Saffraan even effectief als Ritalin bij de behandeling van ADHD, blijkt uit nieuwe studie

Saffraan even effectief als Ritalin bij de behandeling van ADHD, blijkt uit nieuwe studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Volgens de CDC wordt geschat dat ten minste 5% van de kinderen in de Verenigde Staten een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) heeft, hoewel sommige studies schatten dat de incidentie van ADHD bij kinderen nog hoger is. In 2016 werd geschat dat bij meer dan zes miljoen kinderen tussen 2 en 17 jaar ADHD was vastgesteld. Maar conventioneel gesproken wordt er nooit een woord gerept over hoe natuurlijke remedies deze kinderen kunnen helpen, zoals bij het gebruik van saffraan.

Momenteel wordt geschat dat 5,2% van de kinderen in de Verenigde Staten tussen 2 en 17 jaar ADHD-medicatie gebruikt. Een van de meest voorgeschreven medicijnen voor de behandeling van ADHD is Ritalin, een medicijn waarvan bekend is dat het veel bijwerkingen heeft. Recent onderzoek suggereert echter dat er een effectief alternatief voor Ritalin kan zijn dat volledig natuurlijk en veel veiliger is: saffraan.

Saffraan biedt een veiliger behandelingsalternatief voor Ritalin

De laatste tijd is er meer onderzoek gedaan naar het gebruik van saffraan voor de behandeling van meerdere psychische problemen, zoals angst, depressie en zelfs de ziekte van Alzheimer. Er wordt gedacht dat het werkingsmechanisme van saffraan noradrenaline en dopamine kan omvatten, en misschien zelfs GABA, de belangrijkste remmende neurotransmitter in de hersenen.

Bevindingen van een recente studie in het Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology suggereerden dat saffraan, naast het vermogen om de stemming te stimuleren, ook effectief is bij het behandelen van de symptomen van ADHD. In dit onderzoek kregen kinderen en adolescenten bij wie ADHD was gediagnosticeerd dagelijks Ritalin of 30 mg saffraan. Beide groepen kinderen en adolescenten vertoonden significante en gelijkwaardige verbeteringen in hun symptomen, en beide behandelingen werden goed verdragen.

Hoewel dit de allereerste gerandomiseerde gecontroleerde studie is, zijn er natuurlijk aanvullende onderzoeken nodig om deze resultaten te bevestigen. Er moet ook onderzoek worden gedaan om de beste doseringsstrategieën voor optimale resultaten te vinden. Toch ziet dit er veelbelovend uit voor personen met ADHD die willen vermijden om Ritalin te gebruiken vanwege de lange lijst met Ritalin-bijwerkingen, waaronder:

Gewichtsverlies
Agitatie
Nervositeit
Zichtproblemen
Verhoging van de bloeddruk
Misselijkheid
Buikpijn
Moeite met slapen
Angst
Verhoging van de hartslag
braken
Hartkloppingen
Verlies van eetlust
Huiduitslag
Duizeligheid
Psychose
Hoofdpijn

Nog meer gezondheidsvoordelen van saffraan

Naast de nieuw ontdekte voordelen van saffraan voor de behandeling van ADHD, biedt dit exotische kruid ook andere genezende voordelen. Studies tonen aan dat de krachtige specerij kan helpen de ziekte van Alzheimer te voorkomen en het geheugen verbetert. Onderzoekers geloven dat het de natuurlijke antioxidanten zijn die de hersenen kunnen helpen om meer informatie te behouden. Bovendien kan de galluszuurcomponent helpen om de immuunfunctie te ondersteunen.

Saffraan heeft ook stemmingsverbeterende voordelen en het is bewezen dat het even effectief is als veel medicijnen voor depressie. De hoge concentratie antioxidanten in saffraan is ook nuttig bij het voorkomen en bestrijden van kanker. Andere gezondheidsvoordelen van saffraan zijn het verminderen van PMS-symptomen bij vrouwen, het helpen bij gewichtsverlies door het verminderen van de eetlust, het verminderen van risicofactoren voor hartziekten en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Het is gemakkelijk om meer saffraan aan je dieet toe te voegen – de subtiele smaak van saffraan past goed bij risotto’s, paella en andere hartige rijstgerechten. Onthoud; het is een betere optie om saffraandraden aan te schaffen in plaats van poedersaffraan voor de belangrijkste voordelen.

Bronnen:

PsychologyToday.com
RXList.com
CDC.gov
Healthline.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Satelliet-, drone-foto's kunnen infecties van een wijdverspreide tropische ziekte helpen voorspellen
Next Angst symptomen worden verkeerd gediagnosticeerd als schizofrenie bij ten minste 50 procent van de individuen - studie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Studie: Onbewerkt eten is het allerbeste dieet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Dit zijn de meest verslavende voedingsmiddelen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Zout helpt tegen hartinfarct en beroerte

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat