De voor- en nadelen van slapen met je huisdier

De voor- en nadelen van slapen met je huisdier

Luister naar dit artikel

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren schuwen het idee om hun goedgetrainde huisdieren op hun bed te laten slapen, maar anderen vinden het niet erg om hun harige vrienden ‘s nachts naast hen te laten dutten. Volgens verschillende onderzoeken zijn er voor- en nadelen om uw huisdieren op uw bed te laten slapen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een studie gepubliceerd in Sociale Wetenschappen toonde aan dat huisdieren in bed kunnen gunstig kunnen zijn voor mensen die aan chronische pijn lijden. Volgens de patiënten die hun huisdieren op hun bed laten slapen, kan het advies van een zorgverlener om te stoppen met het samen slapen met een huisdier stress veroorzaken bij degenen bij wie deze aandoening is vastgesteld.

Niet slapen met een huisdier verhoogde ook het gevoel van isolatie van een patiënt en een last voor andere familieleden die mogelijk ‘s nachts over hen moeten waken vanwege hun chronische pijn.

Uit de resultaten bleek dat 80 procent van de deelnemers geloofde dat het ‘s nachts slapen met hun huisdieren hun slaapkwaliteit verbeterde.

De negatieve effecten van slapen met een huisdier

Verschillende onderzoeken suggereren dat samen slapen met huisdieren de slaap negatief kan beïnvloeden.

Huisdieren, vooral honden, reageren op auditieve prikkels en hun eigen geluiden, die slaapstoornissen kunnen veroorzaken voor eigenaren van gezelschapsdieren. In één onderzoek meldden 53 van de vrijwilligers die hun huisdieren in hun slaapkamer lieten slapen dat hun slaap de meeste nachten werd verstoord. De onderzoekers ontdekten dat een veel voorkomende verstoring door hondeneigenaren het snurken van huisdieren was.

Verschillen in lichaamstemperatuur kunnen uw slaap verstoren. Onderzoekers merkten op dat mensen die hun huisdieren op hun bed laten slapen gestoorde slaap kunnen ervaren als gevolg van mismatches in de lichaamstemperatuur van mensen en huisdieren. Andere factoren omvatten het verschil in hun slaap-waakcycli.

De voordelen van slapen met een huisdier

Ondanks een paar nadelen, zijn er zeker verschillende voordelen van samen slapen met een geliefd huisdier.

Huisdieren maken het gemakkelijker om ‘s ochtends uit bed te komen. Late vogels kunnen profiteren van het ‘s nachts laten slapen van hun huisdieren, omdat het hen kan helpen zich aan een regelmatig schema te houden en fysieke activiteit aan te moedigen, twee factoren die nodig zijn voor herstellende slaap. Sommige experts zijn van mening dat huisdieren voor het slapengaan een overgangsrol kunnen spelen, omdat ze een gevoel van routine, orde en veiligheid bevorderen, die verband houden met een betere slaapkwaliteit.

Huisdieren bieden comfort voor mensen die alleen slapen. In één onderzoek analyseerden onderzoekers gegevens van 150 patiënten met slaapstoornissen. Uit hun bevindingen bleek dat 25 procent van de vrijwilligers huisdieren in de slaapkamer toestond. Minstens de helft van de deelnemers meldde dat hun huisdieren onopvallend zijn en de slaap verbeteren.

Een huisdier in je slaapkamer of bed kan je ook gevoelens van tevredenheid, ontspanning en veiligheid geven. Dit geldt voor degenen die niet samen met een partner slapen. Huisdiereigenaren beschouwen deze gedomesticeerde dieren als een geliefde bron van “onvoorwaardelijke ondersteuning, comfort, veiligheid en stabiliteit.”

Sommigen denken zelfs dat de voordelen elk nadeel opheffen dat gepaard gaat met het ‘s nachts op hun bed laten slapen van een huisdier.

Ten slotte kunnen huisdieren uw geestelijke gezondheid verbeteren. In een apart onderzoek maakten deelnemers met een huisdier positieve opmerkingen over samen slapen met hun huisdieren. Ze schreven het bezit van huisdieren ook toe aan verschillende voordelen voor hun algehele fysieke en psychologische welzijn, zoals:

kameraadschap
Verminderde eenzaamheid
Afleiding van zorgen over gezondheidsproblemen
Emotionele band
Verbeterde stemming
Verhoogd gevoel van kalmte
Verminderde depressie
Een gevoel van doel

Als je nieuwsgierig bent naar de voordelen van samen slapen met je huisdier, probeer je vierbenige vriend dan een paar nachten op je bed te laten slapen.

Test de nieuwe slaaparrangementen voor meerdere nachten, zodat uw huisdier niet meteen aan uw bed went, vooral als u denkt dat u na een tijdje van gedachten kunt veranderen.

Bronnen:

PsychologyToday.com

MDPI.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Versla depressie met deze 14 natuurlijke remedies
Next 9 redenen om griepprik te vermijden

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Opmerkelijk: “Vrouwen worden gezonder en minder gestrest na het overlijden van hun partner”

Luister naar dit artikel Lang werd gedacht dat het huwelijk goed is voor de gezondheid, maar mogelijk geldt dat alleen voor mannen. Vrouwen zouden juist gezonder en minder gestrest worden

Onderzoek

Canadese professor: “HPV-vaccin Gardasil leidt tot gedragsproblemen”

Luister naar dit artikel Wetenschappers kwamen pas geleden tot de conclusie dat het HPV-vaccin tot gedragsproblemen leidt. De studie die zij daarover schreven, werd een maand na publicatie plotseling teruggetrokken. Steun

Nieuws

Ziekenhuizen in Parijs zouden binnen 48 uur overweldigd kunnen worden door coronaviruspatiënten

Luister naar dit artikel Aangezien Frankrijk tot nu toe het hoogste dagelijkse dodental van COVID-19 heeft, waarschuwen gezondheidsfunctionarissen dat de ziekenhuizen in Parijs binnen 48 uur overweldigd kunnen worden door