Tekort aan vitamine D kan tot autisme leiden

Luister naar dit artikel

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap last hebben van een vitamine D-tekort hebben twee keer zoveel kans dat hun baby geboren wordt met autisme. Dat blijkt uit Rotterdams onderzoek onder vierduizend zesjarigen en hun moeders.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bij de tachtig kinderen met een autistische stoornis hadden de moeders het grootste tekort aan vitamine D tijdens de zwangerschap, maar ook bij de kinderen met mildere autistische klachten kregen hun moeders gemiddeld vaker te weinig vitamine D binnen, zo stelt hoogleraar psychiatrie Henning Tiemeier in tijdschrift Molecular Psychiatry.

Zonlicht helpt bij de aanmaak van vitamine D, maar doordat we steeds meer binnen zitten is dat vaak niet genoeg, aldus de hoogleraar in het AD. De Gezondheidsraad adviseert vrouwen al aan 10 microgram vitamine D te slikken, met name voor de aanleg van botten van de baby.

Tiemeier benadrukt dat de kans op autisme klein is. “1,5 procent van de kinderen krijgt het en er zijn ook andere factoren die het veroorzaken, zoals genetische. Maar aangezien we zoveel mogelijk aandoeningen willen voorkomen, blijkt nu dat vitamine D een hulpmiddel kan zijn.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe je papaya zaden kunt eten om je lever en nieren te ontgiften, en de spijsverteringskanaal te verbeteren
Next Zo kom je op natuurlijke wijze van eeltbulten af!

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nieuw onderzoek toont brede voordelen aan van cannabis met een hoog CBD-gehalte

Luister naar dit artikel Nu CBD in populariteit explodeert, blijven nieuwe onderzoeken de mogelijke voordelen ervan onthullen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Onderzoek

Deze 7 dingen zorgen ervoor dat muggen het vooral op jou hebben gemunt

Luister naar dit artikel Ongetwijfeld heb je het wel eens meegemaakt: alle muggen hebben het op jou gemunt, terwijl je partner nergens last van heeft. Hoe kan dat? Er zijn

Overig

Gezondheid ALARM: Titaandioxide in onze voedselvoorziening verhoogt het risico op kanker en dementie, rapporteren wetenschappers

Luister naar dit artikel Titaandioxide, een gangbaar additief voor levensmiddelen, wordt van oudsher beschouwd als een ‘inerte en veilige’ stof. Maar het wijdverbreide gebruik van E171 – titaandioxide nanodeeltjes –