Top 12 natuurlijke spierverslappers

Top 12 natuurlijke spierverslappers

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De beste natuurlijke spierverslappers die helpen ontstekingen, spierpijn en spasmen te verminderen, zijn onder meer saffraan, curcumine in kurkuma, gember, kaneel, zwarte thee, kamille thee en granaatappelsap. Andere natuurlijke manieren om de spieren te ontspannen zijn Boswellia, capsaïcine (chilipeper) en RIJST behandeling.

Natuurlijke spierverslappers

In het boek “Plant-Based Sports Nutrition: Expert Fuelling Strategies for Training, Recovery and Performance” zeggen auteurs en geregistreerde diëtisten, Matt Ruscigno en Enette Larson-Meyer, dat er steeds meer bewijs is dat polyfenolen in fruit, groenten en thee spelen een belangrijke rol spelen bij het verminderen van ontstekingen. Verschillende onderzoeken worden uitgevoerd om de werkzaamheid te achterhalen van natuurlijke spierverslappers die kunnen worden gebruikt als een aanvullend medicijn en minimale bijwerkingen hebben op het menselijk lichaam.

Top natuurlijke spierverslappers

Laten we eens kijken naar de lijst van natuurlijke spierverslappers met wetenschappelijke ondersteuning.

Saffraan
Saffraan (Crocus sativus Linnaeus) is een oud kruid dat wordt gewaardeerd om zijn kenmerkende natuurlijke kleurstof en bloemige geur in de culinaire wereld. Hoewel saffraan vele jaren in de traditionele Iraanse geneeskunde werd gebruikt, wordt het kruid nu onderzocht op zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Een studie uit 2015, gepubliceerd in het Clinical Journal of Sport Medicine, toonde aan dat orale suppletie van een saffraancapsule (300 mg / dag) 7 dagen vóór en 3 dagen na excentrische oefening hielp spierpijn te voorkomen bij gezonde mannelijke universitaire studenten. Ook toonde een dierstudie aan dat de flavonoïden, tannines en anthocyanines in saffraan antinociceptieve effecten hebben tegen chemische pijn. De verschillende vormen waarin u saffraan als spierverslapper kunt gebruiken, zijn orale supplementen, het aanbrengen van saffraanolie of het hebben van saffraanthee. Zwangere vrouwen moeten dit vermijden vanwege het stimulerende vermogen van de baarmoeder.

Kurkuma
Onderzoekers hebben ontdekt dat curcumine, een natuurlijk voorkomend geel pigment in kurkuma, kan worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor niet-steroïde geneesmiddelen zoals aspirine, ibuprofen en naproxen voor de behandeling van ontstekingen. De aanbevolen dosering is 400 – 600 mg, driemaal daags ingenomen, volgens een studie van de Surgical Neurology International. Bijwerkingen zijn weinig; een hoge dosering kan echter maagzweren veroorzaken. Als alternatief kunt u kurkuma gebruiken in combinatie met lagere doses niet-steroïde medicijnen. Probeer een ontspannend kopje kurkuma-thee of gouden melk te drinken om spierspasmen te verminderen.

Gember
Dagelijkse consumptie van rauwe gember en warmtebehandelde gember suppletie helpt bij matige tot grote verminderingen van spierpijn, volgens een rapport gepubliceerd in het Journal of Pain. Onderzoekers concludeerden dat gember een hypoalgesisch effect heeft op mensen die lijden aan artrose. Bovendien kan het ook de progressie van spierpijn helpen verminderen. Je kunt gemberwortelsupplementen, gedroogd gemberpoeder, pijnstillende gels met gember gebruiken of profiteren van aromatherapie met gemberolie. Kurkuma-gemberthee is een natuurlijke spierverslapper, die gemakkelijk thuis kan worden gemaakt.

Kaneel
Sri Lankaanse kaneel scoort hoog als een krachtig ontstekingsremmend middel in een lijst van 115 geteste voedingsmiddelen, volgens een studie. Kaneelaldehyde, de chemische verbinding die kaneel zijn karakteristieke smaak en geur geeft, remt de biomarkers gerelateerd aan ontsteking. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Preventive Medicine onthulde dat kaneel en gember, wanneer toegediend aan vrouwelijke atleten, hielp bij het verminderen van spierpijn. Hoewel kaneel beschikbaar is in capsulevorm (1000 mg), kan inname van kaneelwater of kaneelthee ook helpen spierspasmen te verlichten en de stemming te verbeteren. Overweeg het gebruik van etherische olie van kaneel voor aromatherapie om de spanning in de spieren te verlichten.

Zwarte thee
Zwarte thee is in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt vanwege het vermogen om de spieren te verwarmen. Van theaflavines, die antioxidanten polyfenolen in zwarte thee-extract zijn, is ook bekend dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Gegevens uit een gerandomiseerd, dubbelblind, crossover-onderzoek toonden aan dat het consumeren van theaflavine-verrijkt zwarte thee-extract de deelnemers hielp bij het verbeteren van hun herstel na aanvallen van zeer intensieve anaërobe oefeningen. Hoewel zwarte thee-extractpillen beschikbaar zijn, kun je ook zwarte thee-tinctuur gebruiken en traditionele zwarte thee zonder melk en suiker gebruiken om spierpijn te vertragen (DOMS).

Granaatappelsap
Granaatappelsap, een natuurlijke spierverslapper die populair is bij sporters, bevat anthocyanen, flavonoïden en ellaginezuur die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsremmende eigenschappen. Een dierstudie uit 2015 toonde aan dat granaatappelextract de reactie van het zenuwstelsel op bepaalde schadelijke of potentieel schadelijke stimuli hielp remmen. In een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Strength and Conditioning Research, hielp granaatappelsap een zekere hoeveelheid spierzwakte en -pijn te verminderen bij zeventien mannen, die weerstandstraining deden. De doeltreffendheid ervan vereist echter verder onderzoek.

Kamille
Kamille thee, gemaakt door kamille bloemen te laten weken, is een traditioneel middel tegen spierspasmen, rugpijn en reumatische pijn. Volgens kruidengeneeskunde geschreven door Joanne Barnes, Linda Anderson en J David Phillipson, hebben beide rassen, Duitse en Romeinse kamille, krampstillende eigenschappen. Sommige mensen kunnen echter een allergische reactie op kamille hebben.

Watermeloensap
Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry onthulde dat watermeloensap hielp spierpijn en herstelhartslag bij sporters te verminderen.  L-citrulline, een natuurlijk voorkomend aminozuur dat aanwezig is in watermeloensap, was verantwoordelijk voor het verlichten van spierpijn na het sporten.

Omega-3 EFA’s (visolie)
Omega-3 EFA visoliesupplementen, kunnen volgens onderzoek gepubliceerd in de chirurgische neurologie, een veiliger alternatief zijn voor NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen) om niet-chirurgische acute en chronische nek- of rugpijn te behandelen. Onderzoekers ontdekten ook dat 1200 mg omega-3 EFA’s per dag consistent een equivalent effect van ibuprofen hadden bij het verminderen van artritische pijn.

Boswellia
Boswellia serrata is een van de oude en meest gewaardeerde kruiden in Ayurveda, vooral vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens het Indian Journal of Pharmaceutical Sciences heeft onderzoek uit een klinische studie aangetoond dat het kruid kan helpen bij het verminderen van pijn in de kniegewrichten. Het is ook nuttig bij het verminderen van heuppijn.

Capsaïcine (Chili Peper)
Chilipepers worden al vele jaren door indianen gebruikt voor verschillende medicinale doeleinden. Capsaïcine, een natuurlijk voorkomend alkaloïde aanwezig in planten van de Capsicum-soort (chilipeper), heeft een regionaal anesthetisch effect en is een effectieve natuurlijke spierverslapper. Er zijn vrij verkrijgbare crèmes voor capsaïcine beschikbaar om ischias en rugpijn te behandelen.

RIJST behandeling
De traditionele manier om musculoskeletale pijn te behandelen, is de behandeling met rust, ijs, compressie en evelavatie (RICE). Als u een spierkramp voelt, is het raadzaam om eerst te rusten en het gewonde gebied te beschermen en eventuele schokkerige bewegingen te voorkomen. Breng een ijspak aan om de spieren op natuurlijke wijze te ontspannen en zwelling te verminderen. Een driemaal daags aanbrengen van het ijspakket gedurende 10-20 minuten helpt. Wikkeling of compressie van het gewonde gebied helpt zwelling te verminderen; het is echter het beste om het aan een arts te laten zien, omdat het een verdovend effect kan hebben als het te strak wordt gedaan. Verhoog het gebied boven uw hartniveau om zwelling te minimaliseren. De RICE-behandeling kan de eerste stap zijn om de pijn niet te verergeren. Het is raadzaam om uw arts te raadplegen om scherpe en acute pijn te behandelen.

Bronnen:

Organic Facts


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Waarschuwing: vrij verkrijgbare medicijnen houden verband met de ziekte van Alzheimer, bevestigen veel onderzoeken
Next Zuiveringszout en citroensap: een geweldige combinatie voor de gezondheid van huid en darmen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

5 leefstijlfactoren gekoppeld aan een langere levensduur, tot 14 jaar

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

3-ingrediënten selderij sap om snel uw nieren te detoxen, Beschermt uw hart en behandeld uw gewrichten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Deze Thee heelt fibromyalgie, reumatoïde artritis, Hashimoto, multiple sclerose en Lupus

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat