Onderzoek vindt: Chili Pepers kunnen de ontwikkeling van longkanker vertragen

Onderzoek vindt: Chili Pepers kunnen de ontwikkeling van longkanker vertragen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Pittig eten is niet voor iedereen. Sommige mensen houden van een beetje gevaar bij hun avondeten, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om veilig te spelen en vurige ingrediënten zoals chili pepers te vermijden. In een nieuwe studie is echter gebleken dat chilipepers een veel belangrijker voordeel kunnen hebben dan het beter laten smaken van uw diner: het vermogen om longkanker te bestrijden.

Uit de studie van Marshall University blijkt dat de natuurlijke samenstelling die verantwoordelijk is voor de kenmerkende hete smaak van chilipepers, capsaicine genaamd, ook de verspreiding van longkanker kan belemmeren.

Dit zou een ongelooflijk belangrijke doorbraak kunnen zijn in de behandeling van kanker. Longkanker is niet alleen de belangrijkste oorzaak van aan kanker gerelateerde sterfgevallen bij mannen en vrouwen, maar de meeste gevallen van kanker worden nog veel erger wanneer kankercellen zich beginnen te verspreiden over de lichamen van patiënten als gevolg van een proces dat metastasen wordt genoemd.

“Longkanker en andere kankers zijn meestal uitgezaaid naar secundaire locaties zoals de hersenen, lever of botten, waardoor ze moeilijk te behandelen zijn”, legt studie-auteur Jamie Friedman uit in een release. “Onze studie suggereert dat de natuurlijke verbinding capsaïcine van chili pepers een nieuwe therapie zou kunnen zijn voor het bestrijden van uitzaaiingen bij longkankerpatiënten.”

Onderzoekers voerden experimenten uit met drie groepen in het laboratorium gekweekte menselijke cellen en longkankercellen. Capsaïcine verhinderde effectief dat de kankercellen de andere cellen “binnendrongen”.

Bovendien vertoonden muizen die leden aan gemetastaseerde kanker die capsaïcine hadden geconsumeerd kleinere hoeveelheden metastatische kankercellen in hun longen vergeleken met door kanker geteisterde muizen die geen capsaïcine hadden gegeten.

De auteurs van het onderzoek zeggen dat capsaicine longkanker metastase belemmert door Src te onderdrukken, een eiwit dat betrokken is bij verschillende cellulaire processen, waaronder proliferatie en onafhankelijke beweging.

“We hopen dat op een dag capsaïcine kan worden gebruikt in combinatie met andere chemotherapeutica om een verscheidenheid aan longkankers te behandelen,” zegt Friedman. “Het klinisch gebruik van capsaïcine vereist echter het overwinnen van de onplezierige bijwerkingen, waaronder gastro-intestinale irritatie, maagkrampen en een branderig gevoel.”

Onderzoekers werken momenteel aan een niet-zo-pittige innamemethode voor patiënten die nog steeds alle gebruikelijke kankerbestrijdende eigenschappen van capsaïcine behouden. Interessant is dat capsaïcine ook wordt bestudeerd vanwege zijn effectiviteit in het bestrijden van kaalheid.

Dit onderzoek werd gepresenteerd tijdens de 2019 Experimental Biology Meeting van de American Society for Investigative Pathology.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Honing Wraps genezen sterke hoest en verwijderen slijm van de longen in slechts één nacht!
Next De beste essentiële oliën en natuurlijke therapieën voor pijnverlichting

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Zonnebrandcrème vermoord mensen; Wetenschappers zeggen nu dat zonlichtgebrek dodelijk is, waardoor tientallen jaren van propaganda door de giftige zonnebrandindustrie van tafel wordt geveegd!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Hoe tomaten hartaanvallen kunnen voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Geheimen van ‘superagers’ ontrafeld!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat