Sesamzaden eten beter dan Tylenol voor artritis in de knie

Sesamzaden eten beter dan Tylenol voor artritis in de knie

Luister naar dit artikel

Een opmerkelijke nieuwe studie gepubliceerd in het International Journal of Rheumatic Diseases bevestigt dat voedsel niet alleen een medicijn is, maar soms zelfs beter dan medicatie. Medische onderzoekers die werkzaam zijn aan de Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran, wilden de effecten van supplementen met sesamzaad op klinische symptomen en symptomen onderzoeken bij patiënten met knieartrose.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Knieartrose is een vorm van degeneratieve gewrichtsziekte of degeneratieve artritis gelokaliseerd in de knie en veroorzaakt een verscheidenheid aan symptomen, waaronder pijn, zwelling, abnormale botgroei (wat kan leiden tot botsporen), misvormd kraakbeen en bewegingsverlies, en het beïnvloedt maar liefst 12,1% van de volwassenen van 60 jaar en ouder, volgens de CDC. Standaardtherapie omvat het gebruik van NSAID-medicijnen, waarvan er vele in verband zijn gebracht met zowel interne bloedingen als een aanzienlijk verhoogd risico op cardiale mortaliteit, en daarom zochten onderzoekers naar “een aanvullende behandeling om complicaties en kosten te verminderen.”

De studie nam vijftig patiënten met artrose van de knie en verdeelde ze in twee groepen van 25 patiënten: een sesamgroep, die 40 gram poeder per dag kreeg, en een standaard medicijntherapiegroep, tweemaal twee doses Tylenol van 500 mg een dag samen met 500 mg glucosamine eenmaal daags. Na twee maanden behandeling voltooiden 22 patiënten in de sesaminterventiegroep en 23 patiënten in de controlegroep de studie.

sb-1

tabel 1

Gezien het feit dat de behandeling bestond uit iets meer dan anderhalve ons sesamzaad, waren de resultaten echt opmerkelijk. Zoals weergegeven in tabel 1 hierboven, was er een significant verschil in pijnintensiteit tussen de twee groepen na de behandeling, waarbij de sesamgroep de grootste daling zag van 9,5 vóór de behandeling naar 3,5 na de behandeling en de controlegroep een meer bescheiden daling van 9 voor behandeling tot 7 na behandeling. Aanvullende metingen werden uitgevoerd met behulp van zowel de knieschade als de artrose-uitkomstscore (KOOS) -vragenlijst en de Timed Up and Go (TUG) -test. Beide tests onthulden een vergelijkbare mate van positieve verandering in zowel behandelings- als controlegroepen, vergeleken met de uitgangswaarde. [Zie tabel 2 en tabel 3 hieronder].

KOOS_score

tabel 2

TUG_score

tabel 3

Bij elkaar genomen was sesam de duidelijke winnaar. Niet alleen was deze voedseltherapie superieur in het verminderen van de intensiteit van pijn, maar het was minstens even effectief in effectiviteit als Tylenol en glucosamine in zowel de KOOS- als de TUG-test. Dit werd natuurlijk bereikt zonder de beruchte bijwerkingen geassocieerd met Tylenol; integendeel, sesamzaad heeft een breed scala aan nevenvoordelen, die we recent hebben besproken in ons artikel over de gezondheidsvoordelen van sesam.

Dus hoeveel is 40 gram sesamzaad? Een eetlepel sesamzaad is ongeveer 9 gram. Dus, ongeveer 4 eetlepels brengen je naar wat conform de studie een ‘klinische dosis’ bleek te zijn. Ook hebben de onderzoekers de sesamzaadjes gepoederd om de spijsvertering te verbeteren. Vergeet niet dat het het beste is om dit vers te doen met een vijzel en stamper (eerste keuze) of koffiemolen, en zorg er ook voor dat uw zaden rauw, gecertificeerd biologisch en gescreend zijn om geen gammastraling te hebben ondergaan.

Om het belang van deze studie echt te waarderen, neem een kijkje in de groeiende hoeveelheid toxicologisch onderzoek waaruit blijkt dat de onbedoelde, nadelige gezondheidseffecten van Tylenol (paracetamol) veel groter zijn dan de vermeende voordelen. We hebben onlangs artikelen gepubliceerd over het feit dat zelfs alleen incidenteel gebruik van Tylenol het astma-risico van een kind met 540% kan verhogen, en dat het misschien tijd is voor de FDA om het van de markt te verwijderen.

Bronnen:

www.greenmedinfo.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vaak voorgeschreven antibiotica kunnen leiden tot hartproblemen
Next 5 redenen waarom Vitaminwater net zo slecht voor je kan zijn als cola

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Risico op Alzheimer: wat verhoogt het en wat verlaagt het?

Luister naar dit artikel Er blijkt een brede waaier aan factoren te zijn die het risico op Alzheimer beïnvloeden, zowel in de negatieve als in de positieve zin. Op welke

Onderzoek

Geef je geheugen en gemoedstoestand een boost door uzelf te trakteren op donkere chocolade

Luister naar dit artikel Chocolade is een heerlijke traktatie die iedereen die een stressvolle dag heeft kan opvrolijken. Volgens een recente studie kan het eten van donkere chocolade in het

Onderzoek

Tekort aan vitamine D kan tot autisme leiden

Luister naar dit artikel Vrouwen die tijdens hun zwangerschap last hebben van een vitamine D-tekort hebben twee keer zoveel kans dat hun baby geboren wordt met autisme. Dat blijkt uit