Nederlandse Tim kreeg een psychose na slikken malariapillen

Nederlandse Tim kreeg een psychose na slikken malariapillen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Malariapillen kunnen ernstige psychische klachten veroorzaken, soms met grote gevolgen. Zo sprong de 19-jarige Britse Alana Cutland vorige week boven Madagaskar uit een vliegtuig, mogelijk als gevolg van hallucinaties door malariapillen. De Nederlandse Tim Knoote belandde in een zware psychose door de medicijnen.

Hij zou voor zijn studie stage gaan lopen in een ziekenhuis in Ghana. Daarvoor kreeg hij malariapil Lariam voorgeschreven. Na een moeilijke eerste week in Ghana hoorde hij ineens ‘een soort goddelijke stem’ die hem vertelde dat hij op aarde was om mensen te helpen.

“Ik begreep ineens alles,” vertelt hij aan RTL Nieuws. “Ik had superveel energie en alle pijn en blokkades waren uit mijn lichaam verdwenen.” In de spiegel herkende hij zijn eigen gezicht niet meer. “Het was echt alsof mijn oude ik gestorven was. Ik voelde me de uitverkorene, de messias die moest gaan zorgen voor vrede op deze wereld.”

Zijn ouders maakten zich ondertussen grote zorgen na wazige telefoonberichten van Tim. “Ik sprong van de hak op de tak. Het was alsof ik heel Google in mijn hoofd had en dat deelde ik graag. Omdat alle emoties van anderen heel heftig bij me binnenkwamen stond ik op het ene moment te huilen en het andere te lachen. Bovendien had ik afstand gedaan van al mijn spullen en liep ik slechts in een onderbroek en met een laken op mijn hoofd.”

Artsen in Ghana legden direct de link met de malariapillen. Hij werd naar een ziekenhuis in de hoofdstad van het land gevlogen. “Ik weet nog dat ik op het vliegveld wakker werd in mijn ziekenhuisbed. Toen ik wakker werd had ik de oprechte overtuiging dat ik op het vliegtuig kon staan. Omdat ik dat kon”, zegt Tim. Ook later in het Erasmus MC in Rotterdam, waar hij verder werd behandeld werd verband gelegd met het malariavaccin.

Tim kreeg later nog twee psychoses en er werd een bipolaire stoornis bij hem vastgesteld. De eerste psychose zou echter zijn getriggerd door de malariapillen.

Bronnen:   

RTL Nieuws

Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Tieners die in gebieden met een hoge luchtvervuiling wonen, lopen een hoger risico op psychose
Next Peuter krijgt in restaurant wasmiddel in plaats van fruitsap: ze verliest mogelijk slokdarm

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Gates financierde poliovaccin dat poliovirussen veroorzaakt – WHO geeft toe

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Eierschalen zijn gezond, gooi ze niet meer weg.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Controleren Bill Gates en Big Pharma het vaccinatiebeleid van COVID in het Verenigd Koninkrijk?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat