Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen

Op ademhaling gebaseerde oefening kan de bloeddruk in slechts 5 minuten verlagen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Te druk om te oefenen? Maak je geen zorgen – zelfs korte, eenvoudige oefeningen kunnen nog steeds gunstig zijn voor je gezondheid, met name de gezondheid van het hart. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Colorado Boulder toonde aan dat een vijf minuten durende ademhalingsoefening je bloeddruk zou kunnen verlagen. Deze oefening kan mogelijk ook de cognitieve en fysieke prestaties verbeteren.

Voor deze studie onderzochten de onderzoekers de potentiële voordelen van de ultra-tijd-efficiënte oefening genaamd Inspiratory Muscle Strength Training (IMST) op drukke volwassenen van middelbare leeftijd. IMST is krachttraining voor de spieren die je gebruikt om te inhaleren. Het kan snel thuis of op kantoor worden gedaan.

Dit soort oefeningen werd in de jaren 80 ontwikkeld als een strategie om kritisch zieke mensen van ventilatoren af te houden. Het gaat om intens inademen via een handapparaat dat bekend staat als een inspirerende spiertrainer, die weerstand biedt.

Op basis van voorlopig bewijs ontdekten de onderzoekers dat deelnemers die IMST uitvoerden, verbeteringen in hun cardiovasculaire gezondheid lieten zien. Ze ervoeren aanzienlijke bloeddrukdalingen en verbeteringen in de functie van de grote slagader, vergeleken met degenen die een schijnademhalingstoestel gebruikten dat lage weerstand leverde.

De IMST-groep presteerde ook beter op cognitieve en geheugentests dan de controlegroep. Bovendien konden ze langer op de loopband blijven en hun hartslag en zuurstofinname tijdens de training lager houden.

“We vermoeden dat naarmate je de functie van je ademhalingsspieren verbetert, ze niet zoveel bloed nodig hebben om te werken en dat bloed kan worden herverdeeld naar je benen, zodat je langer kunt trainen,” verklaarde studieonderzoeker Daniel Craighead, een postdoctoraal onderzoeker in de Afdeling Integratieve Fysiologie.

De huidige studie kwam voort uit een eerdere studie door onderzoekers van de Universiteit van Arizona. De studie van 2016 onderzocht of 30 inhalaties per dag met een grotere weerstand mensen met obstructieve slaapapneu – die vaak zwakke ademhalingsspieren hebben – beter kunnen helpen.

Deelnemers aan deze studie ervoeren meer rustgevende slaap en ontwikkelden een sterker diafragma en andere inspirerende spieren. Zes weken daarna daalde hun systolische bloeddruk met 12 millimeter kwik (mmHg). Dat is bijna twee keer zoveel achteruitgang als wat aerobe oefeningen kunnen geven en meer dan veel bloeddrukverlagende medicijnen. Systolische bloeddruk neemt op natuurlijke wijze toe naarmate slagaders verstijven met de leeftijd. Hoge systolische bloeddruk kan leiden tot beschadigde bloed-uitgehongerde weefsels en een verhoogd risico op een hartaanval, cognitieve achteruitgang en nierschade.

Craighead en zijn collega’s benadrukten dat hun resultaten voorlopig zijn en dat degenen die IMST willen proberen eerst hun arts moeten raadplegen.

Een gezonde bloeddruk handhaven

Naast IMST zijn er andere natuurlijke manieren om uw bloeddruk te verlagen als u hypertensie heeft. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen:

Beperk uw natriuminname – De meeste richtlijnen voor het verlagen van de bloeddruk suggereren een verlaging van de natriuminname. Zout is een veelgebruikt ingrediënt in verwerkt en bereid voedsel. Overmatige inname van zout voedsel kan veel negatieve effecten op de gezondheid hebben. Veel studies koppelen ook zout aan hoge bloeddruk of beroerte.
Eet meer kaliumrijk voedsel – Kaliumrijk voedsel eten, zoals bananen, bladgroenten en tonijn, kan uw lichaam helpen natrium kwijt te raken en de druk op uw bloedvaten te verlichten.
Eet meer bessen – Bessen zitten boordevol polyfenolen die de bloeddruk en het algehele risico op hartaandoeningen kunnen verlagen.
Drink minder alcohol – Hoewel het drinken van alcohol, vooral rode wijn, in gematigde hoeveelheden een positief effect heeft op de gezondheid van het hart, kan te veel drinken uw bloeddruk verhogen.
Stoppen met roken – Tabak bevat chemicaliën die bloedvaten beschadigen. Dus voor elke trek sigarettenrook kan uw bloeddruk stijgen.

Bronnen:

NewsWise.com

MedicalNewsToday.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Groene thee en wortels kunnen dementie omkeren, en het geheugen herstellen
Next Anti-tuberculose-medicijnen VERHOGEN het risico op herinfectie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dankzij cannabisolie gaat het beter dan ooit met deze 6-jarige epilepsiepatiënte: “Geen ziekenhuisopnames meer”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Ritalin verandert kinderhersenen blijvend

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Meer slecht nieuws voor wie van light drankjes houdt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat