De verbazingwekkende voordelen van kurkuma en waarom dit het belangrijkste supplement is dat u kunt nemen

De verbazingwekkende voordelen van kurkuma en waarom dit het belangrijkste supplement is dat u kunt nemen

Luister naar dit artikel

De voordelen van kurkuma zijn talrijk omdat het een uiterst veelzijdige natuurlijke hulpbron is. Door het aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw gezondheid aanzienlijk verbeteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


U bent misschien bekend met kurkuma als het fel oranje kruid dat Indiase curry’s hun onderscheidende en levendige kleur geeft. Maar wist je dat dit populaire kruid ook tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, zowel mentaal als fysiek? Hier schetsen we enkele van de meest interessante voordelen van kurkuma. We zullen ook bespreken hoe u ervoor kunt zorgen dat u het beste uit dit geweldige ingrediënt in uw dagelijkse voeding haalt.

De voordelen van kurkuma

Geheugen Boost

Ten eerste heeft wetenschappelijk onderzoek van Aziatische populaties een verband gevonden tussen degenen die meer kurkuma-bevattende curry’s consumeren en hogere scores in cognitieve functietests. Studies hebben ook aangetoond dat curcumine, een van de actieve bestanddelen in kurkuma, ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Veel experts denken dat dit enige bescherming biedt tegen hersenziekten (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer).

Verzacht irritaties

Zoals hierboven vermeld, is een van de bekendere voordelen van kurkuma de ontstekingsremmende kwaliteit. Zoals we weten, kan veel van het ongemak veroorzaakt door irritatie van de verschillende weefsels van het lichaam effectief worden gekalmeerd door ontsteking te verminderen. Of iemand het in zijn kruidenvorm of als een kurkuma- of curcuminesupplement opneemt, er is voldoende bewijs dat suggereert dat kurkuma een effectieve en natuurlijke ontstekingsremmer is.

Kalmeert de spijsvertering

Mensen in India zijn zich al lang bewust van de voordelen van kurkuma voor de maag. Naast het dienen als een kleur- en smaakversterker, heeft dit kruid ook een beschermend effect op het spijsverteringsstelsel. Daarom suggereert het bewijs dat kurkuma de gevoelige cellen van de maagwand beschermt tegen maagzweren. Bovendien geven bepaalde gegevens aan dat kurkuma een kalmerende en kalmerende werking heeft op veel voorkomende maagaandoeningen.

Saldi Suikerniveaus

Bloedsuikerniveaus zijn een belangrijke indicator voor de algehele gezondheid. Te veel variatie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Endocrinology, toonde aan dat preparaten van kurkuma, inclusief curcumine, een positief effect hadden op insuline producerende cellen in de pancreas. Deze cellen dienen om de bloedsuikerspiegel van het lichaam te reguleren.

Verlicht artrose

Met meer dan 30 miljoen patiënten in de VS alleen, is artrose een zorg voor veel mensen wereldwijd. Onderzoek heeft de voordelen van kurkuma voor patiënten met deze ziekte uitgebreid aangetoond. Een onderzoeksreview uit 2016 toonde aan dat een kuur van curcumine-extract van een maand lang een positief effect had. Patiënten rapporteerden verminderde pijn op een niveau vergelijkbaar met het traditionele gebruik van NSAID’s of glucosamine.

Bronnen:

OTGN

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Waarschuwing over draadloze straling, slimme meters, mobiele telefoons, hersentumoren Kinderen 0-14
Next Kan jicht het risico op nieraandoeningen verhogen?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Appel zaden en Kanker: dit is wat men al jarenlang voor ons verborgen houdt

Luister naar dit artikel U hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord dat één appel per dag de dokter kan weghouden. Dit is zeker waar, omdat een appel een van de gezondste

Natuurlijk

Voel je fit door de juiste voeding

Luister naar dit artikel Een vermoeid gevoel komt niet alleen door te weinig slaap: ook wat we eten heeft hier invloed op. Door kleine veranderingen in je eetpatroon ga je

Natuurlijk

Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren

Luister naar dit artikel Veroudering is slechts een getal, zeggen ze, maar ons lichaam is ongetwijfeld onderworpen aan het normale proces van veroudering. Dus, samen met de rest van het