Als u een “normaal” zonnebrandmiddel gebruikt, vergiftigt u uw bloed met kankerverwekkende chemicaliën

Als u een “normaal” zonnebrandmiddel gebruikt, vergiftigt u uw bloed met kankerverwekkende chemicaliën

Luister naar dit artikel

Als het gaat om blootstelling aan de zon, is minder niet noodzakelijkerwijs meer, maar te veel van het goede kan ook een slechte zaak zijn. Het vinden van de juiste balans tussen enerzijds het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en anderzijds het voorkomen van gezondheidsproblemen die verband houden met onvoldoende zonneschijn en vitamine D, is de sleutel.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Al decennia lang hebben dermatologen en andere gezondheidswerkers volgehouden dat het dragen van een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF) het beste wapen is in de strijd tegen huidkanker, de meest voorkomende kanker in de Verenigde Staten. Studies hebben echter aangetoond dat het volledig blokkeren van de zonnestralen niet noodzakelijk een goede zaak is, omdat het kan leiden tot lage niveaus van vitamine D, het hormoon dat we krijgen door tijd in de zon door te brengen.

Studies hebben aangetoond dat mensen met lage vitamine D-waarden een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, aandoeningen van de luchtwegen en kanker. Ze sterven er ook eerder aan dan mensen met optimale vitamine D-waarden.

Nu roept een recent onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een andere zorg op over het gebruik van reguliere zonnebrandmiddelen. Uit het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift van de American Medical Association (JAMA), bleek dat vier van de chemicaliën die het meest worden gebruikt in commerciële zonnefilters direct worden opgenomen in de bloedbaan, waar ze tot zeven dagen kunnen blijven hangen, en bereiken niveaus die aanzienlijk hoger zijn dan die welke door de FDA als veilig worden beschouwd.

Niet alleen huid diep

Zoals gerapporteerd door Truth Theory, werden de chemicaliën die aan zonnefilters werden toegevoegd om ultraviolette stralen te blokkeren – avobenzone, oxybenzone, octocryleen en ecamsule – goedgekeurd voor gebruik door de FDA decennia geleden, toen werd aangenomen dat ze niet door de huid konden worden opgenomen.

Uit een onderzoek van FDA-onderzoekers naar hoe zonnefilterende moleculen werken nadat ze op de huid zijn gesproeid of gewreven, bleek echter dat deze chemicaliën in feite door de huid en rechtstreeks in de bloedbaan worden opgenomen.

“Iedereen had altijd gedacht dat omdat deze bedoeld zijn om op het oppervlak van de huid te werken, ze niet zouden worden geabsorbeerd, maar dat worden ze wel”, verklaarde co-auteur en directeur van de FDA’s afdeling voorschriftvrije geneesmiddelen, Theresa Michele.

De bevindingen van de studie staan haaks op wat fabrikanten van zonnebrandcrème al jarenlang aandringen.

In totaal 24 vrijwilligers – 12 mannen en 12 vrouwen – namen deel aan de kleinschalige proef. Elk werd toegewezen om een van de vier commercieel verkrijgbare, over de toonbank, zonnebrand middelen toe te passen. Twee waren sprays, één was een lotion en één was een crème. De deelnemers werd gevraagd om het zonnefilter toe te passen zoals aanbevolen door de fabrikanten, vier keer per dag gedurende een periode van vier dagen. Ze werden gevraagd om 75 procent van hun huid te bedekken, wat ongeveer de hoeveelheid is dat je zou gebruiken als je een badpak zou dragen.

De resultaten? Truth Theory meldt:

In de loop van de vier dagen, en gedurende drie dagen daarna, verzamelden de onderzoekers om de paar uur bloed en analyseerden het op de aanwezigheid van avobenzone, oxybenzone, octocryleen en ecamsule. In totaal werden 30 monsters genomen.

Het team ontdekte dat de fotobeschermende chemicaliën na enkele uren in de bloedbaan doordringen. Dit zorgde ervoor dat concentraties boven de toxicologiedrempel van de FDA uitkwamen, wat verdere veiligheidstests in gang zet. Bovendien bleven de niveaus voor drie van de vier zonneschermen verhoogd tot het einde van het onderzoek – drie dagen nadat de deelnemers waren gestopt met het aanbrengen ervan op hun lichaam. De crèmegebruikers zagen hun concentraties het snelst verdwijnen.

De bevindingen van deze studie onderstrepen de noodzaak om commerciële zonnebrandmiddelen op chemische basis te vermijden. Overmatige blootstelling aan de zon en schade door de zon zijn echter nog steeds duidelijk gekoppeld aan huidkanker. De oplossing? Zelf een volledig natuurlijke zonnebrandcrème maken die geen schadelijke chemicaliën, zware metalen, GGO’s of BPA bevat en niet alleen beschermt tegen schade door de zon, maar ook mineralen bevat die de huid voeden. Je kunt ook een hoed dragen of in de schaduw zitten tijdens piekuren overdag.

Bronnen:

TruthTheory.com

JAMANetwork.com

CancerResearchUK.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Suikerachtige westerse diëten voeden nieuw ontwikkelde superbacterie
Next Brussel stopt 5G-inzet voor onbepaalde tijd: 5G-project, zegt autoriteiten, niet compatibel met stralingsveiligheidsnormen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Effecten van THC op Alzheimer-eiwitten

Luister naar dit artikel Inmiddels weten we zeker dat je al wel eens hebt gehoord van een speciale kleine verbinding bekend als THC. Tetrahydrocannabinol (THC) is wat verantwoordelijk is voor

Nieuws

“100% effectief in het voorkomen van ziekenhuisopname en overlijden”: het hergebruikte geneesmiddel Fluvoxamine is een belofte voor de behandeling van COVID-19

Luister naar dit artikel Steve Kirsch van TrialSiteNews heeft een uitstekend nieuw overzicht geschreven van het bewijsmateriaal over drie COVID-19-behandelingen die ten onrechte over het hoofd zijn gezien of belasterd

Onderzoek

Hartpatienten in Erasmus waren ongewild proefkonijnen

Luister naar dit artikel In het Erasmus MC hebben 141 hartpatiënten zonder het te weten meegedaan aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen