Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen

Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen

Luister naar dit artikel

Te druk om te oefenen? Maak je geen zorgen – zelfs korte, eenvoudige oefeningen kunnen nog steeds gunstig zijn voor je gezondheid, met name de gezondheid van het hart. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Colorado Boulder toonde aan dat een vijf minuten durende ademhalingsoefening je bloeddruk zou kunnen verlagen. Deze oefening kan mogelijk ook de cognitieve en fysieke prestaties verbeteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voor deze studie onderzochten de onderzoekers de potentiële voordelen van de ultra-tijd-efficiënte oefening genaamd Inspiratory Muscle Strength Training (IMST) op drukke volwassenen van middelbare leeftijd. IMST is krachttraining voor de spieren die je gebruikt om te inhaleren. Het kan snel thuis of op kantoor worden gedaan.

Dit soort oefeningen werd in de jaren 80 ontwikkeld als een strategie om kritisch zieke mensen van ventilatoren af te houden. Het gaat om intens inademen via een handapparaat dat bekend staat als een inspirerende spiertrainer, die weerstand biedt.

Op basis van voorlopig bewijs ontdekten de onderzoekers dat deelnemers die IMST uitvoerden, verbeteringen in hun cardiovasculaire gezondheid lieten zien. Ze ervoeren aanzienlijke bloeddrukdalingen en verbeteringen in de functie van de grote slagader, vergeleken met degenen die een schijnademhalingstoestel gebruikten dat lage weerstand leverde.

De IMST-groep presteerde ook beter op cognitieve en geheugentests dan de controlegroep. Bovendien konden ze langer op de loopband blijven en hun hartslag en zuurstofinname tijdens de training lager houden.

“We vermoeden dat naarmate je de functie van je ademhalingsspieren verbetert, ze niet zoveel bloed nodig hebben om te werken en dat bloed kan worden herverdeeld naar je benen, zodat je langer kunt trainen,” verklaarde studieonderzoeker Daniel Craighead, een postdoctoraal onderzoeker in de Afdeling Integratieve Fysiologie.

De huidige studie kwam voort uit een eerdere studie door onderzoekers van de Universiteit van Arizona. De studie van 2016 onderzocht of 30 inhalaties per dag met een grotere weerstand mensen met obstructieve slaapapneu – die vaak zwakke ademhalingsspieren hebben – beter kunnen helpen.

Deelnemers aan deze studie ervoeren meer rustgevende slaap en ontwikkelden een sterker diafragma en andere inspirerende spieren. Zes weken daarna daalde hun systolische bloeddruk met 12 millimeter kwik (mmHg). Dat is bijna twee keer zoveel achteruitgang als wat aerobe oefeningen kunnen geven en meer dan veel bloeddrukverlagende medicijnen. Systolische bloeddruk neemt op natuurlijke wijze toe naarmate slagaders verstijven met de leeftijd. Hoge systolische bloeddruk kan leiden tot beschadigde bloed-uitgehongerde weefsels en een verhoogd risico op een hartaanval, cognitieve achteruitgang en nierschade.

Craighead en zijn collega’s benadrukten dat hun resultaten voorlopig zijn en dat degenen die IMST willen proberen eerst hun arts moeten raadplegen.

Een gezonde bloeddruk handhaven

Naast IMST zijn er andere natuurlijke manieren om uw bloeddruk te verlagen als u hypertensie heeft. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen:

Beperk uw natriuminname – De meeste richtlijnen voor het verlagen van de bloeddruk suggereren een verlaging van de natriuminname. Zout is een veelgebruikt ingrediënt in verwerkt en bereid voedsel. Overmatige inname van zout voedsel kan veel negatieve effecten op de gezondheid hebben. Veel studies koppelen ook zout aan hoge bloeddruk of beroerte.
Eet meer kaliumrijk voedsel – Kaliumrijk voedsel eten, zoals bananen, bladgroenten en tonijn, kan uw lichaam helpen natrium kwijt te raken en de druk op uw bloedvaten te verlichten.
Eet meer bessen – Bessen zitten boordevol polyfenolen die de bloeddruk en het algehele risico op hartaandoeningen kunnen verlagen.
Drink minder alcohol – Hoewel het drinken van alcohol, vooral rode wijn, in gematigde hoeveelheden een positief effect heeft op de gezondheid van het hart, kan te veel drinken uw bloeddruk verhogen.
Stoppen met roken – Tabak bevat chemicaliën die bloedvaten beschadigen. Dus voor elke trek sigarettenrook kan uw bloeddruk stijgen.

Bronnen:

NewsWise.com

MedicalNewsToday.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Groene thee en wortels kunnen dementie omkeren, en het geheugen herstellen
Next Anti-tuberculose-medicijnen VERHOGEN het risico op herinfectie

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Meditatie en yoga veranderen je lichaam. Ontdek welke verrassende effecten dit heeft

Luister naar dit artikel Meditatie, yoga en tai chi laten je niet alleen ontspannen, maar veroorzaken ook moleculaire reacties in je lichaam die tegenovergesteld zijn aan die van stress. Steun

Onderzoek

Nieuw onderzoek toont aan dat een veelvoorkomend tekort een rol kan spelen bij het verslechteren van de gezondheid van het hart

Luister naar dit artikel Gezondheidsproblemen die verband houden met de hartfunctie eisen elk jaar honderdduizenden levens in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd waarschuwen onderzoekers dat vitamine D-tekort momenteel wijdverbreid is in

Onderzoek

Stofje in olijfolie doodt kankercellen in 30 minuten

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben aangetoond dat een stofje in olijfolie kankercellen razendsnel doodt. Het gaat om de stof oleocanthal, dat gezonde cellen onbeschadigd laat. Het was al bekend