veroorzaakt vaat- en orgaanschade

Luister naar dit artikel We hebben al hard bewijs dat de mRNA-COVID-injecties de vasculaire gezondheid kunnen schaden – inderdaad, cardiovasculaire problemen zoals hartontsteking (myocarditis, pericarditis) worden vermeld als nadelige effecten

Onderzoek

Kortstondige verlichting, langdurige schade: NSAID’s tasten het hart, de nieren zelfs aan

Luister naar dit artikel Als u geneigd bent naar ibuprofen of aspirine te grijpen voor elke pijn, vraag uzelf dan af of de verlichting op korte termijn die het u