Planten kunnen Superbugs naar mensen overbrengen

Planten kunnen Superbugs naar mensen overbrengen

Luister naar dit artikel

Antibioticaresistente infecties vormen een bedreiging voor de volksgezondheid in de wereld, voedselveiligheid en een economische last. Om deze infecties te voorkomen, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe antibioticaresistente bacteriën en hun genen worden overgedragen van zowel vlees als plantaardig voedsel. Onderzoekers hebben nu aangetoond hoe plantaardig voedsel als vehikel dient voor de overdracht van resistentie tegen antibiotica naar het darmmicrobioom. Het onderzoek wordt gepresenteerd op ASM Microbe, de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Microbiology.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en preventie schatten dat van de 2 miljoen antibioticaresistente infecties per jaar in de VS 20 procent verband houdt met landbouw. Deze schatting is gebaseerd op patiënten die rechtstreeks antibioticaresistente superbugs van het eten van vlees krijgen. Er is weinig gedaan om te bepalen hoe het eten van planten bijdraagt aan de verspreiding van antibioticaresistente ‘superbugs’.

“Onze bevindingen benadrukken het belang van het aanpakken van door voedsel overgedragen antibioticaresistentie vanuit een compleet perspectief van de voedselketen dat naast voedsel ook voedingsmiddelen omvat”, zei Marlène Maeusli, promovendus aan de Keck School of Medicine van de University of Southern California, en de hoofdauteur van het onderzoek.

Verspreiding van antibioticaresistente superbacteriën van planten naar mensen verschilt van uitbraken van diarreeziekten veroorzaakt onmiddellijk na het eten van besmette groenten. Superbugs kunnen zich in de darmen maandenlang of zelfs jarenlang asymptomatisch verbergen (of “koloniseren”), waarna ze vervolgens uit de darm ontsnappen en een infectie veroorzaken, zoals een urineweginfectie.

De onderzoekers ontwikkelden een nieuw sla-muis modelsysteem dat geen directe ziekte veroorzaakt om de consumptie van superbacteriën met plantaardig voedsel na te bootsen. Ze kweken sla, legden de sla bloot aan antibioticaresistente E. coli, voedden die aan de muizen en analyseerden hun fecale monsters in de loop van de tijd.

“We vonden verschillen in het vermogen van bacteriën om de darm na inname in stilte te koloniseren, afhankelijk van verschillende gastheer- en bacteriële factoren,” zei Maeusli. “We bootsten antibioticum en antacidum behandelingen na, omdat beide het vermogen van superbugs om de overgang van de maag naar de darmen te overleven kunnen beïnvloeden.”

Blootstelling aan één type antibioticum verhoogde het vermogen van superbugs om zich te verbergen in de darm van muizen, terwijl een tweede antibioticum resulteerde in stabiele kolonisatie van de darm na inname. Inslikken van bacteriën met voedsel veranderde ook de kolonisatie, net als toediening van een antacidum vóór inname van de bacteriën.

“We blijven zoeken naar de plantkenmerken en gastheerfactoren die resulteren in belangrijke microbiële verschuivingen in de gemeenschap in de darmen die ons in gevaar brengen voor kolonisatie en diegenen die dit voorkomen,” zei Maeusli. “Het milieu en de menselijke gezondheid – in deze context via landbouw en microbiomen – zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

ASM Microbe is de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Microbiology, gehouden 20 tot en met 24 juni in San Francisco, Californië.

Bronnen:

This study was conducted by Marlène Maeusli, Z. Reyna, J. Yan, P. Lu, B. Lee, N. Guerrero, A. Ulhaq, Y. Talyansky, B. Luna, N. Skandalis, B. Spellberg of the Keck School of Medicine at the University of Southern California, Los Angeles, CA, U.S.A. This work was supported by the National Institute of Allergy and Infectious Diseases at the National Institutes of Health Grant Numbers R01 AI117211 and R01 AI130060 to BS, and R01 AI139052 to BL. This poster was presented at ASM Microbe 2019 in San Francisco, CA on Saturday, June 22nd (11am – 12pm PST and 4pm – 5pm PST).

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 7 dingen die met je lichaam gebeuren als je suiker opgeeft (video)
Next Cannabidiol Bewezen een krachtig nieuw antibioticum te zijn

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Aziatische ginseng bleek effectief te zijn voor de behandeling van MS, auto-immuunziekten

Luister naar dit artikel Panax ginseng, beter bekend als Aziatische ginseng, is een kruid dat in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om verschillende kwalen te behandelen en energie aan te

Onderzoek

Veroorzaken bh’s kanker? Verontrustende wetenschappelijke resultaten onthuld

Luister naar dit artikel Het National Cancer Institute heeft een studie door het Fred Hutchinson Cancer Research Center gefinancierd om de link naar bh-kanker te onderzoeken om onderzoek te weerleggen

Onderzoek

Cannabis roken niet kankerverwekkend

Luister naar dit artikel Al jarenlang maken mensen die regelmatig, of incidenteel wiet roken zich zorgen…Al die teer die vrijkomt bij de verbranding van de marijuana plant, dat moet toch