Hoe fluoride de gezondheid van de pijnappelklier beschadigt

Hoe fluoride de gezondheid van de pijnappelklier beschadigt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Fluoride werd oorspronkelijk toegevoegd aan het water ergens rond het einde van de Tweede Wereldoorlog in een poging om de algehele tandgezondheid te verbeteren. Ondanks de wensen van de put, anticipeerde het publiek niet op de gevaren voor de lichamelijke gezondheid. Nu herkennen steeds meer mensen de effecten, en een daarvan is hoe het de pijnappelklier beschadigt.

Als je nog nooit van de pijnappelklier hebt gehoord, weet dan dat het een behoorlijk belangrijke taak heeft. Hij bevindt zich in het midden van de hersenen en is verantwoordelijk voor de synthese van melatonine (die een rol speelt bij het handhaven van normale ritmes en slaapcycli) en helpt ook signalen om te zetten tussen ons zenuwstelsel en endocriene systemen.

Helaas kan de pijnappelklier problemen ontwikkelen omdat deze ook veel fluoride kan opnemen – zelfs meer dan onze botten.

Iets over melatonine: men denkt dat het fungeert als een neurobeschermer die een rol zou kunnen spelen in het verouderingsproces en die van Alzheimer, dus als het wordt verknald door dingen als fluoride, kun je raden wat er gebeurt. [1]

Onze botten worden veel meer blootgesteld aan giftig fluoride dan we denken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) suggereert: “Fluorideniveaus boven 1,5 mg per liter veroorzaken putjes van tandglazuur en afzettingen in botten.” [2] En omdat zoveel van de watervoorziening in de VS nog steeds gefluoreerd is, worden we blootgesteld tot niveaus in het bereik van 2 tot 5 mg. Dit verklaart nog niet eens het fluoride in tandheelkundige producten.

Terug naar de pijnappelklier … Fluoride kan zich ophopen en calcificeren op de klier, waardoor de effectiviteit ervan wordt geblokkeerd, en deze afzettingen kunnen erger worden naarmate we ouder worden. [3] Een geblokkeerde pijnappelklier kan leiden tot dingen als slaapproblemen of gewichtstoename. Eén studie suggereert zelfs dat toxische verkalking kan leiden tot een vroeg begin van de puberteit bij meisjes. [4]

Hoe de pijnappelklier te ontgiften

Als je je pijnappelklier wilt ontgiften en ontkalken van fluoride, zijn er enkele eenvoudige dingen die je kunt doen! Stop eerst met het drinken van gefluorideerd water; dit betekent in de VS  dat u waarschijnlijk uit de buurt van kraanwater moet blijven en in plaats daarvan alkalisch of gedestilleerd water moet kiezen. In Nederland wordt sinds de jaren 70 geen fluoride meer toegevoegd aan het drinkwater.

Een ander ding dat je zou kunnen doen, is fluoride-vrije tandheelkundige producten proberen. Jodium kan een ander nuttig hulpmiddel zijn om uw pijnappelklier te ontgiften door overmatig fluoride.

Dus, nu je een beetje weet hoe fluoride de gezondheid van de pijnappelklier kan schaden, wat ga je doen om dit te voorkomen?

– Dr. Edward F. Groep III, DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM

Bronnen


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Popcorn-waarschuwing van ouders gaat viraal nadat hun zoon is opgenomen voor een operatie
Next Staar verwijderen en 20/20 zicht krijgen met ricinusolie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

27 voedingsmiddelen die je nooit meer zou moeten kopen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

VIDEO: Kanker is nu te genezen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Anticonceptie voor mannen met één druk op de knop

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat