Probeer groene koffie: het is bewezen dat het de symptomen van prediabetes verbetert

Probeer groene koffie: het is bewezen dat het de symptomen van prediabetes verbetert

Luister naar dit artikel

Voor degenen die op zoek zijn naar hun volgende kopje Leut: wat dacht je van een vers kopje groene koffie?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Queensland in Australië ontdekten dat groene koffie de symptomen van het metabool syndroom vermindert. De studie, gepubliceerd in het Journal of Functional Foods, keek naar de effecten van groene koffieboonextracten in vivo, in het bijzonder op gewichtstoename, bloeddruk en ontsteking.

“Groene koffie kan een kosteneffectief functioneel voedsel zijn om het metabool syndroom om te keren of te voorkomen, omdat het cafeïne, chlorogene zuren en trigonelline bevat”, schreven ze in hun rapport.

Het verband tussen groene koffie en het metabool syndroom

Metabool syndroom is een reeks aandoeningen die wordt gekenmerkt door hoge bloeddruk, abdominale obesitas en hoge niveaus van triglyceride en nuchtere glucose. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van ernstiger ziekten, zoals diabetes type 2, beroerte en hartaandoeningen. Personen met deze aandoening vertonen een appel- of peervormige lichaamsvorm. Gebaseerd op gegevens van de derde nationale gezondheids- en voedingsonderzoekenquête (NHANES), had ongeveer 24 procent van de Amerikaanse volwassenen – 47 miljoen in 2002 – er last van.

Voor deze studie keken de Australische onderzoekers of groene koffie kan helpen bij het verbeteren van biomarkers voor cardiovasculaire en levergezondheid. De term “groene koffie” verwijst naar niet geroosterde koffiebonen: dit geeft de bonen hun gelijknamige kleur, in vergelijking met hun meer populaire, geroosterde tegenhangers.

Groene koffie, bekend onder gezondheidsbeoefenaars vanwege de gezondheidsvoordelen, is de laatste jaren in populariteit gestegen, dankzij de blootstelling van populaire media als een “magische, wonderpil”, evenals artikelen en studies die de anti -zwaarlijvigheidseigenschappen onderzochten. Het bevat cafeïne en chlorogeenzuur. Van laatstgenoemd wordt met name gedacht dat het de symptomen van de ziekte van Alzheimer en hartaandoeningen voorkomt of vermindert. In een knaagdierstudie uit 2010 werd chlorogeenzuur ook gekoppeld aan verbeterde glucosespiegels bij diabetische ratten.

Eerdere studies die de voordelen van het consumeren van groene koffie hebben onderzocht, met name voor mensen met het metabool syndroom, zijn beschikbaar. Deze ontbreken echter als het gaat om de voordelen tegen hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en leveraandoeningen. In de huidige studie veronderstelden de onderzoekers dat groene koffie “de metabole, cardiovasculaire en leverparameters zou verzwakken in ratten met een hoog koolhydraatrijk dieet.”

De studie werd uitgevoerd op 72 mannelijke ratten. In de loop van 16 weken werden de ratten verdeeld in zes groepen gevoed met een specifieke categorie voedsel. Deze categorieën waren:

Maïszetmeel dieet alleen
Maïszetmeeldieet met 5 procent groene koffie (in de laatste acht weken)
Maïszetmeeldieet met cafeïnevrije groene koffie (in de laatste acht weken)
Koolhydraatrijk, vetrijk dieet alleen
Koolhydraatrijk en vetrijk dieet met 5 procent groene koffie (in de afgelopen acht weken)
Koolhydraatrijk en vetrijk dieet met cafeïnevrije groene koffie (in de laatste acht weken)

Na analyse bevestigden de resultaten de eerdere onderzoeken naar groene koffie. Ratten die de groene koffie ontvingen, vertoonden een veel gezondere samenstelling dan degenen die alleen maïszetmeel en een dieet met veel koolhydraten en veel vet voedden. Degenen die groene koffie consumeerden hadden minder gewichtstoename, meer normale systolische bloeddruk en zelfs minder ontsteking in het hart en de lever. Dit betekent dat groene koffie niet alleen gunstig is voor diegenen die gewichtsverlies nastreven, maar ook voor diegenen die in het algemeen een gezonder lichaam hopen te bereiken.

Bronnen:

NutraIngredients-USA

Heart.org

JAMANetwork.com

MedicalNewsToday.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Inbeelding: “0,5% is glutenintolerant, maar 30% denkt dat hij het is”
Next Hoe deze Griekse eilandbewoners dementie kunnen voorkomen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Last van brandend maagzuur? ZO kom je er het beste vanaf (zonder Rennie!).

Luister naar dit artikel Brandend maagzuur kan erg vervelend zijn. De een heeft er af en toe een keertje last van, de ander heeft er letterlijk chronisch last van.. Vreselijk

Natuurlijk

10 voedingsmiddelen die goed zijn voor je immuunsysteem

Luister naar dit artikel Nu iedereen weer loopt te hoesten en te niezen kan je immuunsysteem wel een boost gebruiken. Deze 10 voedingsmiddelen kunnen daarvoor zorgen. 1. Groene thee Groene

Natuurlijk

Ruwe honing en zijn 13 supervoordelen

Luister naar dit artikel Heb je een beetje ruwe honing in huis? Indien niet, moet je het misschien toch doen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen