Popcorn-waarschuwing van ouders gaat viraal nadat hun zoon is opgenomen voor een operatie

Popcorn-waarschuwing van ouders gaat viraal nadat hun zoon is opgenomen voor een operatie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Popcorn is een vaste waarde op familiefilmavonden in het hele land; maar het bleek gevaarlijk voor deze familie in Colorado die nu anderen waarschuwt.

De familie Goddard was verzameld in hun Parker, CO thuis voor filmavond, snacks bij de hand, toen de tweejarige Nash begon te stikken. Na wat kokhalzende geluiden te hebben gemaakt, begon het kind weer normaal te ademen terwijl vader, Jake al klaar stond om in te grijpen.

Toen de ouders geen popcorn zagen komen, namen ze aan dat het kind het had ingeslikt. In de uren die volgden, ontwikkelde de peuter een hoest, die de moeder toeschreef aan een recent virus dat binnen het gezin was geïnfiltreerd. Toen de koorts van de jongen de volgende dag opliep tot 104F en hij moeizaam ademde, wist moeder Nicole dat het tijd was om haar zoon naar de eerste hulp te brengen.

Artsen namen Nash op en stuurden hem direct voor een operatie na testen die het probleem aan het licht brachten. Artsen vonden zes stukjes popcorn in zijn longen die zoveel ontsteking hadden veroorzaakt dat longontsteking zich begon te ontwikkelen.

Zoals de meeste ouders wisten de Goddards nooit dat kinderen jonger dan 5 jaar niet de kracht hebben om kleine stukjes voedsel, zoals popcorn, op te hoesten.

Om andere ouders te helpen dezelfde nachtmerrie te voorkomen, postte Nicole op Facebook hun verhaal als waarschuwing. De post is sindsdien viral geworden als bewustzijn van de risico’s die op sociale media worden verspreid.

Wat is aspiratie longontsteking

Alles wat in de longen wordt ingeademd dat niet kan worden gewist, kan aspiratiepneumonie veroorzaken. Veelvoorkomende oorzaken zijn kleine voedseldeeltjes, vloeistoffen en maaginhoud.

Jonge kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor aspiratiepneumonie. Kinderen en volwassenen met gezondheidsproblemen die het slikken belemmeren, zijn bijzonder kwetsbaar voor deze ziekte. De meeste mensen aspireren op een bepaald punt, vaak aangeduid als iets “naar de verkeerde pijp gaan”.

Aspiratie zelf heeft de neiging niet gevaarlijk te zijn totdat de afgezogen materie niet door het lichaam kan worden verwijderd, waar het zich vervolgens tot longontsteking kan ontwikkelen. De eerste symptomen zijn een verstikkingsincident gevolgd door de ontwikkeling van een hoest.

Minder vaak voorkomend dan pathologische longontsteking, zijn kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen met aspiratiepneumonie meestal jonger met langer verblijf in het ziekenhuis, frequentere opname op de IC en hogere heropnamesnelheid.

Aspiratie Longontsteking Behandeling

De primaire behandeling voor aspiratiepneumonie is antibiotica om het lichaam te helpen de infectie te bestrijden. Sommige gevallen van aspiratiepneumonie die ernstiger zijn, vereisen een meer invasieve behandeling, waaronder een operatie. De jonge Nash Goddard moest geopereerd worden om vreemd afval uit zijn longen te verwijderen.

Chirurgie kan ook worden gebruikt om een voedingssonde te plaatsen om chronische aspiratie te voorkomen. Andere therapieën kunnen aanvullende zuurstof of steroïden omvatten. Longontsteking kan weken duren om van te herstellen.

Het is belangrijk om gedurende deze tijd zorginstructies op te volgen om het risico op terugval te verminderen. Ernstige gevallen van longontsteking kunnen patiënten met chronische longproblemen en littekens in de longen achterlaten. Snelle en nauwkeurige diagnose is noodzakelijk voor een succesvolle behandeling en herstel van aspiratiepneumonie.

Dankzij de aandacht van zijn moeder en de snelle interventie van de arts, zal de jonge Nash hopelijk eerder vroeg dan later weer in goede gezondheid zijn.

Bronnen:

HHL
KDVR
Children’s Hospital Colorado


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De veiligheid van aspartaam is vernietigd in een nieuwe onafhankelijke analyse
Next Hoe fluoride de gezondheid van de pijnappelklier beschadigt

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Schokkend: Zo ziet een Happy Meal van de McDonald’s er na 6 jaar uit

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Verboden in de VS sinds 1970 maar te vinden in de schappen bij AH en Jumbo

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Professor neemt ontslag uit het Israëlische COVID-vaccincomité vanwege het besluit om zwangere vrouwen te vaccineren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat