Nieuwe studie onthult hoe ADHD-medicijnen “de structuur van de hersenen van kinderen veranderen”

Nieuwe studie onthult hoe ADHD-medicijnen “de structuur van de hersenen van kinderen veranderen”

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Aangezien aandachtstekortstoornis / hyperactiviteitsstoornis (ADHD) een zeer veel voorkomende diagnose blijft voor kinderen in het westen, waarschuwen onderzoekers artsen om populaire ADHD-medicijnen zoals Ritalin en Concerta uit te stellen tenzij absoluut noodzakelijk.

De waarschuwingen zijn scans van kinderen die medicijnen gebruiken zoals methylfenidaat (MPH), beter bekend als Ritalin, laten zien dat ze een groot effect hebben op de ontwikkeling van witte stof in de hersenen van kinderen, waardoor hun vermogen om te leren en de communicatie tussen regio’s van de hersenen verzwakken.

Deze drastische effecten zijn volledig afwezig wanneer volwassenen methylfenidaat gebruiken, en vertonen dergelijke structurele veranderingen in de hersenen niet, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Radiology.

In het onderzoek analyseerden wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam de impact van MTH op de ontwikkeling van de witte stof door kinderen door 50 jongens en 49 volwassen mannen te verzamelen die allemaal de diagnose ADHD hadden. Geen van de deelnemers had het medicijn eerder voor de studie ingenomen, waardoor de studie de eerste in zijn soort was om te kijken hoe het medicijn de ontwikkeling van de hersenen verandert.

Studie senior auteur Dr. Liesbeth Reneman legde in een release uit:

Eerdere studies hebben allemaal geprobeerd om de effecten van ADHD-medicijnen statistisch te beheersen … Maar we zijn de eerste die medicatie-naïeve patiënten in deze context bestuderen, wat natuurlijk cruciaal is als u wilt weten hoe ADHD-medicijnen de zich ontwikkelende hersenen beïnvloeden.

De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: één die gedurende 16 weken MPH elke dag nam en een andere die in dezelfde periode een placebo nam. MRI-procedures werden een week vóór en één week na de proefperiode uitgevoerd.

De MRI’s vonden dat de hoeveelheid witte stof in de hersenen van de deelnemers was verhoogd voor jongens die MPH namen tijdens de proefperiode, maar dezelfde resultaten werden niet waargenomen voor volwassenen die MPH kregen.

Reneman zei:

De resultaten laten zien dat ADHD-medicijnen verschillende effecten kunnen hebben op de ontwikkeling van de hersenstructuur bij kinderen versus volwassenen.

Bij volwassen mannen met ADHD, en zowel jongens als volwassen mannen die de placebo kregen, waren veranderingen in FA-maatregelen niet aanwezig, wat suggereert dat de effecten van methylfenidaat op de witte stof in de hersenen worden gemoduleerd naar leeftijd.

De onderzoekers waarschuwen dat omdat de langetermijngevolgen voor de hersenen van deze ADHD-medicijnen onbekend blijven, dergelijke medicijnen alleen moeten worden gereserveerd voor kinderen die diep getroffen zijn door ADHD.

Reneman merkte op:

“Wat onze gegevens al onderstrepen, is dat het gebruik van ADHD-medicijnen bij kinderen zorgvuldig moet worden overwogen totdat er meer bekend is over de langetermijngevolgen van het voorschrijven van methylfenidaat op jonge leeftijd.”

Vanwege wat sommige critici een “ADHD-overdiagnose-epidemie” hebben genoemd – met 9,4 procent van alle Amerikaanse kinderen die vanaf 2016 ADHD krijgen – neemt momenteel ongeveer 5,2 procent van alle kinderen in de VS tussen 2 en 17 jaar oud ADHD-medicatie, volgens de CDC.

Dr. Punit Shah, docent psychologie aan de Universiteit van Bath, zei tegen The Telegraph:

Ik ben het eens met de sentimenten van de auteurs over het (over) voorschrijven van medicatie voor ADHD en gerelateerde neurologische aandoeningen.

Dit is een groter probleem in de VS dan in het VK, maar er is een groeiend gebruik van de farmacologische middelen bij kinderen en jonge volwassenen over de hele wereld.

ADHD-medicijnen worden inderdaad ook ongepast gebruikt door universitaire studenten, wier hersenen ook nog in ontwikkeling zijn, om hun academische prestaties te verbeteren.

Bronnen:

The Mind Unleashed


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt
Next Johnson & Johnson bleken willens en wetens asbest in hun babypoeder te hebben toegelaten

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Opgelet: Stille hartaanval bedreigt vooral vrouwen! Dit zijn de symptomen.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Vroeg beginnende kanker neemt wereldwijd toe, suggereert nieuwe studie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Wetenschappers ontdekken dat DEZE olie 90% van de darmkankercellen vernietigd in 2 dagen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat