Harvard-onderzoekers: Glutenvrij eten verhoogt de kans op diabetes

Harvard-onderzoekers: Glutenvrij eten verhoogt de kans op diabetes

Luister naar dit artikel

De hype waait maar niet over. Nog steeds zweert zo’n 10 procent van de mensen bij een glutenvrij dieet. Ze geloven oprecht dat ze zich daardoor beter voelen. Nu blijkt dat wie gluten van het menu schrapt meer kans heeft op suikerziekte. Onderzoekers raden het dieet dan ook ten zeerste af.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voor foodbloggers en andere health freaks die nu zeggen ‘de wetenschap is ook maar een mening’: het zijn wetenschappers van Harvard. Dat is een van de beste universiteiten ter wereld. Zij vergeleken dertig jaar aan medische data van 200.000 patiënten. Ze concluderen dat wie nog maar heel weinig of helemaal geen gluten eet 13 procent meer kans heeft op diabetes.

Gluten is een volstrekt onschuldig eiwit dat in tarwe, rogge en gerst zit. Het geeft brood de juiste textuur en elasticiteit (glutenvrij brood is smerig). Minder dan één procent van de mensen wordt ziek van gluten. Zij hebben coeliakie. Maar sinds enkele jaren is het idee in zwang geraakt dat gluten ongezond zijn en tot maag- en darmklachten leiden. Vooral jonge vrouwen, die vaak worden geïnspireerd door blogs van onwetende ‘fitgirls’ en ‘food gurus’, willen geen gluten meer eten.

De onderzoekers raden aan om snel te stoppen met het dieet. Dr Geng Zong van Harvard legt uit: “Glutenvrije producten bevatten vaak minder vezels en andere micro-nutriënten, zoals vitamines en mineralen. Daardoor zijn ze minder voedzaam.” Bovendien worden aan glutenvrije voedingsmiddelen vaak veel meer suiker en zout toegevoegd om ze nog ergens naar te laten smaken.

Bron(nen):   The Telegraph

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een Italiaanse dokter schokte de wereld: Kanker is een schimmel die behandeld kan worden met zuiveringszout!
Next Ze luisterde naar haar dokters – en haar baby stierf. Nu waarschuwt ze voor borstvoeding

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Splenda heeft duizelingwekkende veiligheidsrisico’s… lees dit voordat je de zoetstof aan je koffie toevoegt

Luister naar dit artikel Iedereen die zijn gezondheid waardeert, moet Splenda ten koste van alles vermijden. Een toenemend aantal wetenschappelijke literatuur waarschuwt voor de talrijke nadelige effecten van het gebruik

Nieuws

Meer kans op vroegtijdig overlijden als je hartslag in rust hoog is

Luister naar dit artikel Een verhoogde hartslag in rust wijst op een slechte gezondheidstoestand. Je hartslag in rust kan zelfs voorspellen hoe groot de kans is dat je vroegtijdig zal

Onderzoek

Besmettelijke leukemie

Luister naar dit artikel Strandgapers zijn vatbaar voor een besmettelijke vorm van kanker. Dat hele populaties uitsterven heeft vermoedelijk te maken met één ongelukkige mutatie in één exemplaar, melden Amerikaanse