Waarschuwing: vrij verkrijgbare medicijnen houden verband met de ziekte van Alzheimer, bevestigen veel onderzoeken

Waarschuwing: vrij verkrijgbare medicijnen houden verband met de ziekte van Alzheimer, bevestigen veel onderzoeken

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

In een studie gepubliceerd in JAMA Neurology, ontdekten onderzoekers dat veelgebruikte medicijnen zoals antihistaminica, slaapmiddelen, antidepressiva, medicijnen voor zweren en spierverslappers (om er maar een paar te noemen) het risico op de ziekte van Alzheimer verhoogden.

Bovendien bleek uit een onderzoek van de Universiteit van Washington dat mensen die anticholinerge slaapmiddelen en hooikoortmiddelen gebruiken – al meer dan 3 jaar – een hoger risico lopen op het ontwikkelen van dementie.

Over het algemeen lijkt dit risico te wijten te zijn aan de anticholinerge blokkerende effecten die deze medicijnen hebben op het zenuwstelsel. Geneesmiddelen op recept zoals tricyclische antidepressiva en het blaasbeheersingsmiddel Ditropan bleken ook het risico op het ontwikkelen van Alzheimer en andere soorten dementie te verhogen.

Vrij verkrijgbare medicijnen kunnen het risico op geheugenverlies vergroten

Het risico op het ontwikkelen van Alzheimer lijkt toe te nemen met het cumulatieve gebruik van deze zelfzorggeneesmiddelen en voorgeschreven medicijnen. Hoe langer iemand deze medicijnen gebruikt, hoe groter het risico. Hogere doses verhogen ook het risico, en het risico kan lang aanhouden nadat iemand stopt met het innemen van deze medicijnen.

Zelfs mensen zonder eerdere geheugenproblemen of familiegeschiedenis van Alzheimer lopen risico.

Volgens Medical News Today volgde de studie gedurende zeven jaar 3500 mannen en vrouwen van 65 jaar en ouder. Geen van de patiënten had aan het begin van het onderzoek tekenen van Alzheimer of dementie.

Apotheekrecords van alle patiënten werden verzameld vanaf 10 jaar om te kijken naar hun eerdere cumulatief gebruik van deze klassen van geneesmiddelen. Gedurende de volgende zeven jaar bleven de patiënten de medicijnen nemen zoals altijd. Gedurende de studieperiode ontwikkelden bijna 800 van de deelnemers Alzheimer of een ander type dementie.

Wat kan er gedaan worden voor mensen die deze gevaarlijke medicijnen gebruiken?

Professor Gray vertelt patiënten die deze medicijnen gebruiken, snel dat ze ze niet mogen stoppen zonder met hun artsen te praten, ondanks de risico’s. Niet iedereen die deze medicijnen gebruikt, zal dementie ontwikkelen, maar iedereen die ze neemt moet worden gecontroleerd op tekenen van geheugenproblemen.

In plaats daarvan beveelt professor Gray aan dat artsen die dit soort medicijnen bij hun patiënten moeten gebruiken, of die de vrij verkrijgbare versies aanbevelen voor kleine problemen, ervoor moeten zorgen dat hun patiënten de laagst mogelijke effectieve doses nemen. Als er andere medicijnen zijn die een patiënt de therapeutische voordelen kunnen bieden die ze nodig hebben, dan moeten artsen overwegen op die medicijnen over te schakelen.

Bovendien is dit (bijna) vanzelfsprekend, elke patiënt zou zijn eigen gezondheidsverdediger moeten zijn en waar mogelijk moeten vragen om niet-toxische alternatieven – voor farmaceutische geneesmiddelen. Als je gezondheidstoestand je energieniveau heeft overweldigd, moet je de hulp van een vertrouwde vriend zoeken om je kansen op herstel te verbeteren.

Houd er rekening mee dat de weg om te herstellen vaak veel onderzoek vereist; een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteed aan het onderzoeken van de beste voedingsmiddelen en voedingsproducten en veel organisatorische vaardigheden om gefocust te blijven op gezonde gewoonten. Maar met de juiste informatie en ondersteuning kunt u de behoefte aan gevaarlijke medicijnen vermijden en de hersenfunctie verbeteren – natuurlijk.

Bronnen:

 

Previous Onderzoek onthult: Zonnebaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden
Next Top 12 natuurlijke spierverslappers

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Is honing hét wondermiddel tegen hooikoorts?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

De ‘Complotgekkies’ waren correct

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Cholesterol verlagende statines gelinkt aan diabetes en hersenschade

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat