Onderzoek vindt: Chili Pepers kunnen de ontwikkeling van longkanker vertragen

Onderzoek vindt: Chili Pepers kunnen de ontwikkeling van longkanker vertragen

Luister naar dit artikel

Pittig eten is niet voor iedereen. Sommige mensen houden van een beetje gevaar bij hun avondeten, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om veilig te spelen en vurige ingrediënten zoals chili pepers te vermijden. In een nieuwe studie is echter gebleken dat chilipepers een veel belangrijker voordeel kunnen hebben dan het beter laten smaken van uw diner: het vermogen om longkanker te bestrijden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Uit de studie van Marshall University blijkt dat de natuurlijke samenstelling die verantwoordelijk is voor de kenmerkende hete smaak van chilipepers, capsaicine genaamd, ook de verspreiding van longkanker kan belemmeren.

Dit zou een ongelooflijk belangrijke doorbraak kunnen zijn in de behandeling van kanker. Longkanker is niet alleen de belangrijkste oorzaak van aan kanker gerelateerde sterfgevallen bij mannen en vrouwen, maar de meeste gevallen van kanker worden nog veel erger wanneer kankercellen zich beginnen te verspreiden over de lichamen van patiënten als gevolg van een proces dat metastasen wordt genoemd.

“Longkanker en andere kankers zijn meestal uitgezaaid naar secundaire locaties zoals de hersenen, lever of botten, waardoor ze moeilijk te behandelen zijn”, legt studie-auteur Jamie Friedman uit in een release. “Onze studie suggereert dat de natuurlijke verbinding capsaïcine van chili pepers een nieuwe therapie zou kunnen zijn voor het bestrijden van uitzaaiingen bij longkankerpatiënten.”

Onderzoekers voerden experimenten uit met drie groepen in het laboratorium gekweekte menselijke cellen en longkankercellen. Capsaïcine verhinderde effectief dat de kankercellen de andere cellen “binnendrongen”.

Bovendien vertoonden muizen die leden aan gemetastaseerde kanker die capsaïcine hadden geconsumeerd kleinere hoeveelheden metastatische kankercellen in hun longen vergeleken met door kanker geteisterde muizen die geen capsaïcine hadden gegeten.

De auteurs van het onderzoek zeggen dat capsaicine longkanker metastase belemmert door Src te onderdrukken, een eiwit dat betrokken is bij verschillende cellulaire processen, waaronder proliferatie en onafhankelijke beweging.

“We hopen dat op een dag capsaïcine kan worden gebruikt in combinatie met andere chemotherapeutica om een verscheidenheid aan longkankers te behandelen,” zegt Friedman. “Het klinisch gebruik van capsaïcine vereist echter het overwinnen van de onplezierige bijwerkingen, waaronder gastro-intestinale irritatie, maagkrampen en een branderig gevoel.”

Onderzoekers werken momenteel aan een niet-zo-pittige innamemethode voor patiënten die nog steeds alle gebruikelijke kankerbestrijdende eigenschappen van capsaïcine behouden. Interessant is dat capsaïcine ook wordt bestudeerd vanwege zijn effectiviteit in het bestrijden van kaalheid.

Dit onderzoek werd gepresenteerd tijdens de 2019 Experimental Biology Meeting van de American Society for Investigative Pathology.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Honing Wraps genezen sterke hoest en verwijderen slijm van de longen in slechts één nacht!
Next De beste essentiële oliën en natuurlijke therapieën voor pijnverlichting

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek vaak niet-reproduceerbaar..!

Luister naar dit artikel De wetenschap heeft met een crisis ‘reproduceerbaarheid’ te maken, waarbij meer dan twee derde van de onderzoekers hebben geprobeerd de experimenten van hun collega’s te herhalen,

Onderzoek

Waarom je slechter slaapt als je niet in je eigen bed ligt

Luister naar dit artikel Heb je het idee dat je altijd slechter slaapt de eerste nacht op vakantie? Dat kan kloppen. Als je niet in je eigen bed slaapt, komt je

Onderzoek

Studie: Hoog cholesterol leidt niet tot hartziektes, medicatie heeft dus geen enkele zin

Luister naar dit artikel Hoog cholesterol veroorzaakt in tegenstelling tot wat we altijd geloofd hebben helemaal geen hartaandoeningen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Cholesterol verlagen met medicijnen om de